Reclamă

Ce suprafețe poți curăța cu sucul de lămâie. Gospodinele de pretutindeni cunosc aceste secrete

Te întrebi ce suprafețe poți curăța cu sucul de lămâie? Gospodinele de pretutindeni cunosc deja aceste secrete. Trucurile acestea sunt virale în mediul online și au prins tot mai multă popularitate în ultimii ani.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 septembrie 2024, 6:50

Sucul de lămâie, ca și oțetul, este ușor acid. Acizii pot fi utilizați ca agenți de îndepărtare a petelor. Acizii adaugă o încărcătură moleculară petelor, care apoi devin atrase de sarcinile din moleculele de apă. Acest lucru face ca petele să fie îndepărtate mult mai ușor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce suprafețe poți curăța cu sucul de lămâie

Acidul citric este un agent reducător, ceea ce înseamnă că are câteva trucuri în mânecă pe care oțetul nu le are. Agenții reducători pot dezlega proteinele, precum cele găsite în viruși.

În cele din urmă, acidul citric funcționează ca un agent de chelare, o substanță care captează magneziul și calciul din apa dură.

Poți folosi sucul de lămâie pentru a curăța suprafețele din bucătărie. Sucul de lămâie are unele proprietăți antibacteriene și există lucrări care au studiat acest aspect.

Sucul de lămâie este ideal când vine vorba de curățarea tocătoarelor, a blaturilor de lemn și a ustensilelor de gătit, spun cei de la EatThis.

Reclamă

Combinat cu puțin bicarbonat de sodiu și oțet, sucul de lămâie poate face minuni când vine vorba de curățarea suprafețelor din bucătărie. Tocătorul de lemn poate fi, de asemenea, reîmprospătat cu ajutorul unei soluții preparate din suc de lămâie. Însă nu doar bucătăria poate fi curățată cu ajutorul sucului de lămâie.

Cum folosești sucul de lămâie pentru îndepărtarea petelor

Sucul de lămâie este un agent de înălbire ușor, iar aciditatea sa poate ajuta la eliminarea combinației pe care antiperspiranții tradiționali și transpirația o creează pe tricourile albe.

Reclamă

Sucul de lămâie ar putea funcționa la îndepărtarea acestor pete. Totodată, specialiștii spun că poți curăța șosetele albe cu ajutorul sucului de lămâie.

Ține minte că acesta funcționează doar pe țesături din bumbac. Atunci când alegi să speli hainele cu suc de lămâie trebuie să ții cont de faptul că trebuie să le speli de mână.

Specialiștii nu recomandă să pui suc de lămâie în mașina de spălat.

Cum folosești lămâia ca agent de împrospătare a aerului

Lămâia are un miros plăcut și proaspăt. Omanii au asociat lămâile cu curățenia încă din cele mai vechi timpuri.

Oamenii foloseau coaja de lămâie în secolul al XII-lea în Egipt pentru a-și împrospăta respirația, spun cei de la Parade.com.

Prima apă de colonie din lume a constat din esențe de bergamotă și lămâie. Un alt truc de curățenie presupune să pui coji de lămâie în frigider pentru a absorbi mirosurile din acesta.

Chiar și cuptorul de microunde poate fi împrospătat cu ajutorul sucului de lămâie.

Cum folosești lămâia când vine vorba de mașina de spălat vase

Lămâia poate fi folosită ca detratant pentru mașina de spălat vase. Aa dură este o adevărată provocare. Din cauza acesteia poate apărea acumularea de calcar pe mașină.

Sucul de lămâie poate ajuta într-o anumită măsură. Acidul citric este un agent bun de îndepărtare a calcarului.

Pentru îndepărtarea calcarului poți folosi o soluție preparată din suc de lămâie și bicarbonat de sodiu.

Există o mulțime de lucruri pe care le poți curăța cu ajutorul sucului de lămâie. Unele studii au arătat că sucul de lămâie poate ajuta inclusiv la îndepărtarea petelor de rugină.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțin suc de lămâie cu sare de masă pentru a forma o pastă. Aceasta te va ajuta să îndepărtezi petele mici de rugină de pe robinete.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×