Reclamă

Pui picant cu alune. Rețetă de pui Kung Pao, din bucătăria chinezească

Rețeta de pui picant cu alune este o rețetă absolut delicioasă și foarte hrănitoare, din bucătăria chinezească. O vei întâlni sun denumirile de ”Pui Kung Pao”, ”Pui Kung Po” sau ”Pui Gong bao” și este o rețeta de mâncare picantă, preparată cu pui, alune, legume și chili.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 12 februarie 2024, 6:45

Rețeta originală aparține bucătăriei Szechuan, din provincia Sichuan. Rețeta a primit denumirea după Ding Baozhen, care a fost guvernatorul provinciei Sichuan. Acest făcea parte din Dinastia Qing. Titlul său a fost "Gongbao" (Kung-Pao).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă lista de ingrediente este mai lungă, nu este o rețetă complexă. Se prepară într-un timp relativ scurt, pentru că puiul, de obicei, se pătrunde rapid. Cu toate acestea, rețeta necesită câteva etape de pregătire și de preparare, care trebuie respectate pentru reușita sigură a rețetei.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a o pregăti și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu un preparat savuros.

Pui picant cu alune – Ingrediente

Ai nevoie pentru această rețetă de o listă cu ingrediente de bază, pentru marinarea cărnii de pui și pentru sosul în care se vor răsfăța la final toate celelalte ingrediente.

Reclamă

Ingrediente de bază:

  • 500 gr piept de pui
  • 2 ardei roșii
  • 2 ardei verzi
  • 1 ceapă mare
  • 100 gr de alune
  • 1 bucată mică de ghimbir proaspăt
  • 1 morcov
  • 5 căței de usturoi
  • 2-3 ardei iuți
  • 2-3 linguri de ulei

Pentru marinat carnea:

  • 2 linguri sos de soia dark
  • 1 lingură sos de soia dulce
  • 2 lingurițe vin de orez
  • 2 lingurițe amidon de porumb
  • 2 lingurițe apă rece
  • 2 lingurițe ulei de susan.
Reclamă

Pentru sos:

  • 2 lingurițe vin de orez
  • 2 lingurițe ulei de susan
  • 2 lingurițe zahăr
  • 2 linguirte amidon de porumb
  • 4 lingurițe sos soia
  • 4 lingurițe apă
  • sare
  • cozi de ceapă verde pentru decor.

Rețeta de pui picant cu alune – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cărnii de pui, care necesită un timp de marinare pentru a se frăgezi și a se întrepătrunde cu aromele necesare unui gust delicios. În timp ce carnea va sta la marinat, vei pregăti legumele, alunele și sosul pe care îl adaugi spre finalul de preparare a mâncării.

Descoperă și o rețetă din bucătăria thailandeză de pui în sos de curry roșu.

Cum marinezi carnea de pui

Mai întâi, pregătește un tocător de lemn, un cuțit pentru carne și un bol de sticlă cu capac sau o caserolă cu capac.

Clătește pieptul de pui și taie-l în bucăți mici, de mărimi aproximativ egale. Dacă bucățile de carne sunt cât de cât egale, se vor pătrunde toate în același timp și vei scurta din timpul total de preparare a mâncării.

În bolul de sticlă sau în caserolă, amestecă toate ingredientele specificate în listă, pentru marinarea cărnii. Apoi, adaugă bucățile din piept de pui și amestecă-le bine cu sosul format. Închide vasul cu capacul din dotare și pune-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Între timp, curăță și taie în cuburi ardeii, morcovii și ceapa. Usturoiul, ardeii iuți și ghimbirul se curăță și se toacă mai mărunt.

Sosul se pregătește foarte simplu, amestecând toate ingredientele din listă într-un bol. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul pentru a prepara mâncarea.

Descoperă și o rețetă de pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie.

Cum prepari rețeta de pui picant cu alune sau pui Kung Pao

După ce timpul de marinare a cărnii a trecut, scoate bucățile de carne din vas. Pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mai mare. Rumenește-le pentru aproximativ 3 minute, întorcându-le frecvent de pe o parte pe cealaltă. Apoi, transferă carnea într-un bol cu capac și las-o deoparte.

Prăjește și alunele într-o altă tigaie, până când devin ușor crocante și își degajă aroma. Apoi, transferă-le pe o farfurie și lasă-le deoparte.

Șterge tigaia, adaugă ulei în ea și așaz-o din nou pe flacăra aragazului aprinsă tot la intensitate mai mare. Când uleiul este înfierbântat, adaugă ardeii iuți. Amestecă-i prin ulei câteva secunde, apoi adaugă ghimbirul și usturoiul.

Amestecă din nou ingredientele pentru câteva secunde și adaugă ceapa. Las-o să se călească ușor, apoi adaugă ardeii și morcovii. Când aceștia sunt ușor pătrunși, adaugă bucățile de carne și alunele. Amestecă toate aceste ingrediente continuu timp de un minut, după care adaugă sosul și amestecă din nou.

Gătește deliciosul pui picant cu alune până când sosul devine consistent, apoi poți stinge focul. Presară cozile de ceapă verde tocate rondele și te poți bucura de gustul savuros al mâncării.

Pui Kung Pao, din bucătăria chinezească într-o cratiță neagră
În mod clasic, puiul Kung Pao se servește cu garnitură de orez / Shutterstock

În mod clasic, acest preparat chinezesc se servește cu o garnitură simplă de orez. Descoperă și cum se fierbe orezul în mod corect, potrivit experților.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×