Nu există nimic mai răcoritor decât să stai în piscină într-o zi fierbinte de vară. Din păcate însă, atunci când temperaturile cresc, piscinele și parcurile acvatice tind să devină din ce în ce mai aglomerate, iar măsurile de igienă nu sunt respectate la standarde maxime.
Cele mai frecvente boli pe care le poți lua dintr-o piscină
Deși substanțele chimice din apă cum ar fi clorul și bromul ar trebui să elimine multe virusuri și bacterii, există totuși anumiți germeni rezistenți. Este important să știi ce poți face pentru a evita să-ți afecteze organismul.
Din fericire, există metode pe care le poți aborda. Poți reduce în mod semnificativ șansele de contaminare cu bacterii din piscină dacă le respecți.
Diaree
Acesta este unul dintre motivele pentru care, dacă există materii fecale într-o piscină, există un protocol pe care salvamarii și cei care se ocupă de piscină îl urmează înainte de a permite oamenilor să intre înapoi în apă.
Milioane de germeni pot pătrunde în apă atunci când cineva cu diaree intră într-o piscină. Foarte mulți oameni care se află în acea piscină se pot îmbolnăvi înghițind chiar și o cantitate mică de apă.
Germenii obișnuiți pe care îi poți lua din apa din piscină sunt criptosporidium, norovirus, giardia, shigella și E. coli. În funcție de agentul patogen, este posibil să te confrunți cu diaree, greață, vărsături, febră sau dureri de stomac.