Reclamă

Ce înseamnă dacă sânii tăi sunt neuniformi

Asimetria sânilor se referă la momentul în care un sân are o dimensiune sau o formă diferită de celălalt. O mamografie sau un screening pentru cancerul de sân pot arăta dimensiunea sau densitatea asimetrică a sânilor. Află mai multe despre ce înseamnă dacă sânii tăi sunt neuniformi.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 21 iulie 2023, 8:23

Majoritatea sânilor femeilor sunt ușor diferiți ca mărime, formă și poziție. Sânii sau sfârcurile neuniforme nu sunt de obicei un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, țesutul mamar sau densitatea sânilor care este semnificativ neuniformă a fost legată de un risc crescut de cancer de sân. Mamografiile regulate pot testa anomalii sau modificări ale țesutului mamar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce înseamnă dacă sânii tăi sunt neuniformi

În cele mai multe cazuri, asimetria sânilor este perfect normală. De fapt, organele cu două părți ale corpului ar putea fi ușor diferite, deși orice asimetrie poate fi mai vizibilă la sâni. Cu toate acestea, dacă o persoană observă o schimbare a dimensiunii sau formei unui sân, ar trebui să consulte un medic pentru a afla cauza.

O diferență semnificativă de mărime sau formă între sâni este mai puțin frecventă. Acest lucru nu provoacă întotdeauna probleme medicale, dar un medic te poate sfătui în acest sens.

Iată ce înseamnă cu adevărat când sânii tăi sunt neuniformi.

Variația de creștere este normală, chiar și la sâni

Reclamă

Este absolut normal să ai doi sâni ușor neuniformi. Asta pentru că corpul în sine nu este perfect simetric. Acest lucru poate fi enervant, având în vedere că mintea umană vede simetria ca fiind cheia frumuseții, dar dacă ești panicată că sânii tăi neuniformi înseamnă că ești bolnavă sau ciudată, consolează-te cu faptul că majoritatea sânilor femeilor sunt ușor neuniformi într-o anumită măsură.

Modificările hormonale afectează simetria sânilor

Modificările hormonale din timpul pubertății pot face ca un sân să se dezvolte într-un ritm mai rapid decât celălalt. Deci, dacă încă ești în curs de dezvoltare, asta ar putea fi complet normal. Nu te îngrijora, ești normală.

Reclamă

Sânii care au chisturi pot deveni neuniformi

Sânii cu chisturi sau noduli sunt sâni care conțin mase (complet benigne) în interiorul lor. Aceste mase pot fi cauzate de leziuni ale sânului în curs de dezvoltare și pot fi cauzate și de o simplă tendință genetică către sânii mai fibroși.

Sânii neuniformi pot fi un simptom al cancerului de sân

În cazuri rare, schimbările bruște ale mărimii sânului ar putea fi un indicator al cancerului de sân. Dar, după cum am spus, acesta este un simptom foarte, foarte rar pentru majoritatea femeilor.

Totuși, dacă schimbarea mărimii sânului tău a fost dramatică și bruscă, nu strică niciodată să fii examinată de un medic.

Concluzia este că dacă ai sânii neuniformi, nu trebuie să te îngrijorezi. Sânii tăi neuniformi nu te fac să arăți mai puțin dezirabilă sau amuzantă. Ei sunt la fel de mult o parte din tine ca orice altă parte a corpului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×