Reclamă

Cele mai bune seriale de acțiune din ultimii ani. Producții pe care nu trebuie să le ratezi

Vara se apropie cu pași rapizi, iar timpul tău de distracție este tot mai lung. Îți propunem să te relaxezi privind unul dintr cele mai bune seriale de acțiune din ultimii ani. Ți-am pregătit o selecție impresionantă de producții care te vor ține pe tot parcursul episoadelor cu sufletul la gură. Dacă ești adepta poveștilor cu situații tensionate, cazuri greu de deslușit sau evenimente ieșite din comun, atunci unul din aceste seriale va fi perfect pentru tine.

Publicat: 29 aprilie 2022, 7:34

Nimic nu se poate compara cu o zi în care să te relaxezi cu un episod din serialul tău preferat. Serialele de acțiune sunt unele dintre cele mai apreciate și cele mai căutate la nivel mondial. Oamenii sunt dornici de puțină adrenalină pe care să o trăiască alături de personajele lor preferate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune seriale de acțiune din ultimii ani

Viața cotidiană poate deveni ușor plictisitoare, mai ales atunci când te afunzi în rutină. Pentru a condimenta puțin situațiile banale, te poți bucura oricând alături de personajele preferate de momente pline de suspans.

Serialele de acțiune au fost întotdeauna un prilej minunat de a evada din viața obișnuită și a te transporta într-o lume agitată și greu de închipuit.

Producțiile de succes pe care le-am ales pentru tine urmăresc povești pline cu lecții de viață, dar și cu momente pe care doar un ”erou” le-ar putea gestiona cu încredere și calm.

Iată câteva dintre cele mai apreciate seriale de acțiune care s-au produs în ultimii ani.

Reclamă

The Witcher | 2019

Regia: Lauren Schmidt
Cu: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra

The Witcher este unul dintre cele mai populare seriale de acțiune din ultimii ani. Încadrat totodată și în genul fantasy, urmărește povestea vânătorului de monștri Geralt din Rivia, dar și destinul său legat de Prințesa Ciri. Serialul este bazat pe romanele autorului polonez Andrzej Sapkowski, iar primul sezon cu cele opt episoade a fost foarte bine primit de fanii din lumea întreagă. Serialul a generat o audiență ridicată și a reușit să obțină câteva nominalizări la Premiile Saturn.

Reclamă

The Fiery Priest | 2019

Regia: Lee Myung-Woo
Cu: Kim Nam-gil, Kim Sung-kyun, Lee Hanee

Unul dintre cele mai bune seriale de acțiune pe care trebuie să îl vezi este The Fairy Priest. O poveste plină de dramă, acțiune, mister și umor. Producția coreeană de succes urmărește povestea unui preot catolic și a unui detectiv recunoscut de la o secție de poliție din orașul Gudam. Cazul de nerezolvat al unei crime dificile îi va aduce pe cei doi în situația de a colabora.

Hae-il, interpretat de Kim Nam-gil, este un fost agent al Serviciului Național de Informații care se decide să renunțe la cariera sa de succes pentru a fi un preot. Cu toate acestea, comportamentul său îi face probleme la catedrala pe care o reprezenta. Acesta este și motivul pentru care decide să plece și să se stabilească în orașul Gudam. După ce mentorul său este unic într-un incident misterios, Hae-il decide să preia inițiativa și să rezolve acest caz misterios cu ajutorul detectivului Goo Dae-young.

Loki | 2021

Regia: Michael Waldron
Cu: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw

Loki este o serie de succes Marvel apărută în anul 2021 și creată de Michael Waldron.Seria are drept scop încheierea filmului din 2019 ”Avengers: Endgame”. Serialul îl prezintă pe Tom Hiddleston reluând rolul său pentru personajul îndrăgit de fanii din întreaga lume. Noua versiune a personajului Loki a făcut loc pentru o cronologie cu totul inedită a eroilor din universul Marvel.

Primele șase episoade au generat o audiență remarcabilă și a fost lăudat pentru arta vizuală pe care a oferit-o. Povestea porneșe de la furtul Tesseractului din timpul Avengers (2012). O versiune alternativă a personajului Loki este dusă în fața Autorității Variației Timpului și i se oferă o alternativă de a scăpa de problemele cauzate. Astfel Loki pornește într-o aventură în care călătorește în timp și începe să modifice istoria omenirii. Uite o listă cu ale șapte seriale pe care trebuie să le vezi dacă ți-au plăcut seriile fantasy precum Loki sau Shadow and Bone!

