Reclamă

Cele mai frecvente boli pe care le poți lua dintr-o piscină. Cum să te relaxezi în siguranță

Există câteva modalități prin care poți preveni infectarea la o piscină publică, potrivit medicilor. Ai mai jos o listă cu cele mai frecvente boli pe care le poți lua dintr-o piscină și cum să te relaxezi în siguranță.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 27 iulie 2024, 6:23

Nu există nimic mai răcoritor decât să stai în piscină într-o zi fierbinte de vară. Din păcate însă, atunci când temperaturile cresc, piscinele și parcurile acvatice tind să devină din ce în ce mai aglomerate, iar măsurile de igienă nu sunt respectate la standarde maxime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frecvente boli pe care le poți lua dintr-o piscină

Deși substanțele chimice din apă cum ar fi clorul și bromul ar trebui să elimine multe virusuri și bacterii, există totuși anumiți germeni rezistenți. Este important să știi ce poți face pentru a evita să-ți afecteze organismul.

Din fericire, există metode pe care le poți aborda. Poți reduce în mod semnificativ șansele de contaminare cu bacterii din piscină dacă le respecți.

Diaree

Acesta este unul dintre motivele pentru care, dacă există materii fecale într-o piscină, există un protocol pe care salvamarii și cei care se ocupă de piscină îl urmează înainte de a permite oamenilor să intre înapoi în apă.

Reclamă

Milioane de germeni pot pătrunde în apă atunci când cineva cu diaree intră într-o piscină. Foarte mulți oameni care se află în acea piscină se pot îmbolnăvi înghițind chiar și o cantitate mică de apă.

Germenii obișnuiți pe care îi poți lua din apa din piscină sunt criptosporidium, norovirus, giardia, shigella și E. coli. În funcție de agentul patogen, este posibil să te confrunți cu diaree, greață, vărsături, febră sau dureri de stomac.

Infecție numită urechea înotătorului

Reclamă

Urechea înotătorului este o infecție cauzată de bacterii care se dezvoltă atunci când apa din piscină rămâne în canalul exterior al urechii.

Aceasta afectează ceara protectoare și pielea și oferă un mediu umed pentru ca bacteriile să se înmulțească.

Acest lucru se întâmplă cel mai frecvent la copii și nu se răspândește de la o persoană la alta. Simptomele includ durere, mâncărime, roșeață, umflare și drenaj din ureche.

Iritația ochilor și erupții cutanate

Iritarea poate apărea pe anumite zone ale corpului atunci când clorul din piscină se transformă în iritanți chimici. El poate provoca daune când intră în contact cu transpirația, urina și murdăria.

Acești iritanți, numiți cloramine, pot provoca ochi roșii și mâncărimi, erupții cutanate, iritații nazale, tuse și respirație șuierătoare.

Acesta este motivul pentru care cel mai bine este să faci duș înainte de a intra în apă și să nu urinezi niciodată în piscină. Nu numai că se formează cloraminele atunci când urinezi în apă, dar transpirația sau machiajul se combină cu clorul, iar acest lucru scade și cantitatea de clor care poate elimina alți germeni.

Deși poate părea înfricoșător și aceste informații te pot face să renunți la mersul la piscină, nu e nevoie să recurgi la un gest atât de extrem. Distracția în piscină se poate realiza în siguranță. Nu riști să-ți pui sănătatea în pericol dacă ții cont de sfaturile de siguranță de mai sus. Specialiștii sunt cei mai în măsură să-ți ofere recomandările necesare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care face meditație la apus
Horoscop
Trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului
Lucrurile par să meargă bine pe toate planurile. Ele sunt cele trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului și se pot bucura de abundență. Norocul...
2
Divertisment
Cristiano Ronaldo nu s-a mai abținut și a pus mâna pe iubita sa. Ce a observat fotbalistul atunci când a atins-o pe Georgina Rodriguez
Cristiano Ronaldo nu s-a mai abținut și a pus mâna pe iubita sa. Fotbalistul și Georgina Rodriguez au fost surprinși în ipostaze tandre. Cei doi s-au bucurat de momente de neuitat pe un iaht...
3
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
4
O femeie îmbrăcată într-o fustă de culoare neagră, pe un deal
Horoscop
3 zodii își pot găsi adevăratul scop în viață pe 7 septembrie 2024. Dedicarea e cheia succesului
Ziua de 7 septembrie aduce schimbări pe toate planurile. Din punct de vedere astrologic, acesta este un moment pentru claritate. 3 zodii își pot găsi adevăratul scop în viață pe 7 septembrie 2024. Dacă...
5
Două bucăți de ciocolată neagră umplută cu ciocolată albă amestecată cu fistic și nuci
Rețete
Ciocolată Dubai. Un desert de lux care poate fi preparat și acasă
Rețeta de ciocolată Dubai este cea a unui desert deosebit, inspirat din luxul și opulența orașului Dubai. Este cunoscut pentru combinațiile sale inedite de arome și pentru ingredientele de calitate premium. Această ciocolată conține...
PARTENERI
×