Reclamă

Ce floare ți se potrivește în funcție de luna în care ești născută. Descoperă care sunt semnificațiile

Tu știi ce floare ți se potrivește în funcție de luna în care ești născută? Descoperă semnificațiile împreună cu noi. Fiecare lună a anului are o floare specifică, unele chiar două. Aceste alegeri există din generații în generații, la fel cum se întâmplă și în cazul pietrelor prețioase.

Publicat: 27 februarie 2023, 6:15
Un buchet mare de bujori albi într-un coș de bicicletî vintage
Floarea desemnată pentru fiecare lună se alege în funcție de obiceiurile tale, de anotimpul în care înflorește, dar și în funcție de convingeri culturale sau religioase / Shutterstock

Floarea desemnată pentru fiecare lună se alege în funcție de obiceiurile tale, de anotimpul în care înflorește, dar și în funcție de convingeri culturale sau religioase. În viețile noastre de astăzi, florile de naștere sunt o modalitate minunată de a marca o ocazie, de la zile de naștere la căsătorii sau înmormântări.

Ce floare ți se potrivește în funcție de luna în care ești născută

Florile oferite în dar sunt un gest de iubire și de apreciere. Acestea pot fi cominate în cele mai creative moduri, iar un buchet poate spune multe despre personalitatea celei care îl primește.

În cazul în care ești în căutarea unei atenții perfecte, îți recomandăm florile alese în funcție de luna nașterii.

Ianuarie: Garoafa și Ghiocelul de zăpadă

Dacă te-ai întrebat ce floare ți se potrivește în funcție de luna în care ești născută, află că fiecare lună a anului are semnificațiile sale. Spre exemplu, dacă te-ai născut în luna ianuarie, garoafele și ghioceii de zăpadă sunt potrivite pentru tine.

Reclamă

Garoafele preferă temperaturile răcoroase și sunt disponibile într-o varietate de culori, fiecare cu un simbol unic.

Garoafele roz reprezintă dragostea unei mame, de exemplu, în timp ce garoafele de culoare roșu închis indică o dragoste profundă, iar cele albe înseamnă dragoste pură, scrie WomansDay.com.

Semnificația ghioceilor de zăpadă se poate schimba în funcție de ocazie. În perioadele de sărbătoare se crede că simbolizează speranța, dar în perioadele dificile pot transmite simpatie și compasiune.

Reclamă

Februarie: Violete și Griciorei

Cele trei trăsături principale asociate cu violetele sunt modestia, smerenia și credincioșia.

Griciorei sunt flori galbene, potrivite pentru a orna diferite torturi sau prăjituri oferite în dar unei persoane născute în luna februarie.

Martie: Narcisa

Narcisele sunt asociate cu venirea primăverii, a renașterii și a noilor începuturi. Ele au, de asemenea, diverse conotații specifice unei regiuni. De exemplu, în Țara Galilor și în China se crede că aduc bogăție.

Aprilie: Părăluțe sau Bănuței

Aceste flori cresc pe câmpiile verzi încă din luna aprilie. Cunoscute și sub numele de margarete, acestea au fost descoperite în Africa de Sud la sfârșitul anilor 1800 de către un scoțian care le-a adus acasă în Europa. Ele au ajuns să simbolizeze dragostea adevărată, noile începuturi și puritatea.

Mai: Crinul din Vale și Păducelul

Crinul înflorește în luna mai. Semnificațiile din spatele acestei flori superbe sunt maternitatea și smerenia, datorită capetelor lor în formă de clopot.

Păducelul face parte din familia trandafirilor și simbolizează, în linii mari, speranța, credința și fericirea.

Iunie: Trandafirul

Trandafirii roșii nu mai au nevoie de nicio prezentare, fiind una dintre cele mai populare și mai romantice flori, dar poate că nu știți că și alți trandafiri colorați au semnificații speciale.

Trandafirii roz simbolizează admirația și fericirea, iar cei portocalii indică entuziasmul și dorința.

Iulie: Nemțișorii de câmp și Nufărul

Nemțișorii de câmp sau toporașii au culori vibrante, extrem de atractive. În unele grădini aceștia ar putea deveni periculoși, chiar otrăvitori. Ei simbolizează pozitivitatea și dăruirea.

Nuferii sunt numiți după mitul grecesc al nimfelor și sunt asociați cu pacea, echilibrul și unitatea. Pentru budiști, ei reprezintă ridicarea în lumea spirituală.

August: Gladiolele și Macul de câmp

Gladiolele sunt asociate cu ntegritatea, amintirea și puterea. În epoca victoriană ele erau considerate un simbol al iubirii și a frumuseții.

Macii simbolizează un tribut adus soldaților care au murit pe câmpul de luptă. Acest lucru se datorează faptului că, din punct de vedere istoric, ei au fost adesea primul tip de plantă care a crescut pe fostele câmpuri ale războaielor.

Septembrie: Aster sau Steluța de toamnă

Acestă floare înseamnă „stea” și provine din limba greacă. Au o varietate de semnificații inclusiv dragoste, înțelepciune și credință, și au fost subiectul unor opere de artă celebre ale lui Claude Monet și Vincent van Gogh.

Octombrie: Gălbenelele

Culoare inconfundabilă a gălbenelelor, dar și aspectul lor simbolizează curajul, credința, pasiunea și creativitatea.

Noiembrie: Crizantemele

Crizantema este singura floare de naștere a lunii noiembrie și are o istorie îndelungată, datând din secolul al XV-lea în China, când a fost prima dată cultivată. Simbolizează bucuria, longevitatea și loialitatea. Se întâmplă să fie și floarea oficială pentru sărbătorirea celei de-a 13-a aniversări de nuntă, scrie Almanac.com.

Decembrie: Vâscul

Arăta foarte familiar ca un element de bază modern al decorațiunilor de Crăciun. Frunzele puțin țepoase au fost mult timp un simbol în creștinism al coroanei spinoase puse pe capul lui Iisus la răstignirea sa. În vremurile actuale, reprezintă fericirea și pacea și bogăția.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×