Reclamă

Cel mai bun moment pentru a cumpăra bilete de avion. Cum să găsești cele mai ieftine zboruri

Pentru a reduce din costurile călătoriei, momentul când cumperi biletul și programezi zborul contează. Dacă îți dorești să pleci într-o vacanță, află mai multe despre cel mai bun moment pentru a cumpăra bilete de avion.

Publicat: 23 martie 2023, 7:31

Călătorești în vacanța de primăvară sau plănuiești o vacanță de vară? Sau, ești în căutarea zborurilor către destinația de vis? În ambele cazuri, există modalități inteligente de a evita prețurile mari ale companiilor aeriene. Poți face călătoriile mai puțin costisitoare. Începe căutarea cu mult înainte de momentul plecării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa Google Flights a analizat peste cinci ani de date privind tarifele aeriene. Scopul a fost să găsească modele privind zilele în care găsești cele mai ieftine bilete de avion în fiecare sezon. Iată cele mai ieftine zile și perioade ale anului pentru a planifica un zbor cu avionul.

Cel mai bun moment pentru a cumpăra bilete de avion

Dacă intenționezi să rezervi un zbor, cu siguranță vrei să găsești cea mai ieftină opțiune. Potrivit Google, este mai ieftin să zbori la mijlocul săptămânii decât în weekend. Zborurile care decolează între luni și miercuri pot fi cu 12% și 20% mai ieftine decât zborurile de weekend. Duminica este o zi costisitoare pentru plecare, spune Google Flights.

De asemenea, poți economisi aproximativ 20% rezervând un zbor cu escală în loc de un zbor fără escală. Poți face acest lucru doar dacă nu te deranjează timpul suplimentar necesar pentru a ajunge la destinație.

Există o anumită zi în care ar trebui să-ți cumperi biletele de avion? Deși poate ai auzit că este mai ieftin să rezervi și să plătești biletele de avion în zilele de marți decât în cele de sâmbătă, acest lucru nu este neapărat adevărat. „Nu are prea multă valoare achiziționarea biletelor într-o anumită zi a săptămânii”, scrie Google Flights.

Reclamă

Dacă cumperi zboruri între zilele de marți și joi în loc de zilele de weekend, prețurile sunt cu doar 1,9% mai ieftine în medie în ultimii cinci ani, a spus gigantul companie de motoare de căutare. Ai aici și câteva trucuri pentru a obține un bagaj minimalist.

Cât de devreme ar trebui să rezervi zborul

Cel mai bine este să îți rezervi zborul cu mult înainte pentru a evita o potențială creștere a prețului. Google spune că, dacă rezervi un zbor intern, prețurile sunt în general cele mai mici cu 21 – 60 de zile înainte de călătorie. Cu toate acestea, e de reținut că acest lucru este posibil să nu se aplice destinației tale.

Reclamă

Nu a fost specificat cu cât timp înainte ar trebui să rezervi un zbor internațional.

Cel mai bun moment pentru a rezerva zboruri în fiecare sezon

Vacanță de primăvară: pentru călătoriile interne din martie și aprilie, Google spune că prețurile au fost de obicei cele mai mici cu 23 – 59 de zile înainte de plecare. Prețul cel mai scăzut e înainte cu 38 de zile.

Vacanța de vară: Vacanța de vară se apropie rapid, așa că este ideal să cauți zboruri acum. Pentru călătoriile interne care încep în iulie sau august, prețurile au fost mai mici cu 14 – 44 de zile înainte de plecare. Cele mai mici prețuri medii fiind cu 21 de zile înainte.

De Crăciun, începe să urmărești zborurile cu 88 de zile înainte. Cele mai mici prețuri au fost înregistrate cu 22 de zile înainte de plecare. Din păcate, locurile s-ar putea epuiza rapid atât de aproape de data de plecare.

Alte modalități de a găsi oferte atunci când utilizezi Google Flights

Compară prețurile zborurilor între ziua de azi și cele anterioare pentru a afla dacă plătești în exces sau ai cel mai mic preț, recomandă Google. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să cauți destinația pentru a vedea prețul de astăzi în comparație cu ultimele 12 luni pentru zboruri similare. Unele căutări vor arăta și dacă prețul se va schimba în viitor.

Activează urmărirea prețurilor în Google Flights. Pentru a face acest lucru, apasă pe Urmărește prețurile și setează datele călătoriei. Google va trimite un e-mail dacă prețurile se modifică pentru acele date selectate. Dacă nu ai o anumită săptămână planificată pentru călătorie, poți selecta Orice dată pentru a primi o notificare dacă prețul scade pentru zborurile cu plecare în următoarele trei până la șase luni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×