Reclamă

Ce nu ar trebui să ascunzi niciodată de medicul tău. Top 5 lucruri despre care e nevoie să discuți

Dacă există un timp și un loc pentru a fi complet sinceră despre detaliile personale din viața ta, acesta este cabinetul medicului. Deși poate fi tentant să ții anumite informații pentru tine, nu este de ajutor pentru tine pe termen lung. Iată 5 lucruri din lista cu ce nu ar trebui să ascunzi niciodată de medicul tău.

Publicat: 1 septembrie 2022, 7:31
O femeie care discută cu medicul
Dacă există un timp și un loc pentru a fi complet sinceră despre detaliile personale din viața ta, acesta este cabinetul medicului / Shutterstock

Fără a fi complet cinstită, medicii nu își pot face treaba și nu te pot trata corect. "O mare parte din vizita la medic constă în expunerea funcției și părților corpului. Oamenii pot ezita în a împărtăși simptome și semne.

Cu toate acestea, medicii sunt obișnuiți cu aceste conversații și întreabă despre ele cu un scop”, spune dr. Jagdish Khubchandani, profesor de sănătate publică la New Mexico State University.

Ce nu ar trebui să ascunzi niciodată de medicul tău

„Dacă suferi din cauza acestor semne și simptome, oferă-te voluntar pentru a le împărtăși. Acest lucru va îmbunătăți rezultatele, te va ajuta la diagnosticare și va oferi mai multe indicii medicului despre cele mai bune terapii și intervenții posibile.”

Probleme ale vezicii urinare sau ale intestinului

Dr. Khubchandani spune: „Dificultatea la defecare sau urinare, durerea în abdomen, constipația și aciditatea pot fi extrem de neplăcute și ar putea indica o boală subiacentă gravă. Interesant este că multe dintre aceste probleme afectează o proporție considerabilă a populației. Dezvăluirea acestor probleme legate de intestin și vezică urinară ar ajuta la găsirea de soluții care să vizeze problema.”

Reclamă

Sănătatea sexuală și reproductivă

Bunăstarea sexuală și sănătatea reproductivă optimă sunt cheia pentru sănătatea generală, calitatea vieții și funcționarea socială. Oricât de jenant ar putea fi, aceste probleme pot fi comune, de diferite tipuri și adesea nu sunt vizibile. Disfuncția erectilă, infecțiile cu transmitere sexuală, durerea în timpul sau după actul sexual, perioadele neregulate sau dureroase și ciclurile menstruale sunt câteva exemple, scrie eatthis.com.

În ultima vreme, având în vedere frecvența ridicată a acestor probleme în societate, trebuie de asemenea să împărtășești istoricul tău de sănătate sexuală, dacă este relevant sau dacă bănuiești că este o cauză a problemelor tale de sănătate.

Reclamă

Calitatea și cantitatea dietei

Mâncarea este un medicament și multe dintre problemele noastre sunt cauzate de dieta nesănătoasă. Programele neregulate de alimentație, încercarea de diete extreme pentru a îndeplini normele impuse de societate, neconsumarea unei cantități suficiente de proteine și grăsimi. Dezvăluirea alimentației poate ajuta nu numai la identificarea cauzelor bolilor, ci și la planificarea tratamentului sau a terapiei.

Medicamente

Utilizarea medicamentelor fără prescripție medicală este în continuă creștere. Astăzi, peste 100 de milioane de oameni o fac pentru ameliorarea simptomelor. Mulți nu ar cere sfatul unui medic sau, uneori, nu dezvăluie ceea ce au luat înainte. Altfel stau însă lucrurile atunci când acestea nu reușesc să ajute și ai nevoie de ajutorul unui medic. Spune medicamentele pe care le-ai luat, nu e nicio rușine.

Acest lucru poate asigura nu există nicio repetare a medicamentelor sau continuarea unei combinații chimice ineficiente de medicamente.

Suplimente și stil de viață

Suplimentele sunt folosite pentru o mare varietate de scopuri. De la pierderea în greutate, până la a arăta bine, la îmbunătățirea funcției sexuale sau chiar a sănătății creierului. Totuși, majoritatea suplimentelor nu sunt nici reglementate, nici eficiente. De fapt, multe pot provoca efecte secundare grave. Nu este recomandat să le iei decât dacă sunt cunoscute pentru eficacitate, necesare sau recomandate.

Acestea sunt informații cheie pe care trebuie să le împărtășești și cu medicul.

În ceea ce privește stilul de viață, trebuie să vorbești cu medicul despre vicii, exerciții fizice, obiceiuri de somn și stare psihologică. Un furnizor care prescrie sau tratează fără aceste fapte și detalii la îndemână poate să nu aibă întotdeauna succes.

Discuția despre istoricul social, ocupația și structura familiei, sănătatea financiară poate fi adesea foarte relevantă. Așa puteți decide ce ar funcționa cel mai bine pentru tine și dacă poți și simți că medicul trebuie să le știe, nu ezita niciodată să împărtășești.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×