Sucul de lămâie, ca și oțetul, este ușor acid. Acizii pot fi utilizați ca agenți de îndepărtare a petelor. Acizii adaugă o încărcătură moleculară petelor, care apoi devin atrase de sarcinile din moleculele de apă. Acest lucru face ca petele să fie îndepărtate mult mai ușor.
Ce suprafețe poți curăța cu sucul de lămâie
Acidul citric este un agent reducător, ceea ce înseamnă că are câteva trucuri în mânecă pe care oțetul nu le are. Agenții reducători pot dezlega proteinele, precum cele găsite în viruși.
În cele din urmă, acidul citric funcționează ca un agent de chelare, o substanță care captează magneziul și calciul din apa dură.
Poți folosi sucul de lămâie pentru a curăța suprafețele din bucătărie. Sucul de lămâie are unele proprietăți antibacteriene și există lucrări care au studiat acest aspect.
Sucul de lămâie este ideal când vine vorba de curățarea tocătoarelor, a blaturilor de lemn și a ustensilelor de gătit, spun cei de la EatThis.
Combinat cu puțin bicarbonat de sodiu și oțet, sucul de lămâie poate face minuni când vine vorba de curățarea suprafețelor din bucătărie. Tocătorul de lemn poate fi, de asemenea, reîmprospătat cu ajutorul unei soluții preparate din suc de lămâie. Însă nu doar bucătăria poate fi curățată cu ajutorul sucului de lămâie.
Cum folosești sucul de lămâie pentru îndepărtarea petelor
Sucul de lămâie este un agent de înălbire ușor, iar aciditatea sa poate ajuta la eliminarea combinației pe care antiperspiranții tradiționali și transpirația o creează pe tricourile albe.