Reclamă

Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume

Dacă îți plac preparatele cu multe legume, rețeta de ratatouille la cuptor cu siguranță va fi pe gustul tău. Este o rețetă de ghiveci din legume, inspirată din bucătăria franțuzească.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 23 martie 2023, 6:27

Se prepară foarte simplu și nu necesită nici timp îndelungat. În plus, pentru că ghiveciul se gătește la cuptor, te poți ocupa și de alte activități, până când acesta va fi gata de servit. Acest tip de preparate este ideal pentru momentele în care ajungi obosit de la serviciu și dorești o masă rapidă, gustoasă și hrănitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți adăuga în rețeta de ratatouille legumele preferate. Cu cât vor fi mai colorate, cu atât spectacolul de gusturi și culori va fi mai cuceritor. Descoperă aici și o rețetă de ghiveci de legume, preparată în modul clasic.

Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru varianta preparată la cuptor.

Ratatouille la cuptor – Ingrediente

  • 1 vânătă de mărime medie
  • 1 zucchine
  • 1 dovlecel clasic
  • 2 roșii mari
  • 1-2 cepe roșii
  • 450 ml suc de roșii
  • 1 linguriță cu ierburi de Provence
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • sare și piper
  • pătrunjel verde.
Reclamă

Rețetă de ghiveci franțuzesc – Mod de preparare

Pentru că preparatul conține câteva legume , începe cu pregătire acestora. Pregătește și sosul de roșii, dar și vasul în care vei prepara legumele la cuptor. Sosul de roșii poate fi preparat din roșii proaspete și condimentele preferate, dar poți folosi și un sos de roșii preparat de toamna la borcan. Descoperă aici și o rețetă de sos de roșii concentrat pentru iarnă.

Cum prepari rețeta de ratatouille la cuptor

Curăță ceapa roșie, clătește-o cu apă și toac-o în rondele cu grosime de 2 mm. Curăță usturoiul și pisează-l sau trece-l prin presă.

Reclamă

Clătește cei doi dovlecei, vânăta și roșiile. Șterge aceste legume cu prosoape de hârtie și taie-le în rondele de grosimea celor de ceapă roșie. Dovleceii și vânăta nu necesită curățare, culorile cojilor lor vor face parte din spectacolul de culori al preparatului.

Pune rondelele de legume pe un platou întins și presară-le cu puțină sare. Lasă-le la deshidratat pentru aproximativ 30 de minute.

Alege un vas termorezistent, de preferință rotund, pentru a așeza frumos în el legumele. Pune sucul de roșii la baza acestuia și amestecă-l cu usturoiul strivit și o lingură de ulei de măsline. Adaugă și câteva frunze de busuioc rupte mai mărunt și amestecă-le în sos.

Șterge rondelele de legume cu prosoape de hârtie, presându-le ușor. Așază-le frumos în vasul cu sos de roșii, în rânduri de jur împrejur, alternând culorile ca un curcubeu. Stropește toate rondelele de legume cu ulei de măsline și presară peste ele ierburile de Provence uscate și mărunțite.

Legume feliate pentru rețeta de ghiveci franțuzesc
Legumele se taie în rondele de mărimi aproximativ egale / Shutterstock

Așază o folie de aluminiu deasupra vasului si pune-l în cuptor. Coace deliciosul ratatouille la cuptor pentru 30-40 de minute, la 200 de grade Celsius. În ultimele 10 minute, îndepărtează folia și lasă legumele să se rumenească ușor.

Ratatouille la cuptor sau ghiveci franțuzesc în vas rotund, alb
Legumele folosite nu se vor decoji, pentru a nu diminua spectacolul de culori / Shutterstock

Servește ghiveciul de legume cald sau rece, decorat cu pătrunjel verde. Tot din categoria rețetelor delicioase cu multe legume,  încearcă și tu rețeta de dovlecei umpluți cu legume și cușcuș.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×