Reclamă

Cele mai apreciate cărți despre modă care merită citite

Dacă ești pasionată de lumea strălucitoare și misterioasă a designerilor vestimentari și aștepți cu nerăbdare noile colecții lansate de aceștia, îți oferim o celecție cu cele mai apreciate cărți despre modă, pe care trebuie să le ai în bibliotecă dacă ești o fashionistă convinsă.

Publicat: 14 februarie 2021, 9:00 / Actualizat: 25 februarie 2021, 12:42

Adevărata bucurie de a citi despre modă constă în înțelegerea modului în care toate poveștile sunt legate între ele și cum au ajuns să definească lumea modei așa cum o cunoaștem noi astăzi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De la istorii și biografii la cărți de masă și texte teoretice, există multe cărți grozave pe tema modei. Completează-ți biblioteca și cunoștințele cu unele dintre cele mai apreciate cărți despre modă, recomandate de Harper’s BAZAAR.

Cărți despre modă pe care merită să le citești

Industria modei a explodat în ultimele două decenii, iar consumatorii și criticii au mult mai multă putere decât oricând. Dacă ești pasionată de lumea modei, atunci cel mai simplu mod de a înțelege în profunzime această lume este prin cărți.

„Harper’s Bazaar: First in Fashion” de Marianne Le Galliard and Éric Pujalet-Plaà

Harper’s BAZAAR a marcat multe premiere: a fost prima revistă de modă din Statele Unite, una dintre primele reviste care a publicat lucrările lui Andy Warhol și prima revistă care a publicat colecțiile marilor case de modă.

Reclamă

În 152 de ani, publicația a evoluat odată cu vremurile și a surprins cele mai bune momente din artă, fotografie, societate si modă. Toată această istorie a fost vizibilă la Muzeul Artelor Decorative, prima expoziție independentă dedicată unei reviste. Volumul cuprinde splendoarea vizuală și excelența editorială care au umplut paginile BAZAAR de-a lungul deceniilor.

„Gods and Kings: The Rise and Fall of Alexander McQueen and John Galliano” de Dana Thomas

Jurnalista Dana Thomas merge pe urmele a două dintre cele mai provocatoare nume din istoria modei: John Galliano și Alexander McQueen. Gods and Kings spune povestea a doi bărbați homosexuali din Londra și modul în care munca lor a dictat direcția de evoluție a modei în timp ce a căzut în ghearele lăcomiei corporatiste.

Reclamă
John Galliano / Profimedia Images

„Overdressed: The Shockingly High Cost of Cheap Fashion” de Elizabeth L. Cline

Cartea lui Elizabeth Cline analizează motivul pentru care articolele vestimentare ieftine sunt mult mai periculoase decât par. Autoarea încearcă să convingă atât designerii și consumatorii să opteze pentru moda ecologică. 

„The Beautiful Fall: Fashion, Genius, and Glorious Excess in 1970s Paris” de Alicia Drake

Alicia Drake te transportă în Parisul anilor ‘70 când scena modei pariziene era divizată de rivalitatea dintre Karl Lagerfeld și Yves Saint Laurent. 

„The Woman I Wanted to Be” de Diane Von Furstenberg

Una dintre cele mai influente și adirate femei ale epocii, Diane von Furstenberg, vorbește despre procesul propriei deveniri.

Furstenberg te poartă din copilăria sa la Bruxelles până la crearea rochiei care a făcut-o celebră. Cartea urmărește momentele esențiale din viața Dianei von Furstenberg: familia, lupta cu cancerul și construirea unui brand global. 

Diane von Furstenberg, Una dintre cele mai influente și adirate femei ale epocii / Profimedia Images

„The One Hundred: A Guide to the Pieces Every Stylish Woman Must Own” de Nina Garcia

Gabrielle „Coco” Chanel a fost, fără îndoială, cel mai influent designer al secolului XX. Nina Garcia trece în revistă elementele cheie care i-au definit și încă definesc stilul inegalabil Chanel. 

„The Little Dictionary of Fashion” de Christian Dior

Micul dicționar al modei este ghidul tău despre cum să fii șic. De la modul de a merge cu grație la modul de a lega perfect o eșarfă, sfaturile lui Dior sunt înțelepte si atemporale.

„The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed” de Sara Gay Forden

Maurizio Gucci a fost ucis la doar câțiva pași de clădirea sa de birouri. Fosta sa soție a fost condamnată la 29 de ani de închisoare pentru aranjarea crimei sale. Rămân întrebări despre motivul și modul în care a avut loc această crimă. 

Maurizio Gucci a fost ucis la doar câțiva pași de clădirea sa de birouri / Profimedia Images

„Nevertheless, She Wore It: 50 Iconic Fashion Moments” de Ann Shen

În această carte ilustrată vei găsi nu numai o istorie detaliată a aspectelor cele mai importante ale modei, ci și un ghid despre femeile care le-au inventat și le-au adus pe culmile succesului.

„Champagne Supernovas: Kate Moss, Marc Jacobs, Alexander McQueen, and the ’90s Renegades Who Remade Fashion” de Maureen Callahan

Champagne Supernovas explorează modul în care contracultura a devenit șic odată cu apariția lui Kate Moss, Marc Jacobs, Alexander McQueen și a altor rebeli de la sfârșitul secolului al XX-lea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×