Reclamă

Chicken Alfredo. Rețetă delicioasă din bucătăria italiană

Chicken Alfredo este un preparat clasic din bucătăria italiană, recunoscut pentru sosul său bogat și cremos din smântână și parmezan, combinat cu bucăți de pui gătit și paste fettuccine. Acest fel de mâncare este simplu, dar gustos, perfect pentru mese rapide sau ocazii speciale.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 3 iunie 2024, 5:01

Este o rețetă clasică, apreciată pentru simplitatea și combinația de ingrediente. Este ideală pentru orice masă de prânz sau pentru cină. Rețeta originală a fost inventată de italianul Alfredo di Leilo în 1941 la restaurantul său din Roma „Alfredo ala Scrofa”. A fost preparată inițial din paste fettucine fierte, apoi adăugate într-un sos de unt cu parmezan. Ulterior, rețeta a fost preluată de bucătarii americani care au adaptat-o și au introdus în sos și smântâna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preparate în sosul de parmezan, pastele devin cremoase și consistente. Încearcă și tu rețeta, urmărind mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea acesteia.

Chicken Alfredo – Ingrediente

  • 500 gr piept de pui
  • 300 gr paste fettuccine
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 200 ml smântână pentru gătit (cu minim 30% grăsime)
  • 100 gr unt
  • 150 gr parmezan ras
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel verde.
Reclamă

Rețeta de paste cu piept de pui și sos de parmezan – Mod de preparare

Pregătește o tigaie mare în care vei prepara pieptul de pui și sosul de parmezan. Mai pregătește și o oală în care vei fierbe pastele. Le poți găti pe toate în același timp.

Cum prepari carnea de pui

Porționează pieptul de pui în cuburi sau în fâșii, după preferință. Presară sare și piper peste bucățile de carne și amestecă-le pentru a se condimenta uniform.

Pune uleiul de măsline în tigaie și așaz-o la foc mediu. Lasă uleiul să se înfierbânte și adaugă bucățile din piept de pui, condimentate. Amestecă-le prin ulei și gătește-le până când devin aurii și sunt bine pătrunse. Nu durează mai mult de 6-8 minute acest proces de preparare. Scoate carnea din tigaie și pune-o deoparte, într-un vas acoperit.

Reclamă

Descoperă și o rețetă de pui picant cu alune, delicioasă și foarte hrănitoare, din bucătăria chinezească.

Cum prepari sosul pentru Chicken Alfredo

În uleiul rămas în tigaie, adaugă untul și topește-l la foc mediu. Apoi adaugă usturoiul tocat mărunt și ceapa, de asemeni, tocată mărunt. Călește ingredientele până când devin aurii și își degaje aromele în grăsimea din tigaie.

Adaugă smântâna și las-o să fiarbă ușor timp de 3-4 minute, reducând intensitatea focului la minim. Amestecă constant. Dacă dorești un sos mai ușor, înlocuiește o parte din smântână cu lapte. Apoi adaugă parmezanul ras, amestecând intens până când sosul devine gros și cremos. Potrivește gustul cu sare și piper.

Adaugă puiul gătit în sos și amestecă bine.

În același timp, fierbe pastele fettuccine în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când devin al dente. Scurge-le și adaugă-le în sos. Amestecă bine până când pastele sunt complet acoperite de sos.

Paste fierte și scurse în sită
Pastele se fierb separat, apoi se adaugă în sos și se mai fierb câteva minute / Shutterstock

Mai fierbe ingredientele pentru câteva minute, amestecând constant, pentru a se îmbina bine aromele.

Servește preparatul Chicken Alfredo cald, garnisit cu pătrunjel proaspăt tocat și, opțional, cu parmezan ras suplimentar deasupra.

Porție de Chicken Alfredo în farfurie cu furculiță
Preparatul Chicken Alfredo se servește fierbinte, decorat cu verdeață / Shutterstock

Tot din categoria rețetelor cu paste din bucătăria italiană, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de Spaghetti alla Norma. Este o minunată rețetă italiană de paste integrale cu vinete și roșii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și reprezintă zodia nefericită a lunii iulie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii iulie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii iulie 2024 se confruntă cu probleme în această perioadă. Astrologii susțin că zodia care va avea parte de clipe dificile pe parcursul acestei luni este reprezentată de Leu. Această zodie...
2
Dulceață de smochine fără zahăr în borcan cu linguriță
Rețete
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și...
3
femeie frumoasă îmbrăcată într-o bluză galbenă pe un fndal albastru deschis
Horoscop
Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
Acești nativi reușesc să întoarcă fiecare situație în favoarea lor. Află care sunt cele mai pretențioase zodii și vezi cum să le gestionezi comportamentul. Fiecare are acel prieten care își dorește fiecare lucru în...
4
Regele Felipe se salută cu fiica sa, Prințesa Leonor
Familia Regală
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer. Părinții mândri au avut emoții care au trecut dincolo de statutul lor...
5
cerul luminat de luna plină într-o noapte cu nori răzleți
Horoscop
Calendarul fazelor lunii în iulie 2024. Când e Luna Nouă și pe ce dată pică Luna Plină
Fiecare moment al astrului văzut pe cer este la fel de important. Află care este calendarul fazelor lunii în iulie 2024 și vezi cele mai deosebite momente. Atunci când este Lună Nouă este momentul...
PARTENERI
×