Reclamă

Ce nu e recomandat să faci după vârsta de 60 de ani. Specialiștii te învață cum să ai o viață mai lungă

Înaintarea în vârstă vine de multe ori cu o fragilitate a sistemului imunitar, lucru care duce de multe ori la apariția diferitelor infecții sau boli. Pe parcursul vieții este important să adoptăm un stil cât mai sănătos și echilibrat pentru a ne bucura de momente frumoase inclusiv la bătrânețe. Pentru a ne ușura procesul de îmbătrânire, specialiștii vin tot timpul cu sfaturi utile. De data aceasta te învață ce nu e recomandat să faci după vârsta de 60 de ani.

Publicat: 3 septembrie 2022, 6:40
O femeie frumoasă, în vârstă, care demonstrează ce nu e recomandat să faci după vârsta de 60 de ani
Pentru a ne ușura procesul de îmbătrânire, specialiștii vin tot timpul cu sfaturi utile. De data aceasta te învață ce nu e recomandat să faci după vârsta de 60 de ani / Shutterstock

Viața este extrem de fragilă. Dacă la vârsta de 20 de ani pare că totul este posibil, îmbătrânirea te face să vezi lucrurile cu alți ochi. Neputința, lipsa de mobilitate, durerile sau bolile greu de tratat sunt doar câteva din lucrurile care arată că o persoană nu a fost foarte atentă la stilul de viață pe care -a avut în tinerețe. Toate aceste lucruri pot fi prevenite cu ajutorul unor mici schimbări.

Ce nu e recomandat să faci după vârsta de 60 de ani

Înaintarea în vârstă aduce cu sine încetinirea metabolismului, iar anumite funcții ale organismului sunt îndeplinite cu o dificultate mai ridicată.

Astfel e important să prevenim eventualele probleme de sănătate încă din tinerețe, dar să fim în continuare atenți la stilul de viață după ce am depășit o anumită vârstă. Fumatul este un viciu care îți poate pune în pericol sănătatea.

Acesta poate părea relaxant, însă în spate sunt o mulțime de probleme de sănătate care se pot ascunde. Fumatul crește riscul de apariție a bolilor cronice, risc care crește cu înaintarea în vârstă, spun specialiștii. Statul jos poate să îți afecteze sănătatea, spune Dr. Hascalovici pentru publicația EatThis,NotThat.

Masa musculară se pierde pe măsură ce îmbătrânești. Prin urmare lipsa de activitate ți-ar putea pune în pericol sănătatea și mobilitatea. O viață sedentară nu este recomandată de către specialiști. În schimb, poți încerca să adopți un minim de 30 de minute de mișcare zilnică.

Reclamă

Zahărul în exces este periculos indiferent de vârstă. El devine cu atât mai nociv cu cât îmbătrânești. Zahărul poate conduce la apariția diabetului, creșterea în greutate și multe alte probleme de sănătate pe termen lung. Moderația și echilibrul sunt cheia unei vieți sănătoase. 

Ce obiceiuri sunt asociate cu o viață mai lungă

Dacă ai înțeles ce nu e recomandat să faci după vârsta de 60 de ani, uite ce lucruri poți face pentru a avea o viață mai lungă. Specialiștii recomandă activitatea fizică în mod consecvent. Aceasta ajută la prevenirea bolilor cronice, la prevenirea apariției diabetului, obezității și a hipertensiunii.

Reclamă

Cercetările susțin că exercițiile fizice aerobice făcute în mod regulat te pot ajuta să trăiești mai mult timp. Nutriția bine pusă la punct este un alt aspect extrem de important. Specialiștii recomandă cât mai multe alimente bogate în antioxidanți pentru a lupta împotriva stresului oxidativ.

Totodată, legumele bogate în fibre sunt ideale pentru a ține sub control pofta de mâncare și pentru a avea o siluetă de invidiat. Somnul este un alt factor asociat cu longevitatea. Astfel, este important să ai parte de un somn odihnitor de minim opt ore pe zi.

Organismul are timp să se refacă și să fie pregătit pentru următoarea zi. Nu în ultimul rând, este foarte important să ai relații sociale de lungă durată.

Studiile arată că oamenii care au relații satisfăcătoare cu familia și prietenii au mai puține probleme de sănătate. Prin urmare este important să păstrezi o viață socială cât mai activă indiferent de vârsta pe care o ai.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×