Reclamă

Piept de pui mediteraneean. Rețetă de friptură marinată în iaurt

Dacă te întrebi în ce mod să mai prepari carnea de pui pentru a obține un gust delicios și o textură fragedă, încearcă rețeta de piept de pui mediteraneean. Este o rețetă de friptură din piept de pui care are la bază marinarea cărnii într-un sos de iaurt.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 22 februarie 2024, 5:57

Marinarea cărnii cu iaurt este una dintre metodele folosite cel mai des în bucătăriile mediteraneene. Iaurtul are proprietatea de a frăgezi carnea într-un mod mult mai eficient decât o o marinadă clasică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De exemplu, marinadele pe bază de oțet sau suc de lămâie întăresc proteinele din carnea de pui. Iaurtul le frăgezește lent, astfel încât după preparare carnea poate fi ruptă cu mâna.

Pieptul de pui marinat în iaurt va avea o crustă crocantă după preparare, iar interiorul va fi fraged şi suculent. Dacă este preparat pe grătar, va fi extrem de delicios. Aroma de fum, amestecată cu cea de iaurt, oferă fripturii un gust absolut delicios. Descoperă și cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil.

Mai jos, îți oferim rețeta fripturii din piept de pui marinat în iaurt.

Reclamă

Piept de pui mediteraneean – Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
  • 200 gr iaurt grecesc mai cremos
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 linguriță rasă de piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • câteva crenguțe de cimbru
  • câteva frunze de mentă
  • coaja si sucul de la o jumătate de lămâie.

Rețetă de friptură marinată în iaurt – Mod de preparare

Mai întâi, adună pe masa din bucătărie ingredientele utilizate la marinarea cărnii de pui. Dacă nu folosești un iaurt mai cremos, va trebui să-l pui la scurs într-o sită deasă.

După ce ai toate ingredientele, vei pregăti și pieptul de pui. Poți folosi și aripioare sau pulpe de pui pentru o astfel de rețetă. Descoperă și o rețetă de aripioare de pui cu sos barbeque, la cuptor.

Reclamă

Cum prepari piept de pui mediteraneean

Porționează pieptul de pui în bucăți mai mici, dar nu le felia foarte subțire. Pieptul de pui iese mai gustos dacă stratul de carne este mai gros. Se pătrunde foarte rapid în timpul tratamentului termic, iar interiorul va rămâne suculent. Dacă este porționat subțire există riscul de a se usca.

Îndepărtează tendoanele de la carne și pielițele protectoare. Acestea vor strânge carnea ca un ghemotoc în timpul preparării, dacă nu sunt îndepărtate. Mai poți cresta carnea din loc în loc cu lama subțire a unui cuțit.

După ce ai pregătit carnea, pune-o într-un bol și presară peste ea sare și piper. Maseaz-o pentru a se dispune uniform condimentele. Apoi, adaugă în bol toate ingredientele pentru marinare.

Piept de pui cu iaurt și condimente într-un bol
Iaurtul are rolul de a frăgezi carnea în timpul marinării / Shutterstock

Amestecă bine carnea cu ingredientele din bol, acoperă bolul și pune-l la rece pentru cel puțin 2 ore. Din când în când, mai agită bolul. Pentru un gust deosebit și frăgezire maximă, indicat ar fi să lași carnea la marinat de seara până dimineața.

După ce s-a marinat carnea suficient, scurge-o din sosul de iaurt și prepar-o pe grătar sau grill. Pentru un plus de arome, poți adăuga pe grill și câțiva căței de usturoi, roșii cherry și felii de lămâie.

Piept de pui mediteraneean în tigaia grill, cu roșii, usturoi, lămâie și pătrunjel
Câteva legume adăugate pe grătar pe lângă carnea marinată vor oferi acesteia un plus de arome / Shutterstock

Servește deliciosul pipet de pui mediteraneean cu o salată proaspătă sau cu garnitura preferată. Descoperă și care este cea mai sănătoasă salată. De ce o recomandă nutriționiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×