Reclamă

Cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului. Ce pelicule au impresionat din primele momente

Cele mai bune scene de început din filme pot captiva publicul încă din primele momente. Uneori, scena de deschidere e considerată mai bună chiar decât întreaga peliculă.

Publicat: 12 septembrie 2021, 6:00 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 15:08

Orice film bun trebuie să aibă o scenă de deschidere pe măsură. Aceasta reprezinta prima impresie a publicului despre peliculă și unele dintre cele mai cunoscute producții reușesc să prindă spectatorii din primele momente, potrivit Screen Rant.

Printre scenele de deschidere clasice preferate de fani se numără cele incluse în 2001: A Space Odyssey și clasicul Jaws.

Alte scene de început, însă, sunt considerate mai bune decât restul peliculei, chiar dacă avem de-a face cu un film foarte bun. 

Cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului

Uneori, scena de început e foarte bună, dar restul filmului nu se poate compara cu ea.

Chiar dacă unele dintre peliculele incluse pe lista Screen Rant au câștigat numeroase premii, chiar și unii fani pot recunoaște că începutul reprezintă partea lor preferată din film. 

Reclamă
Reclamă

Iată cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului: 

Up (2009)

Filmul Up, lansat în anul 2009, a emoționat cu scena inițială, ce prezenta povestea de dragoste de o viață dintre Carl și Ellie. Acea scenă are un final emoționant, ce a lăsat mulți spectatori cu lacrimi în ochi.

Următoarea parte a filmului se axează pe povestea dintre Carl și un copil în călătoria lor spre Paradise Falls. Fiecare parte a filmului are propriile puncte forte, dar începutul a rămas în amintirea multor fani. 

Multe dintre peliculele de pe listă au devenit clasice și au avut numeroase nominalizări la Premiile Oscar.

Raiders Of The Lost Ark (1981)

Raiders Of The Lost Ark e unul dintre cele mai cunoscute filme din cariera lui Steven Spielberg.

Plin de secvențe de acțiune care au rămas în istoria cinematografică, filmul are  scenă de început pe care multe alte filme au încercat să o copieze, fără succes.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Scena de început din Raiders Of The Lost Ark. Indiana Jones încearcă să ia un artefact prețios dintr-un templu
Raiders Of The Lost Ark a fost încă un film de succes din cariera regizorului Steven Spielberg și a actorului Harrison Ford / Profimedia

Fuga lui Indiana Jones din templul plin de capcane a devenit un simbol la Hollywood. Chiar dacă restul filmului e apreciat de fani, puține secvențe se pot ridica la același nivel. 

The Lion King (1994)

Un alt desen animat care are una dintre cele mai bune scene de început care pot eclipsa restul filmului. Prezentarea lui Simba la începutul peliculei rămâne unul dintre cele mai emblematice momente animate de pe marele ecran.

O mare parte a filmului se axează pe modul în care Simba reacționează la moartea tatălui său, dar puține secvențe sunt atât de memorabile precum prima. 

The Dark Knight (2008)

Unul dintre cele mai apreciate filme din ultimele decenii are numeroase momente faimoase, la care se adaugă și interpretarea legendară a lui Heath Ledger în rolul antagonistului Joker.

Începutul a reușit să captiveze publicul din întreaga lume, dar, potrivit Screen Rant, deși e o scenă care se apropie de perfecțiune, restul filmului nu e la același nivel. 

Inglourious Basterds (2009)

Există numeroase momente memorabile în Inglourious Basterds. Mulți consideră introducerea lui Hans Landa ca fiind una dintre cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului.

Tensiunea crește de-a lungul secvenței, care are un final violent. Aceasta pregătește publicul pentru aventura regizată de Quentin Tarantino în restul filmului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Selena Gomez alături de Cara Delevingne la un meci de baschet din New York
Divertisment
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Cum a fost surprinsă alături de Cara Delevingne
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Vedeta internațională s-a distrat alături de prietena sa, Cara Delevingne. Evenimentul a avut loc la arena Madison Square Garden din New York. Camerele de...
2
Selena Gomez într-o rochie portcalue cu părul negru lung dat pe spate la un eveniment public de la Hollywood din 2021
Divertisment
Selena Gomez este de nerecunoscut. Cum a apărut artista în aeroportul din New York
Selena Gomez este de nerecunoscut în cele mai recente imagini care au fost surprinse pe aeroportul din New York. Vedeta internațională s-a camuflat din cap până-n picioare într-un trening portocaliu. Pentru ca zborul să...
3
Kate Middleton de mână cu Prințesa Charlotte alături dePrințul Geroge care îl ține de mână pe Prințul William
Divertisment
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Ce spune Ducesa de Cambridge despre moștenitorul tronului regal
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Moștenitorul tronului regal are deja opt ani și se pregătește ca într-o zi să devină monarhul Marii Britanii. Părinții săi i-au...
4
Celine Dion într-o rochie argintie pe scenă în fața unui microfon în timpul unui concert din Germania
Divertisment
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Ce mesaje i-au transmis fanii pe rețelele sociale
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Vedeta internațională a fost nevoită să-și anuleze o parte din concerte din cauza unor ”spasme musculare severe și persistente”. Fanii au reacționat rapid în secțiunea...
5
Casey și Ben Affleck, îmbrățișați, pe covorul roșu, în 2016
Divertisment
Casey Affleck se sărută cu actrița Caylee Cowan. Diferența de vârstă dintre ei e de 23 de ani
Se pare că fratele lui Ben Affleck și-a găsit o nouă iubită după ce s-a despărțit de actrița Floriana Lima, cu care forma un cuplu de ceva timp. Casey Affleck se sărută cu actrița...
PARTENERI
×