Reclamă

Ce boală are Selena Gomez și cum îi afectează viața. Artista a aflat diagnosticul în anul 2015

În ultima vreme s-a vorbit tot mai des despre ce boală are Selena Gomez. Artista a fost diagnosticată în anul 2015 cu boala Lupus, iar în anul 2017 a fost nevoită să treacă printr-un transplant de rinichi din cauza acesteia. Artista a povestit recent despre modul în care îi afectează viața de zi cu zi acest diagnostic.

Publicat: 25 martie 2023, 6:16

Selena Gomez este una dintre cele mai puternice artiste de la Hollywood. Actrița se luptă cu o boală cronică autoimună. Boala Lupus apare atunci când sistemul imunitar ajunge să-și atace propriile țesuturi ale corpului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce boală are Selena Gomez și cum îi afectează viața

Selena Gomez a aflat că suferă de Lupus în anul 2015. Actrița a trecut prin momente grele, iar pentru o perioadă de timp s-a retras din lumina reflectoarelor. Boala sa îi afectează articulațiile, pielea, rinichii, inima și celulele sanguine.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

De cele mai multe ori această boală este foarte greu de diagnosticat. Simptomele acestei boli sunt de multe ori confundate cu cele ale altor afecțiuni. Specialiștii nu cunosc cauza pentru care oamenii ajung să sufere de această boală, fiind o combinație de factori genetici cu factori de mediu.

Reclamă

Fiind o boală autoimună, Lupusul este dificil de gestionat în cele mai multe cazuri. Conform publicațiilor de specialitate boala are o evoluție cronică cu perioade de exacerbări și remisiuni. Majoritatea persoanelor care se confruntă cu această boală întâmpină  probleme grave doar în anumite perioade.

Specialiștii spun că niciun caz de Lupus nu este identic cu altul, astfel simptomele pot varia de la o persoană la alta. Astfel, tratamentul bolii este ajustat în funcție de nevoile fiecărui organism.

Studiile arată că în perioadele în care boala se activează, persoanele care suferă de Lupus pierd foarte mult în greutate. Acest lucru explică motivul pentru care greutatea Selenei a fluctuat destul de mult în ultimii ani. Diva a fost criticată recent pentru acest aspect.

Reclamă

 Selena Gomez a suferit un transplant de rinichi în 2017

Selena Gomez a declarat în anul 2017 faptul că a suferit un transplant de rinichi. Prietena sa, Francia Raisa, a fost cea care i-a donat artistei un rinichi. Fanii artistei au fost profund îngrijorați în acea perioadă, mai ales că diva a ales să stea departe de lumina reflectoarelor și să nu ofere informații despre starea sa de sănătate.

Cântăreața a declarat ulterior că boala i-a afectat sănătatea și acest lucru a dus la operația de transplant. După operație artista i-a mulțumit public prietenei sale pentru gestul pe care l-a făcut.

”Nu am cuvinte suficiente pentru a-i putea mulțumi frumoasei mele prietene. Mi-a făcut cel mai mare cadou și a făcut un sacrificiu enorm. Sunt binecuvântată. Te iubesc atât de mult”.

Selena nu a vrut să insiste foarte mult asupra problemelor sale de sănătate la acel moment. Artista a fost mereu discretă în declarațiile pe care le-a făcut. Anul 2017 a fost unul dificil pentru artistă, mai ales că pe plan personal aceasta avea probleme în relația sa cu Justin Bieber.

Boala i-a afectat sănătatea mintală

Maturitatea a făcut-o pe Selena Gomez să înțeleagă importanța terapiei. În anul 2021 a declarat faptul că lansează o platformă media dedicată sănătății mintale. Artista s-a confruntat cu probleme în toată perioada în care a s-a aflat sub tratament.

”Am fost la unui dintre cele ai bune spitale de boli psihice din America și am aflat, după ani în care am trecut prin multe lucruri, că sunt bipolară. Mintea noastră este un mușchi cu adevărat puternic. Trebuie să-l lucrăm în fiecare zi”.

Selena Gomez a declarat ulterior faptul că nu poate avea copiii în această perioadă din cauza tratamentului pe care-l urmează pentru tulburările sale. Totuși artista s-a arătat a fi optimistă cu privire la viitorul său.

Selena Gomez a luat în greutate în urma tratamentului pe care l-a urmat

Unul dintre motivele pentru care Gomez se confruntă cu problemele de creștere în greutate este dat de medicamentele sale. Artista a fost criticată anul acesta pentru faptul că a luat mai multe kilograme în plus.

Artista în vârstă de 30 de ani se confruntă cu fluctuații de greutate din cauza bolii de care suferă. Medicamentele duc la cauzarea acestor schimbări dramatice.

”Atunci când iau medicamentele rețin multă apa. Este ceva foarte normal. Când nu îmi iau medicamentele am tendința să pierd în greutate.”

„Vreau doar ca oamenii să știe că ești frumoasă și minunată. Avem zile în care poate ne simțim fără chef, dar aș prefera să fiu sănătoasă și să am grijă de mine. Medicamentele mele sunt importante și ele mă ajută să-mi țin boala sub control”.

Artista le-a mulțumit celor care îi sunt alături.Acesta spune că nu vrea să fie un model și că preferă să se concentreze asupra sănătății sale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×