Reclamă

Cele mai bune filme despre viața Reginei Elisabeta a II-a. Producții de succes care vor rămâne în istorie

Majestatea Sa s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Viața ei a fost tot timpul în fața publicului, iar domnia îndelungată i-a impus de-a lungul timpului să se conformeze protocolului regal. Ți-am pregătit o listă cu unele din cele mai bune filme despre viața Reginei Elisabeta a II-a. Producții care o surprind pe Regină în ipostaze în care nu a mai fost văzută. 

Publicat: 12 septembrie 2022, 6:00
Helen Mirren în rolul Reginei Elisabeta a II-a în filmul The Queen 2006
Ți-am pregătit o listă cu unele din cele mai bune filme despre viața Reginei Elisabeta a II-a / Profimedia Images

Viața Reginei Elisabeta a II-a a inspirat realizarea multor filme și documentare. Unele dintre ele sunt pură ficțiune, în timp ce altele surprind adevărul mai puțin cunoscut din spatele imaginii pe care a trebuit să o afișeze. Dacă vrei să afli mai multe despre secretele monarhiei britanice, atunci unul din aceste filme este perfect pentru tine.

Cele mai bune filme despre viața Reginei Elisabeta a II-a

Nu este ușor să fii tot timpul în atenția publicului. Cu siguranță povara monarhiei nu a fost deloc ceva ușor de dus pe umerii Reginei. Însă aceasta și-a acceptat destinul și și-a dedicat întreaga viață poporului său. Oamenii au îndrăgit-o pe Regină datorită implicării constante pe care a avut-o. Moartea Reginei a venit ca o puternică lovitură pentru oamenii din lumea întreagă. Totuși, imaginea sa va rămâne mereu vie în amintirea admiratorilor Casei Regale.

The Queen | 2006

Prima producție de pe lista cu cele mai bune filme despre viața Reginei Elisabeta a II-a este The Queen, care a fost realizată în anul 2006. În rolul principal al Reginei Elisabeta a II-a se află nimeni alta decât Helen Mirren. Interpretarea actriței este considerată a fi una dintre cele mai apropiate de realitatea imaginii Majestății Sale.

Reclamă

Filmul urmărește cumpăna din Familia Regală după moartea Prințesei Diana. Povestea aduce în lumină reticența Reginei de a face o declarație și a se adresa poporului privind evenimentele tragice. Mirren a câștigat Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță datorită interpretării sale a Reginei Elisabeta a II-a.

The Coronation | 2018

The Coronation este un documentar de televiziune britanic realizat în anul 2018. Documentarul a fost realizat pentru a celebra cea de-a 65-a aniversare de a încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. În documentarul care durează o oră, Regine Elisabeta vorbește cu Alastair Bruce, expert regal, despre experiența sa privind încoronarea.

Reclamă

Totodată, Majestatea Sa povestește și despre bijuteriile unice folosite la realizarea coroanei. O oportunitate unică de a o vedea pe Regină într-o ipostază rară, în calitate de invitată a unui interviu sincer și plin de lecții.

A Royal Night Out | 2015

Filmul de ficțiune urmărește viața Prințesei Elisabeta a II-a în perioada adolescenței. Povestea se desfășoară într-o noapte în care Elisabeta decide să iasă în oraș cu sora sa, Prințesa Margaret, pentru a sărbători victoria Europei împotriva naziștilor.

A Royal Night Out este o descriere amuzantă a vieții Reginei, când ea și sora sa nu erau în mod constant sub atenția presei. Povestea încearcă să arate că Majestatea Sa era o adolescentă obișnuită care își dorea să fie liberă și să se bucure de viață la fel ca ceilalți adolescenți din jurul ei.

Elizabeth at 90: A Family Tribute | 2016

Tot pe lista cu cele mai bune filme despre viața Reginei Elisabeta a II-a se află și documentarul Elizabeth at 90: A Family Tribute. Documentarul a fost realizat în anul 2016 pentru a celebra împlinirea a 90 de ani a Reginei Elisabeta a aII-a.

Documentarul este povestit chiar de Regele Charles al III-lea. Sunt rpezentate imagini rare din arhiva Familie Regale Britanice. Filmările nu mai fuseseră niciodată afișate în public până la momentul realizării documentarului. Imaginile rare sunt deseori comentate și de alți membrii din Familia Regală Britanică.. aceștia și-au dorit să contribuie la realizarea cadoului unic pentru Majestatea Sa.

Elizabeth: The Unseen Queen | 2022

Cel mai recent documentar realizat cu ocazia celebrării Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a fost Elizabeth: The Unseen Queen.

Filmul a fost compilat din peste 400 de filmulețe nevăzute anterior, care o înfățișează pe Majestatea Sa înainte de încoronare. Cele mai multe imagini au fost filmate chiar de Regina Elisabeta. Producția conține cele mai vechi imagini cunoscute din viața Majestății Sale, inclusiv scene cu Regina într-un cărucior în anul 1926. Imaginile din copilărie Majestății Sale au impresionat complet publicul din lumea întreagă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×