Reclamă

Ce se întâmplă cu adevărat cu corpul tău când stai picior peste picior

Aruncă o privire în trenuri, autobuze, birouri și săli de așteptare și vei observa rapid dihotomia care există. Majoritatea femeilor stau cu picioarele încrucișate, iar bărbații le țin îndepăratate. Dincolo de semnificația simbolică că femeia încearcă să ocupe cât mai puțin spațiu, în timp ce bărbații ocupă fericiți mai mult decât le este alocat, există și o nuanță sexuală. Ce se întâmplă cu adevărat cu corpul tău când stai picior peste picior.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 7 august 2023, 7:28

Mulți bărbați susțin că trebuie să își desfășoare picioarele de dragul sănătății, dar acest lucru nu se bazează pe fapte. "Nu există date convingătoare că statul cu picioarele închise va avea un impact mare asupra producției de spermatozoizi sau asupra funcției testiculare", spune dr. Michael Eisenberg, medic specialist Yale și profesor asistent de urologie la Stanford School of Medicine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă cu adevărat cu corpul tău când stai picior peste picior

Pe de altă parte, multe femei își încrucișează picioarele imediat ce stau pe un scaun și chiar involuntar. Multe dintre noi așa am fost învățate și apoi am interiorizat totul. Cu toate acestea, să stai picior peste picior nu este întotdeauna confortabil.

Starea de amorțeală se va instala rapid deoarece presiunea face rău vaselor de sânge, conform Los Angeles Nerve Institute. Poate cel mai mare motiv pentru a nu ține întotdeauna picioarele încrucișate are de-a face cu sănătatea ta.

Cum afectează tensiunea arterială încrucișarea picioarelor

„Încrucișarea frecventă a picioarelor pune, de asemenea, stres asupra articulațiilor șoldului și poate provoca acumularea de sânge în picioare atunci când venele sunt comprimate”, spune cardiologul dr. Stephen T. Sinatra pentru ABC News. „Acest lucru vă poate predispune la inflamarea venelor picioarelor inferioare și, eventual, la un cheag de sânge”.

Reclamă

De asemenea, poate provoca o creștere a tensiunii arteriale. Când îți încrucișezi picioarele, întrerupi alimentarea cu sânge la restul membrului, ceea ce poate provoca creșteri temporare ale tensiunii arteriale. Deși statul picior peste picior duce la o creștere considerabilă a tensiunii arteriale, atunci când picioarele sunt încrucișate la gleznă, tensiunea arterială nu crește. Cu toate acestea, plasarea unei glezne peste un genunchi poate crește tensiunea arterială, conform Jurnalului Hipertensiunii.

Hipertensiunea care rezultă din încrucișarea picioarelor este tranzitorie, așa că dispare atunci când picioarele nu mai au aceeași poziție. Cu toate acestea, dacă ai tensiune arterială crescută, este mai bine să stai cu picioarele drepte în jos decât încrucișate.

Poți să-ți aliniezi coloana vertebrală atunci când încrucișezi picioarele

Reclamă

În timp ce se crede adesea că încrucișarea picioarelor provoacă vene varicoase, de fapt nu este adevărat. Potrivit Healthline, există o mare componentă genetică în apariția venelor varicoase, iar statul în picioare sau așezat pentru perioade lungi de timp poate duce la apariția venelor varicoase, indiferent dacă picioarele sunt încrucișate sau nu.

Cu toate acestea, un lucru pe care îl poate face poziția picioarelor încrucișate este să facă ca coloana vertebrală să se poziționeze incorect, din cauza rotației bazinului într-un unghi. Rezultatul este multă durere de spate, ca să nu mai vorbim de postură proastă.

Genunchii apăsați pot cauza o problemă reală. Șoldurile unei femei pot cauza dezalinierea genunchilor atunci când îi țin în constrângeri strânse, conform The Washington Post.

Se pare că cea mai bună soluție atât pentru femei, cât și pentru bărbați este să stai într-un mod sănătos și confortabil pentru corpul tău, care să fie atent față de oamenii din jurul tău și, de asemenea, față de tine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×