Reclamă

Ce este keratina pentru păr și ce efecte are tratamentul care se face în saloane

Keratina este un tip de proteină care se regăsește în componența firelor de păr, în piele și în unghii. Keratina se găsește și în organele și glandele interne și este o proteină de protecție, mai puțin predispusă la alterare decât alte tipuri de substanțe pe care le produce organismul. Ce este keratina de fapt, cea care se folosește în saloane și ce rol are.

Publicat: 26 septembrie 2021, 7:32 / Actualizat: 26 septembrie 2021, 9:03

Keratina poate fi extrasă din pene, coarnele ori lâna diferitelor animale și e utilizată ca ingredient pentru produsele cosmetice. Keratina este elementul structural al firului de păr, așa că anumite produse sau suplimente pe bază de keratină pot ajuta la întărirea firului de păr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este keratina și ce rol are

Keratina din păr se epuizează atunci când firul este deteriorat fizic, chimic sau din cauza unor factori externi precum soarele sau apa sărată. Pierderea de keratină expune cortexul și face podoaba capilară mai susceptibilă la daune, cum ar fi vârfurile despicate și efectul de frizz. Completarea keratinei pierdute ajută la refacerea firelor de păr, făcându-le din nou netede și întregi.

Poți restabili nivelul de keratină din păr cu un tratament pe care îl poți face în saloanele de înfrumusețare. Se folosește keratină lichidă combinată cu alte soluții. Împreună, ele îndepărtează uscăciunea din păr și ajută firul de păr să fie moale la atingere și foarte drept. Procesul împiedică umiditatea să mai pătrundă în păr și ajută de asemenea la eliminarea frizz-ului.

Dacă ai părul creț, trebuie să ai în vedere că un tratament cu keratină nu îți va face părul să fie complet drept, dar va disciplina buclele și va face podoaba capilară mai ușor de aranjat. Tratamentele cu keratină sunt o soluție semipermanentă pentru a avea părul drept și neted până la patru luni. Acum că ai aflat ce este keratina, hai să vezi cum funcționează.

Cum se face tratamentul cu keratina în saloane

Reclamă

Uneori, tratamentul cu keratină braziliană, această metodă de utilizare a keratinei necesită mai mult timp și se face în mai mulți pași.

În primul rând, o cremă care conține formaldehidă este aplicată pe păr înainte ca podoaba capilară să fie uscată și îndreptată într-un salon. După aplicarea tratamentului, se recomandă să păstrezi părul uscat timp de câteva zile. Când mergi la salon pentru a spăla substanțele aplicate, se folosește un alt tratament pentru a reseta efectul de îndreptare. Acest tratament durează până la 12 săptămâni.

Ce beneficii au tratamentele cu keratina pentru păr

Reclamă

Persoanele care folosesc keratină pe păr au declarat pentru healthline.com că firele de păr sunt mai fine și mai ușor de gestionat. Efectele variază de cele mai multe ori de mai mulți factori.

Printre motivele principale pentru care keratina nu funcționează la fel pe toate tipurile de păr se numără starea în care se află podoaba capilară, grosimea naturală a părului, dar cel mai important este ce fel de keratină folosești. Keratina acționează prin netezirea celulelor care se suprapun pentru a forma firele de păr.

Cuticula părului este cea care teroretic absoarbe keratina, iar rezultatul este unul frumos și lucios. Chiar și pe părul creț, keratina acționează și oferă efectul de îndreptare. Disciplinează chiar și firele de păr cu rădăcină groasă și le face mai ușor de coafat.

În cazul în care ai un păr deteriorat, trebuie să știi cum să îți îngrijești corect părul. Află de aici câteva sfaturi pe care le poți pune în aplicare chiar la tine acasă.

Măștile de păr și șampoanele cu keratina

Există o mulțime de măști de păr sau șampoane cu keratină. Deși gama este variată în magazinele cu produse cosmetice, trebuie menționat încă de la început că acestea nu au aceleași efecte cu tratamentele cu keratină din saloane.

