Reclamă

Ce înseamnă dacă te îmbraci în rochie roșie la nuntă. Mesajul inedit pe care îl ascunde această culoare

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă dacă te îmbraci în rochie roșie la nuntă? Codurile vestimentare ale invitaților la nuntă nu sunt întotdeauna ușor de analizat. Specialiștii în modă spun că există mai multe reguli nescrise pe care oaspeții ar trebui să le urmeze pentru a nu pune într-o lumină nefavorabilă cuplul de miri.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 iulie 2024, 4:04 / Actualizat: 21 iulie 2024, 11:11

Multă vreme au existat culori care nu ar fi trebui purtate la o nuntă. Roșul este una dintre culorile despre care organizatorii de nunți spun că ar trebui să te ferești. Cu toate acestea, pe măsură ce codurile vestimentare au evoluat,  regulile s-au schimbat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce înseamnă dacă te îmbraci în rochie roșie la nuntă

Dacă poți purta sau nu roșu la o nuntă depinde de nunta în sine și de specificațiile și dorințele cuplului care urmează să se căsătorească.

Experții în modă spun că nu este considerată o jignire dacă alegi să porți roșu la nunțile din occident și nu numai. Pe măsură ce cuplurile devin mai creative cu modelele lor de nuntă, devin mai creative și codurile vestimentare.

Această extindere despre cum ar trebui să arate o nuntă a schimbat mult și regulile vestimentare. Specialiștii sunt de părere că nu este greșit să porți roșu la o nuntă.

Cu toate acestea, în anumite culturi, în special în culturile din Asia de Sud și Asia de Est, roșul este considerat norocos și de bun augur, prin urmare, a fost încorporat în mod tradițional în ținutele din ziua nunții ale mirilor.

Reclamă

Acest lucru înseamnă că nu este recomandat să porți roșu la o nuntă unde această culoare are o însemnătate aparte deoarece nuanța s-ar putea să fie deja purtată de miri.

Kim Kardashian a făcut această greșeală la nunta lui Anant Ambani cu Radhika Merchant. Vedeta a atras privirile tuturor atunci când și-a făcut apariția într-o ținută decoltată în nuanțe de roșu aprins.

Este important să te consulți cu cuplul de căsătoriți dacă aceștia impun un cod vestimentar anume pentru evenimentul lor. Dacă codul vestimentar nu este impus, atunci poți purta roșu fără prea multe griji.

Reclamă

Sfaturi suplimentare pentru alegerea ținutei perfecte

Există câteva sfaturi de stil pentru cei care își doresc să se îmbrace în roșu la o nuntă. Această culoare este destul de puternică și trebuie integrată cu atenție în ținuta aleasă.

Specialiștii de la Brides spun că roșu este o culoare care ar trebui să se poarte la nunțile care au loc vara. Pentru nunțile care au loc toamna sau iarna este recomandat să cauți o nuanță de purpuriu, rubin sau vișiniu.

Texturile bogate și grele, cum ar fi catifeaua, vor spori de asemenea locul apsescului pe care îl ai. Aceste materiale sunt recomandate cu precădere toamna sau iarna. Pentru nunțile din sezonul cald este recomandat să alegi materiale ușoare și vaporase.

Nuanțele de roșu și portocaliu se potrivesc foarte bine la evenimentele care au loc în sezonul cald. În cele din urmă, stiliștii recomandă să porți accesorii subtile și un machiaj cât mai simplu pentru a echilibra aspectul complet al ținutei tale.

Roșul este o culoare care va atrage deja atenția și nu este necesar să porți un machiaj geu sau accesorii care să atragă prea mult atenția, scrie Parade.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×