Pregătirea cârnaților de casă reprezintă o adevărată tradiție pentru mulți dintre noi. Rețeta cârnaților de casă nu este una complicată, însă tehnica de preparare poate necesita puțină răbdare. La noi în țară, această practică este asociată Crăciunului, iar mirosul cârnaților inundă bucătăriile gospodinelor atunci când sunt gătiți la tigaie.
Ce condimente se pun în cârnații de casă
În cele mai multe regiuni de la noi din țară, prepararea cârnaților reprezintă o tradiție de familie. După sacrificarea porcului, membrii familiei toacă carnea, o amestecă cu condimente și umple mațele pentru a pregăti rețeta de cârnați.
Prepararea cârnaților poate fi o activitate practică pentru mulți dintre noi. Rețeta nu este deloc complicată. În ceea ce privește condimentele speciale, gospodinele folosesc adesea cimbru uscat și ienibahar pentru a da un gust aparte cârnaților.
Aceste două ingrediente secrete vor schimba complet rețeta tradițională și vor aduce un plus de savoare preparatelor tale.
Pentru rețeta de cârnați îți oferim mai jos ingredientele necesare și modul de preparare:
- 2 kg de carne de porc
- 300 g de slănină
- 10 căței de usturoi
- 2 lingurițe de cimbru uscat
- 1 linguriță de piper
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de ienibahar
- 150 de ml de supă de oase
- mațe de porc curățate
Cum prepari rețeta de cârnați
Pentru pregătirea cârnaților vei avea nevoie de multă răbdare. Umplutura de carne reprezintă cel mai important pas în reușita rețetei tale. Pentru început trebuie să tai carnea și slănina în bucăți mici, iar mai apoi să le dai prin mașina de tocat.