Este o rețetă clasică, apreciată pentru simplitatea și combinația de ingrediente. Este ideală pentru orice masă de prânz sau pentru cină. Rețeta originală a fost inventată de italianul Alfredo di Leilo în 1941 la restaurantul său din Roma „Alfredo ala Scrofa”. A fost preparată inițial din paste fettucine fierte, apoi adăugate într-un sos de unt cu parmezan. Ulterior, rețeta a fost preluată de bucătarii americani care au adaptat-o și au introdus în sos și smântâna.
Preparate în sosul de parmezan, pastele devin cremoase și consistente. Încearcă și tu rețeta, urmărind mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea acesteia.
Chicken Alfredo – Ingrediente
- 500 gr piept de pui
- 300 gr paste fettuccine
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- 200 ml smântână pentru gătit (cu minim 30% grăsime)
- 100 gr unt
- 150 gr parmezan ras
- sare și piper, după gust
- pătrunjel verde.
Rețeta de paste cu piept de pui și sos de parmezan – Mod de preparare
Pregătește o tigaie mare în care vei prepara pieptul de pui și sosul de parmezan. Mai pregătește și o oală în care vei fierbe pastele. Le poți găti pe toate în același timp.
Cum prepari carnea de pui
Porționează pieptul de pui în cuburi sau în fâșii, după preferință. Presară sare și piper peste bucățile de carne și amestecă-le pentru a se condimenta uniform.
Pune uleiul de măsline în tigaie și așaz-o la foc mediu. Lasă uleiul să se înfierbânte și adaugă bucățile din piept de pui, condimentate. Amestecă-le prin ulei și gătește-le până când devin aurii și sunt bine pătrunse. Nu durează mai mult de 6-8 minute acest proces de preparare. Scoate carnea din tigaie și pune-o deoparte, într-un vas acoperit.