Marinarea cărnii cu iaurt este una dintre metodele folosite cel mai des în bucătăriile mediteraneene. Iaurtul are proprietatea de a frăgezi carnea într-un mod mult mai eficient decât o o marinadă clasică.
De exemplu, marinadele pe bază de oțet sau suc de lămâie întăresc proteinele din carnea de pui. Iaurtul le frăgezește lent, astfel încât după preparare carnea poate fi ruptă cu mâna.
Pieptul de pui marinat în iaurt va avea o crustă crocantă după preparare, iar interiorul va fi fraged şi suculent. Dacă este preparat pe grătar, va fi extrem de delicios. Aroma de fum, amestecată cu cea de iaurt, oferă fripturii un gust absolut delicios. Descoperă și cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil.
Mai jos, îți oferim rețeta fripturii din piept de pui marinat în iaurt.
Piept de pui mediteraneean – Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
- 200 gr iaurt grecesc mai cremos
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 linguriță rasă de piper proaspăt măcinat
- 1 linguriță de oregano uscat
- câteva crenguțe de cimbru
- câteva frunze de mentă
- coaja si sucul de la o jumătate de lămâie.
Rețetă de friptură marinată în iaurt – Mod de preparare
Mai întâi, adună pe masa din bucătărie ingredientele utilizate la marinarea cărnii de pui. Dacă nu folosești un iaurt mai cremos, va trebui să-l pui la scurs într-o sită deasă.
După ce ai toate ingredientele, vei pregăti și pieptul de pui. Poți folosi și aripioare sau pulpe de pui pentru o astfel de rețetă. Descoperă și o rețetă de aripioare de pui cu sos barbeque, la cuptor.