Cu toate acestea, măștile de păr și șampoanele care conțin această proteină promit să facă firul de păr mai rezistent la agenții externi cum ar fi căldura și soarele sau îl repară dacă acesta este foarte deteriorat. Pentru a identifica acest tip de produse trebuie să citești cu atenție eticheta și să cauți pe lista de ingrediente cuvintele „hidratare cu keratină”. Cercetătorii au concluzionat în 2013 că sursa activă a keratinei este un ingredient promițător pentru persoanele care își doresc un păr mai puternic.

Tratamentele cu keratina făcute acasă

În cazul în care nu vrei să apelezi la ajutorul unui specialist pentru un tratament cu keratină, există pe internet o mulțime de rețete pe care le poți aplica acasă pe păr.

Nimeni nu garantează pentru rezultate, dar nici costurile nu sunt la fel de mari ca la salon. Am găsit un tratament pentru păr pe care trebuie să-l aplici o singură dată pe săptămână. Acesta este pe bază de orez și are toți nutrienții necesari părului tău.

Fie că ai deficit de vitamina C, vitamina E sau alt tip de proteină, substanțele din boabele de orez promit un păr mai puternic și mai moale.

Ingrediente

  • 2-4 linguri de orez fiert;
  • 2-3 lingurițe de lapte;
  • 1-2 lingurițe de ulei de migdale;
  • albușul de la un ou;
  • 1-2 lingurițe de iaurt.

Metoda de pregătire și aplicare

În primul rând se adaugă orezul într-un castron. Apoi laptele și se strivesc bine boabele de orez. Mai apoi se adaugă albușul și iaurtul. Toate acestea trebuie amestecate foarte bine. Ulterior se adaugă uleiul de migdale și se amestecă bine până toate ingredientele se omogenizează perfect.

Metoda de aplicare

Înainte de aplicare măștii trebuie să speli bine părul cu șampon și să îl usuci. Împarte părul și aplică pasta obținută. Nu strânge părul într-un coc după ce ai aplicat masca pe toată lungimea lui. Lasă-l desfăcut și așteaptă ca firele de păr să absoarbă substanțele de care au nevoie. Lasă masca să acționeze pentru 40-50 de minute. După acest timp, spală din nou părul cu orice fel de șampon. După uscare, părul va arăta drept, strălucitor și moale.

Contraindicații și efecte secundare ale tratamentului cu keratină

Tratamentele cu keratină de salon conțin cantități mari de formaldehidă. Unii angajați de la saloanele de coafură au raportat chiar sângerări nazale și probleme respiratorii după manipularea produselor de tratament cu keratină și după inhalarea în mod repetat.

Aceste niveluri de formaldehidă au depășit de cinci ori standardul național de siguranță pentru expunerea la substanțe chimice. Din acest motiv, femeile însărcinate ar trebui să evite tratamentul. Persoanele cu sensibilitate la formaldehidă sau probleme respiratorii ar trebui, de asemenea, să evite tratamentele cu keratină.

Cât costă tratamentele cu keratină pentru păr

Tratamentele cu keratină făcute de un profesionist în domeniul frumuseții, variază la preț în funcție de zona în care se află salonul, de marca produsului utilizat și de adaosul pe care îl percepe salonul la produsele pe care le folosește. Tratamentele cu keratină variază la preț între 1200 de ron și 3 000 de ron.

Puteți găsi, de asemenea, tratament cu keratină pentru aplicarea la domiciliu în unele farmacii și magazine de produse cosmetice. Acestea pot fi dificil de aplicat corect, mai ales dacă nu ai văzut niciodată tratamentul efectuat de un profesionist. Dar dacă te simțiți confortabil cu încercarea unui astfel de tratament, prețul lui e de obicei mai mic de 200 de ron.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×