Cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului. Ce pelicule au impresionat din primele momente

Cele mai bune scene de început din filme pot captiva publicul încă din primele momente. Uneori, scena de deschidere e considerată mai bună chiar decât întreaga peliculă.

Publicat: 12 septembrie 2021, 6:00

Orice film bun trebuie să aibă o scenă de deschidere pe măsură. Aceasta reprezinta prima impresie a publicului despre peliculă și unele dintre cele mai cunoscute producții reușesc să prindă spectatorii din primele momente, potrivit Screen Rant.

Printre scenele de deschidere clasice preferate de fani se numără cele incluse în 2001: A Space Odyssey și clasicul Jaws.

Alte scene de început, însă, sunt considerate mai bune decât restul peliculei, chiar dacă avem de-a face cu un film foarte bun. 

Cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului

Uneori, scena de început e foarte bună, dar restul filmului nu se poate compara cu ea.

Chiar dacă unele dintre peliculele incluse pe lista Screen Rant au câștigat numeroase premii, chiar și unii fani pot recunoaște că începutul reprezintă partea lor preferată din film. 

Iată cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului: 

Up (2009)

Filmul Up, lansat în anul 2009, a emoționat cu scena inițială, ce prezenta povestea de dragoste de o viață dintre Carl și Ellie. Acea scenă are un final emoționant, ce a lăsat mulți spectatori cu lacrimi în ochi.

Următoarea parte a filmului se axează pe povestea dintre Carl și un copil în călătoria lor spre Paradise Falls. Fiecare parte a filmului are propriile puncte forte, dar începutul a rămas în amintirea multor fani. 

Multe dintre peliculele de pe listă au devenit clasice și au avut numeroase nominalizări la Premiile Oscar.

Raiders Of The Lost Ark (1981)

Raiders Of The Lost Ark e unul dintre cele mai cunoscute filme din cariera lui Steven Spielberg.

Plin de secvențe de acțiune care au rămas în istoria cinematografică, filmul are  scenă de început pe care multe alte filme au încercat să o copieze, fără succes.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Scena de început din Raiders Of The Lost Ark. Indiana Jones încearcă să ia un artefact prețios dintr-un templu
Raiders Of The Lost Ark a fost încă un film de succes din cariera regizorului Steven Spielberg și a actorului Harrison Ford / Profimedia

Fuga lui Indiana Jones din templul plin de capcane a devenit un simbol la Hollywood. Chiar dacă restul filmului e apreciat de fani, puține secvențe se pot ridica la același nivel. 

The Lion King (1994)

Un alt desen animat care are una dintre cele mai bune scene de început care pot eclipsa restul filmului. Prezentarea lui Simba la începutul peliculei rămâne unul dintre cele mai emblematice momente animate de pe marele ecran.

O mare parte a filmului se axează pe modul în care Simba reacționează la moartea tatălui său, dar puține secvențe sunt atât de memorabile precum prima. 

The Dark Knight (2008)

Unul dintre cele mai apreciate filme din ultimele decenii are numeroase momente faimoase, la care se adaugă și interpretarea legendară a lui Heath Ledger în rolul antagonistului Joker.

Începutul a reușit să captiveze publicul din întreaga lume, dar, potrivit Screen Rant, deși e o scenă care se apropie de perfecțiune, restul filmului nu e la același nivel. 

Inglourious Basterds (2009)

Există numeroase momente memorabile în Inglourious Basterds. Mulți consideră introducerea lui Hans Landa ca fiind una dintre cele mai bune scene de început care au eclipsat restul filmului.

Tensiunea crește de-a lungul secvenței, care are un final violent. Aceasta pregătește publicul pentru aventura regizată de Quentin Tarantino în restul filmului.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul roșcat care ține în brațe cu caine în timp ce portretizează acele zodii îndrăznețe
Horoscop
Zodii îndrăznețe. Nativii care au un curaj de invidiat
Necunoscutul poate să fie foarte înfricoșător uneori. Nesiguranța îi face pe mulți nativi să privească viitorul dintr-o perspectivă negativistă. Cu toate acestea, anumite zodii îndrăznețe dau dovadă de un curaj de invidiat. Aceste zodii...
2
Jennifer Garner care a postat un mesaj emoționat în timp ce pozează pe covorul roșu în 2019
Divertisment
Jennifer Garner a postat un mesaj emoționant. Ce a declarat fosta soție a lui Ben Affleck
Jennifer Garner i-a impresionat pe cei din jur după ce a postat un mesaj emoționant pe contul personal de Instagram. Actrița în vârstă de 49 de ani a luat parte la o inițiativă care...
3
Artista Rihanna într-o rochie neagră cu un fes pe cap în timp ce pozează la Met Gala 2021
Divertisment
Ținutele Met Gala 2021. Ce apariții au avut loc pe covorul roșu
Ținutele de la Met Gala 2021 au atras privirile tuturor. Vedete internaționale au pozat pline de încredere pe covorul roșu. Fiecare participant a încercat să aducă ceva unic ținutei sale. Anul acesta, evenimentul a...
4
Simona Halep, în echipament galben, pe terenul de tenis, la US Open 2021
Divertisment
Imagini cu Simona Halep din ziua căsătoriei cu Toni Iuruc. Sportiva este superbă
Imagini cu Simona Halep din ziua căsătoriei cu Toni Iuruc au invadat rețelele sociale. Fanii sunt extrem de fericiți pentru marele eveniment din viața sportivei. De-a lungul timpului tenismena a declarat cât de fericită...
5
Madonna într-o rochie neagră din latex în timp ce pozează pe covorul roșu la festivalul de film de la cannes din 2008
Divertisment
Madonna a purtat o ținută excentrică. Apariția vedetei la petrecerea dată după Premiile MTV VMA 2021
Madonna a atras privirile fanilor atunci când a purtat o ținută excentrică. Vedeta a participat la petrecerea dată după decernarea Premiilor MTV VMA 2021, unde a ales un outfit care a stârnit comentariile celor...
PARTENERI
×