Reclamă

Regele Charles al III-lea a vizitat deseori România. Ce îl leagă pe noul monarh de țara noastră

Regele Charles al III-lea a vizitat deseori România. Noul monarh al Marii Britanii deține mai multe proprietăți în Transilvania și este fascinat de peisajele țării noastre. Totodată acesta are și o legătură de sânge cu Familia Regală a României.

Publicat: 11 septembrie 2022, 7:00

De-a lungul timpului, fiul Reginei Elisabeta a II-a a fost unul dintre promotorii turismului românesc. Acesta este fascinat de simplitatea și autenticitatea vieții de la țară, dar totodată și de istoria fiecărui loc nou pe care îl cunoaște de pe teritoriul României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles al III-lea a vizitat deseori România

Cea mai recentă vizită a Regelui Charles al III-lea în România a avut loc chiar la începutul acestui an. Moștenitorul coroanei britanice a venit în România la sfârșitul lunii mai pentru a lua parte la funeraliile Regelui Mihai.

Vezi mai multe imagini cu Regele Charles al III-lea în Galeria Foto!

Regele Charles al III-lea în vizită în România în timp ce vorbește cu o fetiță
Regele Charles al III-lea deține mai multe proprietăți în România / Profimedia Images

Fostul Suveran al României și Regina Elisabeta au avut-o ca stră-străbunică pe Regina Victoria a Marii Britanii. Astfel, Regele Charles al III-lea a fost deseori pe teritoriul țării noastre și cunoaște chiar și câteva fraze în limba română.

Reclamă

Primul fiu al Reginei Elisabeta și al Prințului Philip a fost întotdeauna atras de frumusețea naturii. Moștenitorul coroanei britanice s-a îndreptat întotdeauna către tradiție, iar de-a lungul timpului s-a implicat în peste 4000 de organizații caritabile.

Pe lângă pasiune apentru natură, Charles a moștenit și pasiunea mamei sale pentru  sport și mediu. Regele Charles al III-lea se implică activ în acțiunile de protecția mediului. Se pare că noul Rege al Marii Britanii ar deține în jur de zece proprietăți la noi în țară.

Ce mai cunoscută dintre acestea se află  la Viscri. Cele mai multe proprietăți au fost achiziționate cu ajutorul Fundației Mihai Eminescu Trust. Printre acestea se numără Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, județul Sibiu, o locuință la Viscri, județul Brașov.

Reclamă

Totodată mai are patru proprietăți în Valea Zălanului, județul Covasna și alte patru în satul Breb, din județul Maramureș. Fundația Prințului Charles a investit anula milioane de lire sterline în acestea. Casa de vacanță din Valea Zălanului se închiriază. Prețul unei camere variază de la 533 lei la 940 de lei, în funcție de opțiunea de luare a mesei și nu numai.

Regele Charles al III-lea știe să vorbească în limba română

Regele Charles al III-lea a vizitat deseori România. Prin urmare, nu este de mirare faptul că acesta a învățat de-a lungul timpului și câteva fraze în limba noastră. Noul Rege al Marii Britanii are un respect deosebit pentru țara noastră, așadar încearcă de fiecare dată să o promoveze, dar și să-și arate compasiunea.

În luna mai a anului 2022 a participat la lansarea unui proiect de reîmpădurire din Europa. Regele a fost prezent la Sibiu și  a adresat celor prezenți câteva cuvinte în limba română. În anul 2017, fiul Reginei Elisabeta a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai de la Cluj.

Momentul a fost unul emoționant, iar Charles le-a mulțumit celor prezenți în limba română. Chiar și în timpul pandemiei, Regele Charles al III-lea s-a gândit la țara noastră. Acesta a transmis un mesaj video în care a încercat să folosească și câteva fraze în română.

Ce legături are Regele Charles al III-lea cu Casa Regală a României

Regele Charles al III-lea a vizitat deseori România. Acest lucru nu se datorează doar iubirii pe care o poartă țării noastre, dar și legăturilor de sânge pe care le are cu Familia Regală a României.

Regele Charles al III-lea are, încă din copilărie, o relație foarte bună cu verișoara sa, Majestatea Sa Margareta.

Cei doi au copilărit deseori împreună și sunt destul de apropiați de vârstă. Mama Regelui Charles al III-lea a fost verișoară de gradul trei a Regelui Mihai.

Regele Mihai al României și Regina Elisabeta a II-a au avut-o ca stră-străbunică pe Regina Victoria, cunoscută de mulți ca ”bunica Europei”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×