Reclamă

Cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului. Ce pelicule au impresionat din primele momente

Cele mai bune scene de început din filme pot captiva publicul încă din primele momente. Uneori, scena de deschidere e considerată mai bună chiar decât întreaga peliculă.

Publicat: 12 septembrie 2021, 6:00 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 15:08

Orice film bun trebuie să aibă o scenă de deschidere pe măsură. Aceasta reprezinta prima impresie a publicului despre peliculă și unele dintre cele mai cunoscute producții reușesc să prindă spectatorii din primele momente, potrivit Screen Rant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre scenele de deschidere clasice preferate de fani se numără cele incluse în 2001: A Space Odyssey și clasicul Jaws.

Alte scene de început, însă, sunt considerate mai bune decât restul peliculei, chiar dacă avem de-a face cu un film foarte bun. 

Cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului

Uneori, scena de început e foarte bună, dar restul filmului nu se poate compara cu ea.

Chiar dacă unele dintre peliculele incluse pe lista Screen Rant au câștigat numeroase premii, chiar și unii fani pot recunoaște că începutul reprezintă partea lor preferată din film. 

Reclamă

Iată cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului: 

Up (2009)

Filmul Up, lansat în anul 2009, a emoționat cu scena inițială, ce prezenta povestea de dragoste de o viață dintre Carl și Ellie. Acea scenă are un final emoționant, ce a lăsat mulți spectatori cu lacrimi în ochi.

Reclamă

Următoarea parte a filmului se axează pe povestea dintre Carl și un copil în călătoria lor spre Paradise Falls. Fiecare parte a filmului are propriile puncte forte, dar începutul a rămas în amintirea multor fani. 

Multe dintre peliculele de pe listă au devenit clasice și au avut numeroase nominalizări la Premiile Oscar.

Raiders Of The Lost Ark (1981)

Raiders Of The Lost Ark e unul dintre cele mai cunoscute filme din cariera lui Steven Spielberg.

Plin de secvențe de acțiune care au rămas în istoria cinematografică, filmul are  scenă de început pe care multe alte filme au încercat să o copieze, fără succes.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Scena de început din Raiders Of The Lost Ark. Indiana Jones încearcă să ia un artefact prețios dintr-un templu
Raiders Of The Lost Ark a fost încă un film de succes din cariera regizorului Steven Spielberg și a actorului Harrison Ford / Profimedia

Fuga lui Indiana Jones din templul plin de capcane a devenit un simbol la Hollywood. Chiar dacă restul filmului e apreciat de fani, puține secvențe se pot ridica la același nivel. 

The Lion King (1994)

Un alt desen animat care are una dintre cele mai bune scene de început care pot eclipsa restul filmului. Prezentarea lui Simba la începutul peliculei rămâne unul dintre cele mai emblematice momente animate de pe marele ecran.

O mare parte a filmului se axează pe modul în care Simba reacționează la moartea tatălui său, dar puține secvențe sunt atât de memorabile precum prima. 

The Dark Knight (2008)

Unul dintre cele mai apreciate filme din ultimele decenii are numeroase momente faimoase, la care se adaugă și interpretarea legendară a lui Heath Ledger în rolul antagonistului Joker.

Începutul a reușit să captiveze publicul din întreaga lume, dar, potrivit Screen Rant, deși e o scenă care se apropie de perfecțiune, restul filmului nu e la același nivel. 

Inglourious Basterds (2009)

Există numeroase momente memorabile în Inglourious Basterds. Mulți consideră introducerea lui Hans Landa ca fiind una dintre cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului.

Tensiunea crește de-a lungul secvenței, care are un final violent. Aceasta pregătește publicul pentru aventura regizată de Quentin Tarantino în restul filmului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×