Cei mai crocanți cartofi la cuptor. Cum să îi obții: tips & tricks

Un chef și-a dezvăluit rețeta care transformă banalii cartofi la cuptor în cei mai crocanți cartofi la cuptor pe care i-ai făcut vreodată.

Andrada Marinică
Publicat: 21 ianuarie 2021, 13:28
Actualizat: 11 februarie 2021, 19:15
Pentru a obține cei mai crocanți cartofi la cuptor, aceștia se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute / Shutterstock

În familia fiecăreia dintre noi există, o rețetă a unui preparat delicios. Acesta a fost s-a transmis din generație în generație și, de cele mai multe ori, nu suntem dispuși să o împărtășim tuturor. O astfel de rețetă este un fel de moștenire de familie, pe care pur și simplu nu te simți confortabil să o împarți cu ceilalți. 

Nu oricine este dispus să își dezvăluie secretele în bucătărie. Din fericire, acesta nu este și cazul lui Tom Westerland, bucătar șef la The Grill – Crocker’s Henley. 

Trucul simplu pentru cei mai crocanți cartofi la cuptor

Chef Tom Westerland spune că primul lucru pe care trebuie să îl faci este să alegi cartofii potriviți. Este de preferat să folosești cartofi speciali pentru copt, scrie Daily Star. Aceștia au un conținut mai scăzut de zahăr și se rumenesc mai frumos, fără să se ardă. 

„Se curăță de coajă, se taie în forma specifică pentru cartofi copți – cu cât mai multe margini posibile. Acesta este unul dintre trucurile care contribuie la apariția zonelor crocante”, spune bucătarul. 

Pasul următor presupune să acoperi cartofi cu apă rece și să adaugi o cantitate generoasă de sare. Pune-i la fiert și lasă-i în apa clocotită timp de șapte minute. Scurge apa cu ajutorul unei strecurătoare și presară peste ei puțină sare grunjoasă. 

„Acesta este amestecul de șapte minute”, susține Tom Westerland.  

Încinge cuptorul la 220 grade Celsius (căldură sus-jos) sau 200 Celsius (cu ventilație). 

Pune cartofii într-o tavă, pe care ai așezat în prealabil hârtie de copt, și stropește-i cu linguri de ulei de măsline și o lingură de oțet de vin sau mere.

În această fază poți adăuga și condimente, în funcție de preferințe: piper, boia dulce sau iute, usturoi pudră, rozmarin sau paprika. Practic, orice îți face cu ochiul! Amestecă bine toate ingredientele și distribuie cartofii într-un singur strat. 

Cartofii se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Important de reținut: amestecă-i după 10 minute. Dacă ți se pare că nu s-au rumenit suficient, poți să îi mai lași încă 5 minute. Stai însă cu ochii pe ei, să nu se ardă!

Cel mai bine este ca acești cartofi să fie serviți calzi, mai bine spus, poate chiar după ce au fost scoși din cuptor. Nu au gust rău nici dacă sunt reîncălziți, dar chefii spun că aceștia își pierd din aromă și savoare.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI