Reclamă

Câtă sare se pune în apa în care fierbi pastele. Sfaturi de la bucătarii profesioniști

Toată lumea știe că trebuie să pui sare în apa în care fierbi pastele. Aceasta îmbunătățește aroma pastelor și crește puțin punctul de fierbere al apei. Majoritatea oamenilor folosesc 1-2 linguri de sare la 3 litri de apă, dar se pare că ai procedat greșit dacă ai urmat și tu acest sfat. Câtă sare se pune în apa în care fierbi pastele, de fapt.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 24 iulie 2024, 8:29

Câțiva bucătari faimoși au dezvăluit pe TikTok-ul de la Food Network cum pun eu sare în apa pentru paste. Iubitorii acestui fel de mâncare au dezvăluit că acest truc i-a ajutat să-și dea seama că e posibil să fi greșit până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câtă sare se pune în apa în care fierbi pastele

Primul care și-a dezvăluit secretele din bucătărie a fost Chef Jet Tila. Acesta a turnat o jumătate de cană de sare în doi litri de apă. Apoi, chef Alex Guarnaschelli a făcut același lucru cu apa pentru paste. Aceasta din urmă a spus că apa ar trebui să aibă gust „ca apa de mare” înainte de a adăuga pastele.

Bucătarul Michael Symon a folosit doar câteva degete de sare pentru o oală mare de apă. Chef Claudette Zepeda a folosit un „strop” de sare de mărimea unei palme pentru apă.

Chef Ree Drummond, pe de altă parte, a folosit doar un praf de sare. Chef Tiffany Derry l-a contrazis pe bucătarul Guarnaschelli. El a spus că apa ar trebui să aibă un gust sărat, dar nu chiar la fel de sărat ca apa din mare. În schimb, el a adăugat patru sau cinci prafuri mari de sare în apă.

În total, Food Network a avut nouă bucătari care să arate câtă sare ar trebui să pui în apa pentru paste. Concluzia generală a fost că ai nevoie de mai mult decât un praf de sare, dar poate nu chiar de o jumătate de cană.

Reclamă

Ce faci cu pastele după ce s-au fiert: e sau nu clătirea necesară

Toată această sare adăugată s-ar putea să te facă să te întrebi dacă e nevoie să clătești pastele după ce le-ai scos din apă. Specialiștii spun că nu e nevoie să faci acest lucru dacă urmează să le servești imediat.

Clătirea pastelor elimină amidonul din compoziția lor, iar acesta ajută sosurile să se omogenizeze mai bine cu pastele. Clătirea poate, de asemenea, spăla sarea care poate, de asemenea, să le estompeze mult din aromă.

Reclamă

Desigur, există câteva excepții de la regula de clătire. De exemplu, dacă faci o salată de paste sau un preparat cu paste reci, clătirea după scurgere va ajuta la răcirea rapidă a pastelor. Aceasta va opri procesul de gătire, ceea ce va împiedica pastele să devină prea moi. Clătirea poate împiedica, de asemenea, pastele să se lipească între ele. Acest lucru este bine dacă intenționezi să păstrezi o cantitate din ele pentru o utilizare ulterioară.

Pastele sunt un fel de mâncare preferat atât pentru adulți, dar mai ales pentru cei mici. Dacă în cazul micuților o cantitate mare de sodiu nu e recomandată, se pare că pentru adulți sarea nu face decât să le potențeze aroma inconfundabilă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×