Reclamă

Regele Charles al III-lea a vizitat deseori România. Ce îl leagă pe noul monarh de țara noastră

Regele Charles al III-lea a vizitat deseori România. Noul monarh al Marii Britanii deține mai multe proprietăți în Transilvania și este fascinat de peisajele țării noastre. Totodată acesta are și o legătură de sânge cu Familia Regală a României.

Publicat: 11 septembrie 2022, 7:00

De-a lungul timpului, fiul Reginei Elisabeta a II-a a fost unul dintre promotorii turismului românesc. Acesta este fascinat de simplitatea și autenticitatea vieții de la țară, dar totodată și de istoria fiecărui loc nou pe care îl cunoaște de pe teritoriul României.

Regele Charles al III-lea a vizitat deseori România

Cea mai recentă vizită a Regelui Charles al III-lea în România a avut loc chiar la începutul acestui an. Moștenitorul coroanei britanice a venit în România la sfârșitul lunii mai pentru a lua parte la funeraliile Regelui Mihai.

Vezi mai multe imagini cu Regele Charles al III-lea în Galeria Foto!

Regele Charles al III-lea în vizită în România în timp ce vorbește cu o fetiță
Regele Charles al III-lea deține mai multe proprietăți în România / Profimedia Images

Fostul Suveran al României și Regina Elisabeta au avut-o ca stră-străbunică pe Regina Victoria a Marii Britanii. Astfel, Regele Charles al III-lea a fost deseori pe teritoriul țării noastre și cunoaște chiar și câteva fraze în limba română.

Reclamă

Primul fiu al Reginei Elisabeta și al Prințului Philip a fost întotdeauna atras de frumusețea naturii. Moștenitorul coroanei britanice s-a îndreptat întotdeauna către tradiție, iar de-a lungul timpului s-a implicat în peste 4000 de organizații caritabile.

Pe lângă pasiune apentru natură, Charles a moștenit și pasiunea mamei sale pentru  sport și mediu. Regele Charles al III-lea se implică activ în acțiunile de protecția mediului. Se pare că noul Rege al Marii Britanii ar deține în jur de zece proprietăți la noi în țară.

Ce mai cunoscută dintre acestea se află  la Viscri. Cele mai multe proprietăți au fost achiziționate cu ajutorul Fundației Mihai Eminescu Trust. Printre acestea se numără Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, județul Sibiu, o locuință la Viscri, județul Brașov.

Reclamă

Totodată mai are patru proprietăți în Valea Zălanului, județul Covasna și alte patru în satul Breb, din județul Maramureș. Fundația Prințului Charles a investit anula milioane de lire sterline în acestea. Casa de vacanță din Valea Zălanului se închiriază. Prețul unei camere variază de la 533 lei la 940 de lei, în funcție de opțiunea de luare a mesei și nu numai.

Regele Charles al III-lea știe să vorbească în limba română

Regele Charles al III-lea a vizitat deseori România. Prin urmare, nu este de mirare faptul că acesta a învățat de-a lungul timpului și câteva fraze în limba noastră. Noul Rege al Marii Britanii are un respect deosebit pentru țara noastră, așadar încearcă de fiecare dată să o promoveze, dar și să-și arate compasiunea.

În luna mai a anului 2022 a participat la lansarea unui proiect de reîmpădurire din Europa. Regele a fost prezent la Sibiu și  a adresat celor prezenți câteva cuvinte în limba română. În anul 2017, fiul Reginei Elisabeta a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai de la Cluj.

Momentul a fost unul emoționant, iar Charles le-a mulțumit celor prezenți în limba română. Chiar și în timpul pandemiei, Regele Charles al III-lea s-a gândit la țara noastră. Acesta a transmis un mesaj video în care a încercat să folosească și câteva fraze în română.

Ce legături are Regele Charles al III-lea cu Casa Regală a României

Regele Charles al III-lea a vizitat deseori România. Acest lucru nu se datorează doar iubirii pe care o poartă țării noastre, dar și legăturilor de sânge pe care le are cu Familia Regală a României.

Regele Charles al III-lea are, încă din copilărie, o relație foarte bună cu verișoara sa, Majestatea Sa Margareta.

Cei doi au copilărit deseori împreună și sunt destul de apropiați de vârstă. Mama Regelui Charles al III-lea a fost verișoară de gradul trei a Regelui Mihai.

Regele Mihai al României și Regina Elisabeta a II-a au avut-o ca stră-străbunică pe Regina Victoria, cunoscută de mulți ca ”bunica Europei”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×