Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci cartofi. Cele mai recente dezvăluiri ale specialiștilor

Cartofii pot avea o mulțime de beneficii asupra organismului, dacă sunt preparați și consumați în mod corect. Experții vin să lămurească ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci zilnic cartofi. Aceste legume sunt bogate în vitamina C, potasiu, magneziu și antioxidanți.

Publicat: 9 septembrie 2022, 7:08

De cele mai multe ori asociem cartofii cu posibilitatea apariției problemelor de sănăte. Acest lucru se întâmplă din cauza modului de preparare. Cartofii prăjiți pot fi o adevărată amenințare asupra organismului, însă cartofii gătiți în mod corect ți-ar putea aduce beneficii reale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci cartofi

Cartofii conțin o mulțime de nutrienți benefici organismului. Printre aceștia se găsesc fibrele, vitaminele și magneziu. Consumul de cartofi ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, dar și la reglarea tensiunii arteriale.

Pentru ca aceste legume să vină în ajutorul organismului nostru, ele trebuie consumate în mod corect. Modul de preparare este cheia dintre o porție de cartofi sănătoasă și o porție de cartofi care poate să fie nesănătoasă pentru corpul tău. Hai să aflăm împreună ce se poate întâmpla în corpul tău dacă alegi să mănânci cartofi aproape zilnic.

Este posibil să pierzi în greutate

Cartofii sunt săraci în calorii, bogați în apă și au o cantitate mare de fibre și proteine. Acest lucru înseamnă că o porție de cartofi fierți te-ar putea ajuta să te simți sătulă pentru o perioadă mai lungă de timp.Cartofii pot fi ideali pentru consum în timpul dietelor de slăbire, spun experții.

Reclamă

Desigur, aceștia trebuie preparați într-un mod cât mai sănătos. Cartofii fierți sunt deseori recomandați pentru a ține sub control apetitul. Alături de o porție de pește ei pot forma o masă de prânz delicioasă și sățioasă.

Mai multe studii derulate în anul 2018 au demonstrat beneficiile consumului de cartofi asupra siluetei. Pare greu de crezut, însă cartofii te-ar putea ajuta, pe termen lung, să pierzi în greutate. Află mai multe despre modul corect de depozitare al cartofilor.

Ar putea să-ți crească nivelul zahărului din sânge

Reclamă

Dacă încă te întrebi ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci cartofi, află că nivelul zahărului din sângele tău poate crește. De fiecare dată când consumi carbohidrați, glicemia ta ar putea crește. Consumul de cartofi zilnic poate duce la o scădere a rezistenței la insulină.

În timp, alimentele nesănătoase ar putea duce chiar la apariția diabetului de tip 2. Dacă ești iubitoare de cartofi prăjiți și îi consumi în mod regulat, îți poți crește semnificativ riscul de a face diabet. În timp lucrurile se pot complica și poți risca să dezvolți o boală de inimă.

Nutriționiștii recomandă tot timpul evitarea cartofilor prăjiți. Aceștia sunt de părere că ei trebuie consumați fierți sau copți, pentru a te bucura în totalitate de toate beneficiile lor. Iată și o listă cu alimente care te pot ajuta să-ți păstrezi glicemia sub control.

Poți lua în greutate

Există studii care contrazic faptul că aceste legume te pot ajuta să pierzi în greutate. Cartofii nu au foarte multe calorii, dar în combinația greșită se pot transforma cu ușurință într-o ”bombă calorică”. Valorile nutriționale pot varia în funcție de modul de preparare, dar și de alimentele care îi sunt asociate.

De exemplu o porție de cartofi fierți preparați ulterior cu unt, va avea mai multe calorii decât o porție simplă de cartofi fierți.

Caloriile cresc pe măsură ce aceștia sunt asociați cu brânzeturi sau carnea de vită. Cartofii prăjiți cu brânză vor avea întotdeauna mai multe calorii decât cei gătiți la abur, spre exemplu. O porție mare de cartofi prăjiți poate ajunge să conțină până la 500 de calorii, scrie publicația EatThin,NotThat.

Este posibil să ai mai multă energie pentru antrenamente

Din moment ce cartofii sunt bogați în nutrienți, fibre și proteine, aceștia pot fi o sursă ideală de energie. Cartofii ți-ar putea oferi energia necesară pentru a face față antrenamentelor solicitante de la sală. Regula este simplă. Aceștia trebuie consumați într-un md cât mai sănătos pentru a avea un impact pozitiv asupra organismului tău. Mai multe studii în acest sens sunt necesare, însă rezultatele obținute de specialiști până în prezent ar promițătoare.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×