Reclamă

Ce a mâncat Regina Elisabeta ca să trăiască până la 96 de ani. Secretul ei pentru longevitate a fost descoperit

Regina Elisabeta a II-a a trăit până la o vârsta impresionantă de 96 de ani. Ea și-a marcat Jubileul de Platină cu doar câteva luni înainte de deces. Monarhul britanic a avut câteva probleme de sănătate spre sfârșitul vieții, dar a fost destul de agilă pentru vârsta ei. Mereu a radiat de energie. Ce a mâncat Regina Elisabeta ca să trăiască până la 96 de ani.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 16 septembrie 2023, 6:40

Știm că Majestății Sa îi plăcea să petreacă timpul în aer liber plimbându-și câinii și călărind pe cai. Așa că, fără îndoială, tot acel aer proaspăt a contribuit la sistemul ei imunitar puternic. Regina a consumat, de asemenea, o dietă sănătoasă, echilibrată. Mesele ei erau pline de fructe și legume de sezon, produse organice din moșia regală și o doză zilnică de ceai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce a mâncat Regina Elisabeta ca să trăiască până la 96 de ani

Regina s-a bazat pe o echipă devotată de bucătari talentați de la Palatul Buckingham și la Castelul Windsor. Aceștia i-au asigurat mesele și banchetele personale. Fostul bucătar regal Darren McGrady a spus anterior că o carte roșie cu meniuri legate în piele, scrisă în franceză, era trimisă Reginei în fiecare săptămână, conținând o mare varietate de rețete.

El a continuat: „Bucătarii alegeau meniurile și ea punea o linie pe cele pe care nu le dorea. Uneori punea o linie pe toate”.

Regina Elisabeta, în tinerețe, în grădină, cu unul dintre câinii ei
Încă din copilărie, Regina Elisabeta a dezvoltat o pasiune pentru cai și călărit / Getty Images

Ce consuma Regina Elisabeta la micul dejun

Reclamă

Regina Elisabeta lua micul dejun în fiecare zi, spre deosebire de fiul ei, Regele Charles. Acesta din urmă consideră că micul dejun îl întârzie din treburi. Recent s-a aflat că sare peste această masă importantă a zilei.

Reginei îi plăcea să-și înceapă ziua cu ceai Earl Grey, fără lapte și zahăr, și cu biscuiți pe care îi consuma în compania corgis-ului ei. Mai apoi lua micul dejun principal în sala de mese privată din Palatul Buckingham. Cele mai des utilizate alimente erau cerealele, iaurtul, pâinea prăjită și marmelada.

Ce mânca Regina Elisabeta la prânz

Reclamă

Se crede că monarhul păstra lucrurile simple la prânz, bucurându-se adesea de o farfurie cu pește și legume. Darren a spus pentru House and Garden că un prânz tipic era format din pește plat Dover pe un pat de spanac.

Se spune că Regina Elisabeta a evitat de-a lungul vieții alimentele bogate în amidon, cum ar fi pastele și cartofii, ceea ce ar fi putut fi cheia longevității ei. Deși carbohidrații sunt importanți pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, Healthine raportează că dietele bogate în amidon rafinat sunt legate de un risc mai mare de diabet, boli de inimă și creștere în greutate.

Ce mânca Regina Elisabeta la ceaiul de după-amiază

Se pare că la ceaiul de după-amiază Majestatea Sa consuma Earl Grey și consuma sandvișuri și scones.

Darren McGrady a dezvăluit anterior că monarhului îi plăcea prăjitura cu biscuiți cu ciocolată și prăjitura cu ghimbir, iar sandvișurile ei preferate erau cu castraveți, ouă și somon afumat.

Regina Elisabeta alături de guvernatorul general al Canadei și soția acestuia, MAry Simon la Castelul Windsor
Regina Elisabeta i-a întâmpinat plină de entuziasm pe guvernatorul general al Canadei, Mary Simon și pe soțul său, Whit Fraser la ceai în Oak Room de la Castelul Windsor / Profimedia Images

Ce consuma Regina Elisabeta la cină

Gusturile Reginei Elisabeta pentru cină erau variate. Ele includeau o combinație de carne sau pește și legume. „Pentru felul principal prefera vânatul.

Pentru desert, se spune că Reginei îi plăceau căpșunile din Balmoral și piersicile albe cultivate la Castelul Windsor, potrivit The Independent. De asemenea, ea avea un punct slab pentru ciocolată.

Un fost nutriționist regal a analizat consumul de ciocolată al Reginei. Se pare că secretul ei pentru a rămâne tânără a fost mai dulce decât ai putea crede.

„Când pielea noastră îmbătrânește, poate deveni gri sau poate dezvolta pete întunecate”, explică Jennifer Hanway. „Motivul din spatele acestui lucru este din cauza daunelor radicalilor liberi, care pot afecta celulele sănătoase din corpul nostru. Așadar, pentru a rămâne strălucitor și sănătos, ai nevoie de o mulțime de lucruri precum fructe de pădure, cafea organică sau ciocolată neagră cu cacao într-un procent foarte mare, care sunt o sursă bogată de antioxidanți și minerale.”

Ciocolata este atât de bogată în antioxidanți, încât cercetările sugerează că poate ajuta chiar la reducerea riscului de boli de inimă, la reducerea inflamației și a rezistenței la insulină și la îmbunătățirea funcției creierului.

Regina Elisabeta a II-a, prezentă la un eveniment important derulat la Catedrala Sfântul Paul din Londra, pe 7 martie 2012
Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață pe 8 septembrie 2022, iar după decesul Majestății Sale, fiul său cel mare a devenit Rege / Getty Images

Ce îi plăcea Reginei să bea

Majordomul regal Grant Harrold a vorbit odată despre ceaiul preferat al Reginei în emisiunea de comedie BBC Three, Miss Holland, difuzată în 2018.

Grant a dezvăluit: „Sunt sigur că Reginei îi place Assam-ul sau Earl Grey-ul în mod tradițional, făcut cu frunze de ceai într-un ceainic și turnat într-o ceașcă de porțelan fină. Ea folosea adesea și o strecurătoare.”

În ceea ce privește băuturile alcoolice, Majestatea Sa a consumat destul de des gin. În 2017, Darren McGrady a spus că Regina a băut patru cocktail-uri pe zi. El a spus pentru CNN: „Ar fi mereu amețită dacă ar bea atât de mult. Tot ce am spus a fost că îi place să consume gin și Dubonnet. Aceasta este băutura ei preferată”.

Darren a adăugat că, atunci când Regina consuma alcool la cină, ea cerea de obicei un pahar de vin dulce, de origine germană.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×