Câțiva bucătari faimoși au dezvăluit pe TikTok-ul de la Food Network cum pun eu sare în apa pentru paste. Iubitorii acestui fel de mâncare au dezvăluit că acest truc i-a ajutat să-și dea seama că e posibil să fi greșit până acum.
Câtă sare se pune în apa în care fierbi pastele
Primul care și-a dezvăluit secretele din bucătărie a fost Chef Jet Tila. Acesta a turnat o jumătate de cană de sare în doi litri de apă. Apoi, chef Alex Guarnaschelli a făcut același lucru cu apa pentru paste. Aceasta din urmă a spus că apa ar trebui să aibă gust „ca apa de mare” înainte de a adăuga pastele.
Bucătarul Michael Symon a folosit doar câteva degete de sare pentru o oală mare de apă. Chef Claudette Zepeda a folosit un „strop” de sare de mărimea unei palme pentru apă.
Chef Ree Drummond, pe de altă parte, a folosit doar un praf de sare. Chef Tiffany Derry l-a contrazis pe bucătarul Guarnaschelli. El a spus că apa ar trebui să aibă un gust sărat, dar nu chiar la fel de sărat ca apa din mare. În schimb, el a adăugat patru sau cinci prafuri mari de sare în apă.
În total, Food Network a avut nouă bucătari care să arate câtă sare ar trebui să pui în apa pentru paste. Concluzia generală a fost că ai nevoie de mai mult decât un praf de sare, dar poate nu chiar de o jumătate de cană.
Ce faci cu pastele după ce s-au fiert: e sau nu clătirea necesară
Toată această sare adăugată s-ar putea să te facă să te întrebi dacă e nevoie să clătești pastele după ce le-ai scos din apă. Specialiștii spun că nu e nevoie să faci acest lucru dacă urmează să le servești imediat.
Clătirea pastelor elimină amidonul din compoziția lor, iar acesta ajută sosurile să se omogenizeze mai bine cu pastele. Clătirea poate, de asemenea, spăla sarea care poate, de asemenea, să le estompeze mult din aromă.