Reclamă

Ce este sindromul Ramsay Hunt. Justin Bieber a fost diagnosticat cu această boală

Justin Bieber a anunța că își amână concertele din cadrul turneului Justice World Tour din cauza diagnosticului pe care l-a primit recent. Artistul în vârstă de 28 de ani are jumătate din față paralizată și nu poate performa pe scenă. Hai să aflăm împreună ce este sindromul Ramsay Hunt și cum se manifestă această condiție medicală.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 11 iunie 2022, 10:57

Sindromul Ramsay Hunt este cunoscut și sub denumirea de ”herpes zoster oticus”. Altfel spus, este o infecție cu virusul ganglionului geniculat al nervului facial. Aceasta apare, de cele mai multe ori, atunci când o infecție afectează nervul facial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este sindromul Ramsay Hunt

Sindromul Ramsay Hunt se manifestă de mult ori sub forma unei erupții de culoare roșie și cu vezicule în interiorul sau în jurul urechii și timpanului. Motivul pentru care apare acest sindrom este dat de reactivitatea virusului herpes zoster care a provocat anterior varicela la un pacient. Mai exact, infecția cu acest virus a ganglionului nervului VIII cranian și a ganglionului geniculat al nervului facial poate afecta urechea internă, mijlocie și externă.

Pe lângă erupția mai sus menționată pot apărea și alte simptome mai grave, cum ar fi paralizia facială. Când infecția cu virusul herpes zoster oticus este asociată cu paralizia facială capătă denumirea de sindromul Ramsay Hunt. În cazul persoanelor care se confruntă cu acest sindrom pot experimenta paralizia a cel puțin 12 % din suprafața feței. Una din complicațiile acestei infecții poate fi chiar nevralgia postherpetică.

Ce poate duce la apariția sindromului Ramsay Hunt

Dacă ai înțeles ce este sindromul Ramsay Hunt trebuie să înțelegi și care sunt cauzele ce determină instalarea acestuia. Sindromul este cauzat de același virus care cauzează varicela. Motivul este destul de simplu.

Reclamă

Dacă varicela s-a vindecat, virusul poate rămâne latent pentru o perioadă mai lungă de timp. În cazul în care acest virus se reactivează și afectează nervul facial, atunci rezultatul va consta în paralizia facială. Cele mai multe studii atestă faptul că virusul devine reactiv în urma unui sistem imunitar scăzut sau a stresului fizic și emoțional.

Se pare că orice persoană care a avut în trecut varicelă poate dezvolta acest sindrom. Cel mai frecvent este întâlnit la persoanele care au peste 60 de ani.

Cu toate acestea, artistul Justin Bieber a ajuns să sufare de sindromul Ramsay Hunt la vârsta de doar 28 de ani. În cazul în care nu este tratat, acest sindrom poate suferi complicații. Printre cele mai frecvente complicații se numără pierderea auzului, leziuni la nivel ocular și cel mai grav, nevralgia postherpetică.

Reclamă

Care sunt simptomele sindromului Ramsay Hunt

Primele simptome ale infecție cu virusul hereps zoster otic pot apărea cu câteva zile înainte de primele erupții cutanate. Acestea se manifestă prin dureri de cap, senzație de furnicătură și mâncărime a pielii în zona afectată, iar uneori febra.

De regulă apar vezicule pe auriculă și în conductul auditiv extern. De asemenea pot apărea simptome precum cefalee și confuzie, însă acestea sunt mai puțin frecvente. Din cauza nervului care este afectat, herpesul zoster otic poate duce la paralizia mușchilor feței.

De cele mai multe ori, debutul durerii precede agravarea bolii. Sursele spun că persoanele care suferă de sindromul Ramsay Hunt ar putea să observe veziculele menționate anterior înainte de paralizia facială. Diagnosticul acestui sindrom este de cele mai multe ori clinic,iar dacă există o îndoială cu privire la stabilirea acestuia se poate colecta o probă din vezicula apărută.

Cum se poate trata o persoană care a fost diagnosticată cu sindromul Ramsay Hunt

Unele studii sunt de părere că medicamentele antivirale și decompresia chirurgicală ar putea funcționa pentru persoanele care suferă de acest sindrom. De-a lungul timpului s-a dovedit faptul că agenți antivirali sunt eficienți în limitarea simptomelor. Cu toate acestea, pentru persoanele care suferă și de paralizie facială, medicii recomandă un anumit set de exerciții special pentru punerea în mișcare a mușchilor faciali. Fiecare caz este unic de la persoană la persoană, iar tratamentul este prescris în funcție de diagnosticul pus de medic în urma controlului. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×