Februarie: Violete și Griciorei
Cele trei trăsături principale asociate cu violetele sunt modestia, smerenia și credincioșia.
Griciorei sunt flori galbene, potrivite pentru a orna diferite torturi sau prăjituri oferite în dar unei persoane născute în luna februarie.
Martie: Narcisa
Narcisele sunt asociate cu venirea primăverii, a renașterii și a noilor începuturi. Ele au, de asemenea, diverse conotații specifice unei regiuni. De exemplu, în Țara Galilor și în China se crede că aduc bogăție.
Aprilie: Părăluțe sau Bănuței
Aceste flori cresc pe câmpiile verzi încă din luna aprilie. Cunoscute și sub numele de margarete, acestea au fost descoperite în Africa de Sud la sfârșitul anilor 1800 de către un scoțian care le-a adus acasă în Europa. Ele au ajuns să simbolizeze dragostea adevărată, noile începuturi și puritatea.
Mai: Crinul din Vale și Păducelul
Crinul înflorește în luna mai. Semnificațiile din spatele acestei flori superbe sunt maternitatea și smerenia, datorită capetelor lor în formă de clopot.
Păducelul face parte din familia trandafirilor și simbolizează, în linii mari, speranța, credința și fericirea.
Iunie: Trandafirul
Trandafirii roșii nu mai au nevoie de nicio prezentare, fiind una dintre cele mai populare și mai romantice flori, dar poate că nu știți că și alți trandafiri colorați au semnificații speciale.
Trandafirii roz simbolizează admirația și fericirea, iar cei portocalii indică entuziasmul și dorința.
Iulie: Nemțișorii de câmp și Nufărul
Nemțișorii de câmp sau toporașii au culori vibrante, extrem de atractive. În unele grădini aceștia ar putea deveni periculoși, chiar otrăvitori. Ei simbolizează pozitivitatea și dăruirea.
Nuferii sunt numiți după mitul grecesc al nimfelor și sunt asociați cu pacea, echilibrul și unitatea. Pentru budiști, ei reprezintă ridicarea în lumea spirituală.
August: Gladiolele și Macul de câmp
Gladiolele sunt asociate cu ntegritatea, amintirea și puterea. În epoca victoriană ele erau considerate un simbol al iubirii și a frumuseții.
Macii simbolizează un tribut adus soldaților care au murit pe câmpul de luptă. Acest lucru se datorează faptului că, din punct de vedere istoric, ei au fost adesea primul tip de plantă care a crescut pe fostele câmpuri ale războaielor.
Septembrie: Aster sau Steluța de toamnă
Acestă floare înseamnă „stea” și provine din limba greacă. Au o varietate de semnificații inclusiv dragoste, înțelepciune și credință, și au fost subiectul unor opere de artă celebre ale lui Claude Monet și Vincent van Gogh.
Octombrie: Gălbenelele
Culoare inconfundabilă a gălbenelelor, dar și aspectul lor simbolizează curajul, credința, pasiunea și creativitatea.
Noiembrie: Crizantemele
Crizantema este singura floare de naștere a lunii noiembrie și are o istorie îndelungată, datând din secolul al XV-lea în China, când a fost prima dată cultivată. Simbolizează bucuria, longevitatea și loialitatea. Se întâmplă să fie și floarea oficială pentru sărbătorirea celei de-a 13-a aniversări de nuntă, scrie Almanac.com.
Decembrie: Vâscul
Arăta foarte familiar ca un element de bază modern al decorațiunilor de Crăciun. Frunzele puțin țepoase au fost mult timp un simbol în creștinism al coroanei spinoase puse pe capul lui Iisus la răstignirea sa. În vremurile actuale, reprezintă fericirea și pacea și bogăția.