Terapia cu lumină roșie este o tehnică terapeutică care utilizează mai multe lungimi de undă scăzute pentru a trata afecțiunile pielii, Cuma r fi ridurile fine și psoriazisul. Deși tratamentul pare promițător, cercetările asupra beneficiilor sale sunt abia la început. Terapia cu lumină roșie este un tip de fototerapie care poate face o schimbare pentru femeile cu un ten problematic.
Ce este terapia cu lumină roșie și ce beneficii are pentru ten
Specialiștii spun că terapia cu lumină roșie poate trata problemele pielii cum ar fi ridurile, proriazisl, cicatriciile, acneea.
Totodată, această terapie poate reduce inflamația sau edemul și poate repara țesuturile musculare. În mod obișnuit, această terapie poartă numele de fotobiomodulare.
Tipul acesta de lumină a fost descoperit accidental de Endre Mester în 1967 la Universitatea de Medicină Semmelweis din Budapesta.
În anii 1990, tehnologia cu diode emițătoare de lumină a fost folosită de oamenii de știință pentru cultivarea cartofilor.
LED-urile roșii intense au ajutat la promovarea fotosintezei. Se presupune că ea au ajutat la vindecarea rănilor de pe mâinile oamenilor de știință.
Lumina roșie a fost apoi studiată pentru potențială aplicație medicinală.
În ultimii ani, terapia cu lumina roșie a câștigat teren ca tratament dermatologic pentru anumite afecțiuni ale pielii.
Cum funcționează terapia cu lumină roșie
Terapia cu lumină roșie funcționează prin expunerea repetitivă a pielii la niveluri scăzute de lumină roșie și aproape infraroșie pentru o anumită perioadă de timp.
Totul se întâmplă cu lungimi de undă scăzute. Lumina roșie nu generează astfel căldură și pătrunde în piele între 1 și 2 milimetri.
Această expunere poate produce un efect biochimic pozitiv în celulele tale. Lumina ajută la întărirea mitocondriilor, locul în care este creată energia celulei.
Terapia cu lumină roșie paote face acest lucru prin creșterea transportului de electroni, a consumului de oxigen și a nivelurilor tale de ATP, adenozin trifosfat.
Prin creșterea energiei mitocondriilor, celulele pot funcționa mai eficient.
Terapia cu lumină roșie pare să câștige mai multă popularitate față de cea laser.
Conform studiilor din 2013, acest tip de terapie crește fluxul sanguin, reduce inflamația, crește nivelul de colagen și producția de fibroblast.
Beneficii și contraindicații ale terapiei cu lumină roșie
Conform unui studiu din 2018, terapia cu lumină roșie poate trata anumite afecțiuni ale tenului.
Studiile din ultimii 20 de ani sugerează că terapia cu lumină roșie promovează vindecarea rănilor, reduce efectele secundare ale tratamentului cu cancer, cum ar fi dermatita de radiații, reduce leziunile psoriazisului și cicatricile de arsuri, îmbunătățește aspectul tenului și contruiește colagen pentru a estompa ridurile.
Terapia cu lumină roșie este considerată sigură și nedureroasă. Unele persoane au raportat arsuri, leziuni și vezicule în urma utilizării terapiei cu lumină roșie.
Unele persoane au prezentat arsuri după folosirea dispozitivului timp de 30 de minute, după ce au adormit cu unitatea pe față sau din cauza coroziunii dispozitivului.
Există, de asemenea, un risc potențial de afectare a sănătății ochilor. Deși LED-urile sunt mai sigure pentru ochi decât laserele tradiționale, protecția ochilor trebuie purtată întotdeauna în timpul tratamentului cu lumină roșie.