Reclamă

Ce nu ar trebui să ascunzi niciodată de medicul tău. Top 5 lucruri despre care e nevoie să discuți

Dacă există un timp și un loc pentru a fi complet sinceră despre detaliile personale din viața ta, acesta este cabinetul medicului. Deși poate fi tentant să ții anumite informații pentru tine, nu este de ajutor pentru tine pe termen lung. Iată 5 lucruri din lista cu ce nu ar trebui să ascunzi niciodată de medicul tău.

Publicat: 1 septembrie 2022, 7:31

Fără a fi complet cinstită, medicii nu își pot face treaba și nu te pot trata corect. "O mare parte din vizita la medic constă în expunerea funcției și părților corpului. Oamenii pot ezita în a împărtăși simptome și semne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate acestea, medicii sunt obișnuiți cu aceste conversații și întreabă despre ele cu un scop”, spune dr. Jagdish Khubchandani, profesor de sănătate publică la New Mexico State University.

Ce nu ar trebui să ascunzi niciodată de medicul tău

„Dacă suferi din cauza acestor semne și simptome, oferă-te voluntar pentru a le împărtăși. Acest lucru va îmbunătăți rezultatele, te va ajuta la diagnosticare și va oferi mai multe indicii medicului despre cele mai bune terapii și intervenții posibile.”

Probleme ale vezicii urinare sau ale intestinului

Dr. Khubchandani spune: „Dificultatea la defecare sau urinare, durerea în abdomen, constipația și aciditatea pot fi extrem de neplăcute și ar putea indica o boală subiacentă gravă. Interesant este că multe dintre aceste probleme afectează o proporție considerabilă a populației. Dezvăluirea acestor probleme legate de intestin și vezică urinară ar ajuta la găsirea de soluții care să vizeze problema.”

Reclamă

Sănătatea sexuală și reproductivă

Bunăstarea sexuală și sănătatea reproductivă optimă sunt cheia pentru sănătatea generală, calitatea vieții și funcționarea socială. Oricât de jenant ar putea fi, aceste probleme pot fi comune, de diferite tipuri și adesea nu sunt vizibile. Disfuncția erectilă, infecțiile cu transmitere sexuală, durerea în timpul sau după actul sexual, perioadele neregulate sau dureroase și ciclurile menstruale sunt câteva exemple, scrie eatthis.com.

În ultima vreme, având în vedere frecvența ridicată a acestor probleme în societate, trebuie de asemenea să împărtășești istoricul tău de sănătate sexuală, dacă este relevant sau dacă bănuiești că este o cauză a problemelor tale de sănătate.

Reclamă

Calitatea și cantitatea dietei

Mâncarea este un medicament și multe dintre problemele noastre sunt cauzate de dieta nesănătoasă. Programele neregulate de alimentație, încercarea de diete extreme pentru a îndeplini normele impuse de societate, neconsumarea unei cantități suficiente de proteine și grăsimi. Dezvăluirea alimentației poate ajuta nu numai la identificarea cauzelor bolilor, ci și la planificarea tratamentului sau a terapiei.

Medicamente

Utilizarea medicamentelor fără prescripție medicală este în continuă creștere. Astăzi, peste 100 de milioane de oameni o fac pentru ameliorarea simptomelor. Mulți nu ar cere sfatul unui medic sau, uneori, nu dezvăluie ceea ce au luat înainte. Altfel stau însă lucrurile atunci când acestea nu reușesc să ajute și ai nevoie de ajutorul unui medic. Spune medicamentele pe care le-ai luat, nu e nicio rușine.

Acest lucru poate asigura nu există nicio repetare a medicamentelor sau continuarea unei combinații chimice ineficiente de medicamente.

Suplimente și stil de viață

Suplimentele sunt folosite pentru o mare varietate de scopuri. De la pierderea în greutate, până la a arăta bine, la îmbunătățirea funcției sexuale sau chiar a sănătății creierului. Totuși, majoritatea suplimentelor nu sunt nici reglementate, nici eficiente. De fapt, multe pot provoca efecte secundare grave. Nu este recomandat să le iei decât dacă sunt cunoscute pentru eficacitate, necesare sau recomandate.

Acestea sunt informații cheie pe care trebuie să le împărtășești și cu medicul.

În ceea ce privește stilul de viață, trebuie să vorbești cu medicul despre vicii, exerciții fizice, obiceiuri de somn și stare psihologică. Un furnizor care prescrie sau tratează fără aceste fapte și detalii la îndemână poate să nu aibă întotdeauna succes.

Discuția despre istoricul social, ocupația și structura familiei, sănătatea financiară poate fi adesea foarte relevantă. Așa puteți decide ce ar funcționa cel mai bine pentru tine și dacă poți și simți că medicul trebuie să le știe, nu ezita niciodată să împărtășești.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×