Cu siguranță, te va cuceri combinația de ingrediente din această rețetă. Preparat în acest mod, pieptul de pui va avea un exterior crocant și aromat, iar interiorul fraged și suculent.
Sosul de portocale va oferi și gust delicios cărnii de pui, dar și o culoare atractivă. Poate fi savurat ca atare, dar merge tare bine cu o garnitură de orez sau cu legume trase la tigaie.
Pentru că sosurile de citrice sunt ideale în combinație cu carnea de pasăre, mai poți încerca și rețeta de piept de pui cu lămâie la cuptor. Este puțin mai simplă decât varianta cu sos de portocale, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Pui cu sos de portocale – Ingrediente
Pieptul de pui se va prepara mai întâi la tigaie, asezonat cu condimentele necesare, iar mai apoi i se va desăvârși gustul cu sosul de portocale. Așadar, ai nevoie de o listă de ingrediente împărțită în funcție de pașii de preparare ai rețetei.
Pentru prepararea pieptului de pui:
- 750 gr piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- coaja de la o portocală
- 1 linguriță cu pudră de ghimbir
- 3 linguri de amidon de porumb
- ulei pentru prăjit.
Pentru sosul de portocale:
- sucul de la 2 portocale mari
- coaja de la o portocală
- 4 lingurițe oțet alb
- 4 lingurițe sos de soia
- 2 lingurițe de zahăr brun
- 2 fire de ceapă verde
- 1 ardei iute
- sare și piper după gust.