Reclamă

Ce nu e recomandat să faci după vârsta de 60 de ani. Specialiștii te învață cum să ai o viață mai lungă

Înaintarea în vârstă vine de multe ori cu o fragilitate a sistemului imunitar, lucru care duce de multe ori la apariția diferitelor infecții sau boli. Pe parcursul vieții este important să adoptăm un stil cât mai sănătos și echilibrat pentru a ne bucura de momente frumoase inclusiv la bătrânețe. Pentru a ne ușura procesul de îmbătrânire, specialiștii vin tot timpul cu sfaturi utile. De data aceasta te învață ce nu e recomandat să faci după vârsta de 60 de ani.

Publicat: 3 septembrie 2022, 6:40

Viața este extrem de fragilă. Dacă la vârsta de 20 de ani pare că totul este posibil, îmbătrânirea te face să vezi lucrurile cu alți ochi. Neputința, lipsa de mobilitate, durerile sau bolile greu de tratat sunt doar câteva din lucrurile care arată că o persoană nu a fost foarte atentă la stilul de viață pe care -a avut în tinerețe. Toate aceste lucruri pot fi prevenite cu ajutorul unor mici schimbări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce nu e recomandat să faci după vârsta de 60 de ani

Înaintarea în vârstă aduce cu sine încetinirea metabolismului, iar anumite funcții ale organismului sunt îndeplinite cu o dificultate mai ridicată.

Astfel e important să prevenim eventualele probleme de sănătate încă din tinerețe, dar să fim în continuare atenți la stilul de viață după ce am depășit o anumită vârstă. Fumatul este un viciu care îți poate pune în pericol sănătatea.

Acesta poate părea relaxant, însă în spate sunt o mulțime de probleme de sănătate care se pot ascunde. Fumatul crește riscul de apariție a bolilor cronice, risc care crește cu înaintarea în vârstă, spun specialiștii. Statul jos poate să îți afecteze sănătatea, spune Dr. Hascalovici pentru publicația EatThis,NotThat.

Masa musculară se pierde pe măsură ce îmbătrânești. Prin urmare lipsa de activitate ți-ar putea pune în pericol sănătatea și mobilitatea. O viață sedentară nu este recomandată de către specialiști. În schimb, poți încerca să adopți un minim de 30 de minute de mișcare zilnică.

Reclamă

Zahărul în exces este periculos indiferent de vârstă. El devine cu atât mai nociv cu cât îmbătrânești. Zahărul poate conduce la apariția diabetului, creșterea în greutate și multe alte probleme de sănătate pe termen lung. Moderația și echilibrul sunt cheia unei vieți sănătoase. 

Ce obiceiuri sunt asociate cu o viață mai lungă

Dacă ai înțeles ce nu e recomandat să faci după vârsta de 60 de ani, uite ce lucruri poți face pentru a avea o viață mai lungă. Specialiștii recomandă activitatea fizică în mod consecvent. Aceasta ajută la prevenirea bolilor cronice, la prevenirea apariției diabetului, obezității și a hipertensiunii.

Reclamă

Cercetările susțin că exercițiile fizice aerobice făcute în mod regulat te pot ajuta să trăiești mai mult timp. Nutriția bine pusă la punct este un alt aspect extrem de important. Specialiștii recomandă cât mai multe alimente bogate în antioxidanți pentru a lupta împotriva stresului oxidativ.

Totodată, legumele bogate în fibre sunt ideale pentru a ține sub control pofta de mâncare și pentru a avea o siluetă de invidiat. Somnul este un alt factor asociat cu longevitatea. Astfel, este important să ai parte de un somn odihnitor de minim opt ore pe zi.

Organismul are timp să se refacă și să fie pregătit pentru următoarea zi. Nu în ultimul rând, este foarte important să ai relații sociale de lungă durată.

Studiile arată că oamenii care au relații satisfăcătoare cu familia și prietenii au mai puține probleme de sănătate. Prin urmare este important să păstrezi o viață socială cât mai activă indiferent de vârsta pe care o ai.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×