Reclamă

Cele mai bune filme de dragoste cu vampiri din toate timpurile. Producții pe care nu trebuie să le ratezi

Filmele de dragoste cu vampiri au fascinat îtotdeuna publicul prin povești pline de acțiune și romantism. Multe dintre ele spun povești ale unor iubiri interzise, în timp ce altele aduc în lumină unele dintre cele mai vechi mituri privind existența vampirilor și a vârcolacilor. Ți-am pregătit o listă de filme de dragoste cu vampiri pe care să le vizionezi alături de o persoană importantă din viața ta.

Publicat: 10 mai 2022, 7:22

Poveștile cu vampiri continuă să fascineze publicul larg chiar și în zilele noastre. Mitul vampirului este deseori abordat în lumea filmului. Este un mit ofertant care îți deschide o mulțime de perspective pentru a ecraniza o poveste ce poate fi nemuritoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filme de dragoste cu vampiri și vârcolaci

Dacă ești adepta filmelor de dragoste cu vampiri atunci acest top este perfect pentru tine. Ți-am pregătit unele dintre cele mai apreciate producții care au fost lansate de-a lungul timpului. De la francize de succes precum Twilight și până la filme care au fost nominalizate la nenumărate premii, precum Only Lovers Left Alive. Filme prfecte pe care să le vezi alături de prieteni sau de iubit. Însă dacă tema vampirului nu este pe gustul tu, te invităm să descoperi cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile. Producții pline de romantism care te vor face să visezi imediat cu ochii deschiși. 

Bram Stoker’s Dracula | 1992

Regia: Francis Ford Coppola
Cu:
Gary Oldman, Winona Ryder, Keanu Reeves

Bram Stoker’s Dracula este unul dintre cele mai cunoscute filme cu vampiri din toate timpurile. Filmul este unul de groază, regizat și co-produs de Francis Ford Coppola. Filmul are la bază romanul scris de Bram Stoker, Dracula. Contele Dracula este interpretat de Gary Oldman, în timp ce partenera acestuia, Mina Harker, este interpretată de Winona Ryder.

Reclamă

Filmul a fost foarte bine primit de critici și este un clasic printre cele mai bune filme de dragoste cu vampiri din toate timpuriile. Totodată filmul a obținut trei premii Oscar: pentru cele mai bune costume, cel mai bun sunet și cel mai bun machiaj.

Povestea plină de suspans te va face să te îndrăgostești imediat de film, iar dacă nu ai citit deja cartea lui Stoker, acesta poate fi un început bun pentru a-ți deschide apetitul pentru unul din cele mai fascinante romane despre vampiri.

Reclamă

Underworld | 2003

Regia: Len Wiseman
Cu:
Kate Beckinsale, Scott Speedman, Shane Brolly

Underworld este una dintre francizele de succes cu vampiri. Filmul a fost inspirat după o serie de benzi desenate și îmbină perfect poveștile mitologice dintre vampiri și vârcolaci. Povestea se desfășoară în jurul luptei pentru supremație dintre vampiri și vârcolaci. Lumea se află sub dominația vampirilor care veghează necontenit la liniștea pe care au reușit să o obțină.

Cu toate acestea, lucrurile iau o întorsătură neașteptată atunci când Michael Corvin, urmaș al vampirilor și vârcolacilor, scoate la suprafață o serie de secrete bine ascunse. Selene, conducătoarea vampirilor, încearcă să descopere ce ascund aceste secrete pentru a asigura supremația vampirilor pentru totdeauna. Însă lucrurile iau o întorsătură neașteptată atunci când Selene își dă seama că este îndrăgostită de unul din cei mai mari dușmani ai săi.

Twilight | 2008

Regia: Catherine Hardwicke
Cu: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

The Twilight Saga este una din cele mai populare francize care are la bază o poveste cu vampir. Seria de filme a reușit să strângă peste 3.4 miliarde de dolari de-a lungul timpului. Primul film a fost lansat în 2008 și a fost un real succes. Primul film a fost regizat de Catherine Hardwicke și scris de Melissa Rosenberg. Povestea se concentrează pe dezvoltarea relației dintre Bella Swan și vampirul Edward Cullen.

