Reclamă

Top 10 filme despre dans: de la “Dirty Dancing” la “Step Up”

Primăvara aceasta ți-am pregătit o listă cu 10 dintre cele mai bune filme despre dans. Povești ritmate care te vor captiva încă din primele minute și care te vor face să te ridici în picioare pentru a dansa. 

Publicat: 24 aprilie 2022, 7:39
Top 10 filme despre dans: de la “Dirty Dancing” la “Step Up”
Primăvara aceasta ți-am pregătit o listă cu 10 dintre cele mai bune filme despre dans. Povești ritmate și pline de pasiune / Profimedia Images

Dacă îți place să dansezi sau pur și simplu îți dorești să te relaxezi privind un film dus la rangul de artă, atunci una din aceste producții este perfectă pentru tine. Pe lângă coregrafiile impresionante, vei avea șansa să descoperi povești de viață pline de aventură, dragoste și romantism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase filme despre dans

Este momentul perfect pentru a pregăti floricelele preferate și a viziona unul din cele mai frumoase filme despre dans. Petrecerile și evenimentele din vară sunt din ce în ce mai aproape și merită să te inspiri cu câteva mișcări de dans de la niște profesioniști. În plus, ai șansa de a vedea unii dintre cei mai apreciați actori în ipostaze incredibile. Talentul lor se revarsă nu doar în actorie, ci și pe scenelele de dans.

Footloose (1984)

În mod ironic unul din cele mai bune 10 filme despre dans aduce în lumină povestea unui oraș în care dansul nu este permis. Filmul este o capodoperă cinematografică și se bucură de nenumărate coregrafii demne de adevărați profesioniști. Acesta a fost reintrepretat într-o versiune nouă în anul 2011. Ambele versiuni ale acestui film te vor inspira să îți dorești să ie lecții de dans. În plus, coloana sonoră te va face să-ți dorești imediat să începi să dansezi.

Reclamă

Dirty Dancing (1987)

Dacă cele mai bune filme despre dans ar trebui să fie clasate, Dirty Dancing ar trebui să ocupe o poziție fruntașă. Un film superb cu multe scene de dans și romantism. Coloana sonoră reunește unele dintre cele mai apreciate melodii ale anilor 1980. Cei mai mulți critici au spus că Dirty Dancing este unul dintre cele mai bune filme de dans din toate timpurile. În plus, dacă dansul nu te pasionează, atunci povestea de dragoste te va cuceri garantat.

Reclamă

Center Stage (2000)

Un film plin de romantism și de scene de dans incredibile. Acest film reunește nenumărate stiluri de dans și are câte puțin din toate. Center Stage a deschis oarecum scena pentru valul de filme despre dans care includ stilul hip-hop. Coregrafia acestui film este una de top, iar costumațiile sunt și ele desprinse din povești. O poveste ritmată care te va surprinde în pași de dans.

Billy Elliot (2000)

Protagonistul și personajul titlului, Billy Elliot, în vârstă de 11 ani, ar putea să danseze în cercuri timp de ore întregi. Acțiunea filmului este amplasată în Anglia în 1984. Filmul îl urmărește pe Billy în timp ce renunță la box și se înscrie la un curs de balet pentru a-și urma adevărata pasiune. Filmul vine cu o poveste emoționantă și un mesaj care te va face să-ți amintești ce lucruri sunt cu adevărat importante pentru tine.

Chicago (2002)

Filmul este bazat pe musicalul cu același nume. Chicago le-a avut în rolurile principale pe Chaterine Zeta Jones și Renee Zellweger în rolul emblematicelor Velma Kelly și Roxie Hart. Un musical care aduce în scenă coregrafia clasică a lui Bob Fosse. O imagine a unei lumi pline de glamour cu povești de viață spuse în pași de dans.

Step Up (2006)

Step Up sau filmul care te va face să te îndrăgostești imediat de Channing Tatum. La fel ca Save the Last Dance, Step Up reușește să fuzioneze baletul și hip-hop-ul prin interesele personajelor principale. Pe lângă Tatum, acest film despre dans le mai are în distribuție pe Alyson Stoner și Jenna Dewan. Dacă nu te-am convins cu filmele despre dans, atunci te invităm să descoperi unele dintre cele mai apreciate filme de dragoste din toate timpurile!

Black Swan (2010)

Secvențele de dans din acest film te vor lăsa fără cuvinte. Natalie Portman o interpretează pe Nina, o balerină care devine complet consumată de rolul său ”întunecat”. Fiecare alt personaj din film este portretizat prin ochii Ninei. Este greu să-ți dai seama dacă te întâlnești vreodată cu personajele adevărate sau cu proiecțiile pe care Nina le realizează pe tot parcursul producției. Un film despre dans și viață, cu o poveste care te va emoționa încă din primele minute.

And Then We Danced (2019)

Filmul expune viața tumultoasă și agitată a dansatorilor georgieni. Personajul principal, Mareb, este pe cale să devină membru al Ansamblului Național Georgian alături de partenera sa. Când totul pare că merge perfect în viața lui Mareb, un lucru ciudat se întâmplă, iar totul capătă o nouă conotație pentru viața sa.

Feel the Beat (2020)

Există o mulțime de filme extraordinare despre dans, iar acesta nu face nicio excepție. Totul ponește de la visul lui April (Sofia Carson) de a ajunge să facă performanță pe cea mai importantă scenă de dans din lume. Deși cariera sa este aproape spulberată, April reușește să-și găsească speranța învățându-i pe copii să danseze. Curând, viața dansatoarei se complică întrucât se întâlnește cu Alex Owens un muncitor și un dansator profesionist.

Full Out (2020)

Pe lista cu cele 10 filme despre dans se numără și Full Out. Povestea este inspirată din viața unei gimnaste care se apucă de dans după ce un accident grav o împiedică să mai participe la Jocurile Olimpice. Filmul este perfect pentru persoanele care își doresc să afle o poveste de viață inspirațională. O peliculă emoționantă care te va pune imediat pe gânduri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×