Reclamă

Piept de pui mediteraneean. Rețetă de friptură marinată în iaurt

Dacă te întrebi în ce mod să mai prepari carnea de pui pentru a obține un gust delicios și o textură fragedă, încearcă rețeta de piept de pui mediteraneean. Este o rețetă de friptură din piept de pui care are la bază marinarea cărnii într-un sos de iaurt.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 22 februarie 2024, 5:57

Marinarea cărnii cu iaurt este una dintre metodele folosite cel mai des în bucătăriile mediteraneene. Iaurtul are proprietatea de a frăgezi carnea într-un mod mult mai eficient decât o o marinadă clasică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De exemplu, marinadele pe bază de oțet sau suc de lămâie întăresc proteinele din carnea de pui. Iaurtul le frăgezește lent, astfel încât după preparare carnea poate fi ruptă cu mâna.

Pieptul de pui marinat în iaurt va avea o crustă crocantă după preparare, iar interiorul va fi fraged şi suculent. Dacă este preparat pe grătar, va fi extrem de delicios. Aroma de fum, amestecată cu cea de iaurt, oferă fripturii un gust absolut delicios. Descoperă și cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil.

Mai jos, îți oferim rețeta fripturii din piept de pui marinat în iaurt.

Reclamă

Piept de pui mediteraneean – Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
  • 200 gr iaurt grecesc mai cremos
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 linguriță rasă de piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • câteva crenguțe de cimbru
  • câteva frunze de mentă
  • coaja si sucul de la o jumătate de lămâie.

Rețetă de friptură marinată în iaurt – Mod de preparare

Mai întâi, adună pe masa din bucătărie ingredientele utilizate la marinarea cărnii de pui. Dacă nu folosești un iaurt mai cremos, va trebui să-l pui la scurs într-o sită deasă.

După ce ai toate ingredientele, vei pregăti și pieptul de pui. Poți folosi și aripioare sau pulpe de pui pentru o astfel de rețetă. Descoperă și o rețetă de aripioare de pui cu sos barbeque, la cuptor.

Reclamă

Cum prepari piept de pui mediteraneean

Porționează pieptul de pui în bucăți mai mici, dar nu le felia foarte subțire. Pieptul de pui iese mai gustos dacă stratul de carne este mai gros. Se pătrunde foarte rapid în timpul tratamentului termic, iar interiorul va rămâne suculent. Dacă este porționat subțire există riscul de a se usca.

Îndepărtează tendoanele de la carne și pielițele protectoare. Acestea vor strânge carnea ca un ghemotoc în timpul preparării, dacă nu sunt îndepărtate. Mai poți cresta carnea din loc în loc cu lama subțire a unui cuțit.

După ce ai pregătit carnea, pune-o într-un bol și presară peste ea sare și piper. Maseaz-o pentru a se dispune uniform condimentele. Apoi, adaugă în bol toate ingredientele pentru marinare.

Piept de pui cu iaurt și condimente într-un bol
Iaurtul are rolul de a frăgezi carnea în timpul marinării / Shutterstock

Amestecă bine carnea cu ingredientele din bol, acoperă bolul și pune-l la rece pentru cel puțin 2 ore. Din când în când, mai agită bolul. Pentru un gust deosebit și frăgezire maximă, indicat ar fi să lași carnea la marinat de seara până dimineața.

După ce s-a marinat carnea suficient, scurge-o din sosul de iaurt și prepar-o pe grătar sau grill. Pentru un plus de arome, poți adăuga pe grill și câțiva căței de usturoi, roșii cherry și felii de lămâie.

Piept de pui mediteraneean în tigaia grill, cu roșii, usturoi, lămâie și pătrunjel
Câteva legume adăugate pe grătar pe lângă carnea marinată vor oferi acesteia un plus de arome / Shutterstock

Servește deliciosul pipet de pui mediteraneean cu o salată proaspătă sau cu garnitura preferată. Descoperă și care este cea mai sănătoasă salată. De ce o recomandă nutriționiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×