Edward se îndrăgostește de Bella și încearcă să o seducă ascunzându-i în același timp faptul că familia sa este una de vampiri. Atunci când Bella află adevărul despre iubitul său aceasta îi cere lui Edward să o transforme într-un vampir, însă Edward îi va reufuză cererea. Filmul a reușit să strângă peste 35.7 de milioane de dolari în ziua lansării. Continuă să fie și astăzi unul dintre cele mai bune filme de dragoste cu vampiri din toate timpurile.

Kiss of the Damned | 2012

Regia: Xan Cassavetes
Cu:
Joséphine de La Baume, Roxane Mesquida, Milo Ventimiglia

Kiss of the Damned este un film horror cu vampiri. Acesta a fost regizat de Xan Cassavetes și a fost nominalizat la Festivalul de Film SXSW. Povestea începe atunci când Paolo o întâlnește pe Djuna, interceptată de Josephine de La Buame.

Lucrurile se schimbă complet atunci când acesta descoperă că cea pe care o iubește este un vampir care supraviețuiește prin sângele pe care îl consumă de la animale. Aceasta îi dezvăluite totul, însă el refuză să accepte realitatea. În cele din urmă Paolo se vede pus într-o situație critică și se lasă mușcat de partenera sa devenind un vampir. Cei doi trăiesc de aici o poveste de dragoste plină de pasiune până când în lumea lor aare Mimi, sora problematică a personajului Djuna. O poveste de dragoste cu multe suișuri și coborâșuri, ideală pentru iubitorii filmelor cu vampiri.

Only Lovers Left Alive | 2013

Regia: Jim Jarmusch
Cu:
Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska

Only Lovers Left Alive se numără pe lista de cele mai bune filme de dragoste cu vampiri din toate timpurile. Filmul reunește nume mari din industrie printre care Tilda Swinton, tom Hiddleston și Mia Wasikowska. Producția se concentrează pe povestea de dragoste dintre doi vampiri și a reușit să obțină nenumărate nominalizări, printre care una și la Festivalul de Film de la Cannes din 2013.

În 2016, filmul a urcat în topul celor mai bune 100 de filme ale secolului XXI, top creat de 177 de critici de film pentru BBC. Povestea se desfășoară în jurul unui cuplu de vampiri care sunt căsătoriți de secole, dar care ajung să trăiască în părți diferite ale lumii. Povestea de dragoste dintre Adam și Eve te va cuceri încă de la primele secvențe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, într-o rochie lungă, din voal,într-un cadru feeric
Horoscop
Singurătatea se termină pentru trei zodii pe 10 iulie 2024. Nativii care sunt sfătuiți să-și deschidă inima
Singurătatea se termină pentru trei zodii pe 10 iulie 2024. Astrologii au făcut lista cu nativii care sunt sfătuiți să-și deschidă inima și să primească dragostea care vine către ei. Pentru trei zodii norocoase...
2
fotografie romantică cu doi îndrăgostiți la apus de soare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta. Relațiile se intensifică pentru fiecare zodie
În timp ce nativii trăiesc clipa, astrele le-au pregătit momente intense pentru fiecare zi în parte. Citește despre horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta și vezi care este șansa ta. Este foarte important ca fiecare...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă plină de gesturi romantice pentru nativii din zodiac. Citește horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Iubirea plutește în aer și asta pentru că...
4
Fată fericită care dansează pe un fundal alb îmbrăcată într-un tricou alb
Horoscop
3 zodii norocoase până pe data de 14 iulie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Acești nativi știu cum să jongleze cu cele mai dificile momente ale vieții. Află care sunt cele 3 zodii norocoase până pe data de 14 iulie 2024 și vezi dacă te numeri printre ele....
5
Trei săculeți cu monede din aur
Horoscop
Zodii predestinate să obțină o mare bogăție în timpul vieții lor, potrivit astrologilor
Pe tărâmul câștigurilor monetare, unele semne zodiacale au un avantaj astrologic, scrie yourtango.com. În funcție de aspectele din harta astrală, unele lucruri se pot întâmpla mai ușor decât altele în viața unui om. Ai...
PARTENERI
×