Prison Break | 2017

Regia: Paul T. Scheuring
Cu: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper

La baza serialului a stat ideea unui personaj care ajunge intenționat la închisoare pentru a salva viața unei persoane de la moarte.  Astfel, povestea a pornit de la viața unui bărbat care este acuzat și închis pe nedrept, creionand mai multe perspective pentru evoluția celorlalte personaje și a firului narativ. Episodul pilot a fost filmat abia la un an de la scrierea scenariului, iar difuzarea acestuia a fost un real succes.

Prima serie a cuprins un total de 22 de episoade. Lincoln Burrows este acuzat de uciderea lui Terrence Steadman. Procurorii încearcă să aducă dovezi clare pentru a-l putea închide rapid pe Lincoln. Fratele său, Michael Scofield, este convins de nevinovăția lui Lincoln și decide să-l salveze din închisoare cu un plan ingenios de a evada. Un serial complex care te va ține tot timpul cu sufletul la gură.

American Crime Story | 2016

Regia: Scott Alexander
Cu: Sarah Paulson, Annaleigh Ashford, Kenneth Choi

Seria realizată de Ryan Murphy aduce în lumină poveștile unora dintre cele mai celebre crime din America. Primul sezon a fost un real succes și a fost nominalizat la 22 de Premii Emmy. Criticii au lăudat de-a lungul timpului firul narativ al seriei, ingeniozitatea scenariului, dar și jocul actorilor. Sezonul doi a fost imediat cerut de publicul larg.

Povestea din cel de-al doilea sezon se cincetrează pe unciderea lui Gianni Versace și a primit la fel de multe aprecieri din partea publicului. În cel de-al treilea sezon acțiunea continuă cu scandalul dintre fostul președinte, Bill Clinton, și Monica Lewinsky. De-a lungul timpului serialul a câștigat premii La Globurile de Aur, Screen Actors Guild și deține nouă statuete de la Premiile Emmy.

Supernatural | 2005

Regia: Eric Kripke
Cu: Jensen Ackles, Jared Padalecki, Misha Collins

Pe lista cu cele mai bune seriale de acțiune trebuie să amintim și producția Supernatural. Serialul a fost creat de Eric Kripke și a reușit să atragă rapid iubitorii de thriller și acțiune. Protagoniștii sunt Jared Padalecki în rolul lui Sam Winchester și Jensen Ackles în rolul lui Dean Winchester. Cei doi frați vânează demoni, fantome și multe alte personaje paranormale. Până la acest moment seria se bucură de 15 sezoane, iar episodul pilot a avut o audiență de peste 6 milioane de telespectatori.

Înainte ca serialul să fie produs, acesta a fost dezvoltat pe parcursul a zece ani și a avut la bază o mulțime de legende urbane pe care Eric Kripke le-a auzit atunci când era copil. Povestea care debutează cu cei doi frați care trec printr-o tragedie după ce-și pierd mama într-un incendiu a reușit să strângă o mulțime de admiratori, iar producția este și în prezent considerată una dintre cele mai apreciate din toate timpurile.

Sherlock | 2010

Regia: Mark Gatiss
Cu: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs

Pe lista cu cele mai bune seriale de acțiune din ultimi ani trebuie să se regăsească și Sherlock. Benedict Cumberbatch reușește să ofere o nouă interpretare unuia dintre cei mai îndrăgiți detectivi ai tuturor timpurilor. Serialul a fost foarte bine primit atât de fanii din întreaga lume, cât și de criticii de renume. De-a lungul timpului, acesta a reușit să primească trei statuete la Premiile Emmy și să obțină mai multe nominalizări la alte Ceremonii importante.

Povestea se desfășoară în jurul personajului Sherlock și a ajutorului său de nădejde, Doctor John Watson. O serie plină de acțiune, mister și umor. Pa aprcursul fiecărui episod Sharlock trebuie să rezolve un mister din viața modernă a londonezilor. Deși cei mai mulți sunt sceptici cu privire la abilitățile lui Holmes, aceasta se dovedește a fi un ajutor de nădejde pentru organele de justiție din Londra.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×