Home // Lifestyle // Rețete // Pui picant cu alune. Rețetă de pui Kung Pao, din bucătăria chinezească
Pui picant cu alune. Rețetă de pui Kung Pao, din bucătăria chinezească
Rețeta de pui picant cu alune este o rețetă absolut delicioasă și foarte hrănitoare, din bucătăria chinezească. O vei întâlni sun denumirile de ”Pui Kung Pao”, ”Pui Kung Po” sau ”Pui Gong bao” și este o rețeta de mâncare picantă, preparată cu pui, alune, legume și chili.
Ardeiul iute se adaugă în funcție de cât de picantă se preferă mâncarea / Shutterstock
Rețeta originală aparține bucătăriei Szechuan, din provincia Sichuan. Rețeta a primit denumirea după Ding Baozhen, care a fost guvernatorul provinciei Sichuan. Acest făcea parte din Dinastia Qing. Titlul său a fost "Gongbao" (Kung-Pao).
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Chiar dacă lista de ingrediente este mai lungă, nu este o rețetă complexă. Se prepară într-un timp relativ scurt, pentru că puiul, de obicei, se pătrunde rapid. Cu toate acestea, rețeta necesită câteva etape de pregătire și de preparare, care trebuie respectate pentru reușita sigură a rețetei.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a o pregăti și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu un preparat savuros.
Pui picant cu alune – Ingrediente
Ai nevoie pentru această rețetă de o listă cu ingrediente de bază, pentru marinarea cărnii de pui și pentru sosul în care se vor răsfăța la final toate celelalte ingrediente.
Începe cu pregătirea cărnii de pui, care necesită un timp de marinare pentru a se frăgezi și a se întrepătrunde cu aromele necesare unui gust delicios. În timp ce carnea va sta la marinat, vei pregăti legumele, alunele și sosul pe care îl adaugi spre finalul de preparare a mâncării.
Mai întâi, pregătește un tocător de lemn, un cuțit pentru carne și un bol de sticlă cu capac sau o caserolă cu capac.
Clătește pieptul de pui și taie-l în bucăți mici, de mărimi aproximativ egale. Dacă bucățile de carne sunt cât de cât egale, se vor pătrunde toate în același timp și vei scurta din timpul total de preparare a mâncării.
În bolul de sticlă sau în caserolă, amestecă toate ingredientele specificate în listă, pentru marinarea cărnii. Apoi, adaugă bucățile din piept de pui și amestecă-le bine cu sosul format. Închide vasul cu capacul din dotare și pune-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Între timp, curăță și taie în cuburi ardeii, morcovii și ceapa. Usturoiul, ardeii iuți și ghimbirul se curăță și se toacă mai mărunt.
Sosul se pregătește foarte simplu, amestecând toate ingredientele din listă într-un bol. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul pentru a prepara mâncarea.
Cum prepari rețeta de pui picant cu alune sau pui Kung Pao
După ce timpul de marinare a cărnii a trecut, scoate bucățile de carne din vas. Pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mai mare. Rumenește-le pentru aproximativ 3 minute, întorcându-le frecvent de pe o parte pe cealaltă. Apoi, transferă carnea într-un bol cu capac și las-o deoparte.
Prăjește și alunele într-o altă tigaie, până când devin ușor crocante și își degajă aroma. Apoi, transferă-le pe o farfurie și lasă-le deoparte.
Șterge tigaia, adaugă ulei în ea și așaz-o din nou pe flacăra aragazului aprinsă tot la intensitate mai mare. Când uleiul este înfierbântat, adaugă ardeii iuți. Amestecă-i prin ulei câteva secunde, apoi adaugă ghimbirul și usturoiul.
Amestecă din nou ingredientele pentru câteva secunde și adaugă ceapa. Las-o să se călească ușor, apoi adaugă ardeii și morcovii. Când aceștia sunt ușor pătrunși, adaugă bucățile de carne și alunele. Amestecă toate aceste ingrediente continuu timp de un minut, după care adaugă sosul și amestecă din nou.
Gătește deliciosul pui picant cu alune până când sosul devine consistent, apoi poți stinge focul. Presară cozile de ceapă verde tocate rondele și te poți bucura de gustul savuros al mâncării.
În mod clasic, acest preparat chinezesc se servește cu o garnitură simplă de orez. Descoperă și cum se fierbe orezul în mod corect, potrivit experților.