Reclamă

Cele mai bune filme din ultimii zece ani. Peliculele pe care nu trebuie să le ratezi

Cele mai bune filme din ultimii zece ani au reușit să strângă milioane de fani din întreaga lume. Multe dintre ele fie au fost nominalizate la Premiile Oscar, fie au și primit mult râvnita statuetă. 

Publicat: 18 septembrie 2021, 6:25

Deceniul trecut a oferit unele dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei. De la efecte speciale spectaculoase, ce nu ar fi fost posibile în urmă cu trei sau patru decenii, la continuări care au reușit să depășească și distincțiile filmelor originale, Screen Rant a realizat o listă cu cele mai bune filme din ultimii zece ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe listă se află pelicule lansate deceniul trecut, ce au reușit să impresioneze și criticii și publicul. 

Dincolo de sutele de milioane de dolari generate la box office și de nenumăratele premii câștigate, aceste pelicule au reușit să aibă un impact semnificativ asupra media internaționale și publicului global.

Care sunt cele mai bune filme din ultimii zece ani

Printre cele mai bune filme din ultimii zece ani se numără pelicule ce au primit Premii Oscar și au generat încasări uriașe la box office. 

Iată top 5 cele mai bune filme din ultimii zece ani, potrivit Screen Rant

Reclamă

Mad Max: Fury Road (2015)

Pelicula e o continuare a seriei originale din anii 1980, Mad Max. Filmul Fury Road, lansat în anul 2015, a avut același regizor, George Miller, ce a explorat din nou universul haotic, plin de acțiunea al seriei Mad Max.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Poster oficial Mad Max: Fury Road cu Charlize Theron și Tom Hardy, fundal cu furtună portocalie, amândoi au arme
Mad Max: Fury Road reia povestea lui Max din seria originală, de această dată cu Tom Hardy în rolul principal / Profimedia

De această dată, personajul principal, Max, a fost interpretat de Tom Hardy (rolul i-a aparținut lui Mel Gibson în seria originală). Alături de el a jucat și Charlize Theron, într-unul dintre cele mai apreciate roluri din cariera ei, Imperator Furiosa. 

Gravity (2013) 

Cu Sandra Bullock și George Clooney în rolurile principale, Gravity e un film ce a impresionat cu efectele vizuale, dar și cu povestea.

Regizat de Alfonso Cuaron, filmul prezintă povestea lui Ryan Stone (Bullock). Ea e separată de comandantul echipei sale în timpul primei sale călătorii în spațiu.

Gravity oferă momente tensionate și memorabile pe toată durata peliculei. Bullock și Clooney au primit numeroase laude despre rolurile lor. 

Blue Valentine (2010)

Blue Valentine a fost apreciat pentru realismul neînduplecat pe care îl aduce pe marele ecran. Cu Ryan Gosling în rolul principal, pelicula prezintă povestea unui cuplu căsătorit, din momentul în care au început relația amoroasă până în punctul în care li se destramă căsnicia. 

Alături de Ryan Gosling joacă Michelle Williams, ce a primit și o nominalizare la Premiile Oscar pentru rol, în categoria Cea mai bună actriță în rol principal. Blue Valentine e considerat unul dintre cele mai bune filme din ultimii zece ani.

The Wolf Of Wall Street (2013)

The Wolf Of Wall Street e unul dintre cele mai cunoscute pelicule din deceniul trecut. Cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, filmul a fost regizat de legendarul Martin Scorsese. 

Pelicula a reprezentat și rampa de lansare la Hollywood a actriței Margot Robbie, ce a devenit cunoscută în întreaga lume.

Filmul prezintă povestea reală a lui Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) și cum a reușit să devină bogat prin metode corupte. 

Inception (2010)

Inception e un alt film cu renumitul actor Leonardo DiCaprio într-un rol important. Lansată în anul 2010, pelicula a fost regizată de Christopher Nolan și a câștigat rapid aprecierea criticilor și publicului.

Inception prezintă povestea unor hoți ce activează în vis și include concepte inedite, ce pot fi apreciate și de către publicul larg, doar câteva dintre numeroasele motive pentru care e considerat unul dintre cele mai bune filme din ultimii zece ani.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×