Pui picant cu alune. Rețetă de pui Kung Pao, din bucătăria chinezească

Rețeta de pui picant cu alune este o rețetă absolut delicioasă și foarte hrănitoare, din bucătăria chinezească. O vei întâlni sun denumirile de ”Pui Kung Pao”, ”Pui Kung Po” sau ”Pui Gong bao” și este o rețeta de mâncare picantă, preparată cu pui, alune, legume și chili.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 12 februarie 2024, 6:45

Rețeta originală aparține bucătăriei Szechuan, din provincia Sichuan. Rețeta a primit denumirea după Ding Baozhen, care a fost guvernatorul provinciei Sichuan. Acest făcea parte din Dinastia Qing. Titlul său a fost "Gongbao" (Kung-Pao).

Chiar dacă lista de ingrediente este mai lungă, nu este o rețetă complexă. Se prepară într-un timp relativ scurt, pentru că puiul, de obicei, se pătrunde rapid. Cu toate acestea, rețeta necesită câteva etape de pregătire și de preparare, care trebuie respectate pentru reușita sigură a rețetei.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a o pregăti și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu un preparat savuros.

Pui picant cu alune – Ingrediente

Ai nevoie pentru această rețetă de o listă cu ingrediente de bază, pentru marinarea cărnii de pui și pentru sosul în care se vor răsfăța la final toate celelalte ingrediente.

Reclamă

Ingrediente de bază:

  • 500 gr piept de pui
  • 2 ardei roșii
  • 2 ardei verzi
  • 1 ceapă mare
  • 100 gr de alune
  • 1 bucată mică de ghimbir proaspăt
  • 1 morcov
  • 5 căței de usturoi
  • 2-3 ardei iuți
  • 2-3 linguri de ulei

Pentru marinat carnea:

  • 2 linguri sos de soia dark
  • 1 lingură sos de soia dulce
  • 2 lingurițe vin de orez
  • 2 lingurițe amidon de porumb
  • 2 lingurițe apă rece
  • 2 lingurițe ulei de susan.
Reclamă

Pentru sos:

  • 2 lingurițe vin de orez
  • 2 lingurițe ulei de susan
  • 2 lingurițe zahăr
  • 2 linguirte amidon de porumb
  • 4 lingurițe sos soia
  • 4 lingurițe apă
  • sare
  • cozi de ceapă verde pentru decor.

Rețeta de pui picant cu alune – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cărnii de pui, care necesită un timp de marinare pentru a se frăgezi și a se întrepătrunde cu aromele necesare unui gust delicios. În timp ce carnea va sta la marinat, vei pregăti legumele, alunele și sosul pe care îl adaugi spre finalul de preparare a mâncării.

Descoperă și o rețetă din bucătăria thailandeză de pui în sos de curry roșu.

Cum marinezi carnea de pui

Mai întâi, pregătește un tocător de lemn, un cuțit pentru carne și un bol de sticlă cu capac sau o caserolă cu capac.

Clătește pieptul de pui și taie-l în bucăți mici, de mărimi aproximativ egale. Dacă bucățile de carne sunt cât de cât egale, se vor pătrunde toate în același timp și vei scurta din timpul total de preparare a mâncării.

În bolul de sticlă sau în caserolă, amestecă toate ingredientele specificate în listă, pentru marinarea cărnii. Apoi, adaugă bucățile din piept de pui și amestecă-le bine cu sosul format. Închide vasul cu capacul din dotare și pune-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Între timp, curăță și taie în cuburi ardeii, morcovii și ceapa. Usturoiul, ardeii iuți și ghimbirul se curăță și se toacă mai mărunt.

Sosul se pregătește foarte simplu, amestecând toate ingredientele din listă într-un bol. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul pentru a prepara mâncarea.

Descoperă și o rețetă de pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie.

Cum prepari rețeta de pui picant cu alune sau pui Kung Pao

După ce timpul de marinare a cărnii a trecut, scoate bucățile de carne din vas. Pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mai mare. Rumenește-le pentru aproximativ 3 minute, întorcându-le frecvent de pe o parte pe cealaltă. Apoi, transferă carnea într-un bol cu capac și las-o deoparte.

Prăjește și alunele într-o altă tigaie, până când devin ușor crocante și își degajă aroma. Apoi, transferă-le pe o farfurie și lasă-le deoparte.

Șterge tigaia, adaugă ulei în ea și așaz-o din nou pe flacăra aragazului aprinsă tot la intensitate mai mare. Când uleiul este înfierbântat, adaugă ardeii iuți. Amestecă-i prin ulei câteva secunde, apoi adaugă ghimbirul și usturoiul.

Amestecă din nou ingredientele pentru câteva secunde și adaugă ceapa. Las-o să se călească ușor, apoi adaugă ardeii și morcovii. Când aceștia sunt ușor pătrunși, adaugă bucățile de carne și alunele. Amestecă toate aceste ingrediente continuu timp de un minut, după care adaugă sosul și amestecă din nou.

Gătește deliciosul pui picant cu alune până când sosul devine consistent, apoi poți stinge focul. Presară cozile de ceapă verde tocate rondele și te poți bucura de gustul savuros al mâncării.

Pui Kung Pao, din bucătăria chinezească într-o cratiță neagră
În mod clasic, puiul Kung Pao se servește cu garnitură de orez / Shutterstock

În mod clasic, acest preparat chinezesc se servește cu o garnitură simplă de orez. Descoperă și cum se fierbe orezul în mod corect, potrivit experților.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
un bărbat și o femeie stau îmbrățișați și zâmbesc pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii sunt destinate să întâlnească persoana ideală cu care să formeze un cuplu până la sfârșitul anului 2025
Nativii își regăsesc energia și încrederea în sine. 3 zodii sunt destinate să întâlnească persoana ideală cu care să formeze un cuplu până la sfârșitul anului 2025. Vezi dacă te numeri printre ele. Viața...
2
Pamela Anderson într-o imagine din serialul Baywatch
Divertisment
Pamela Anderson, schimbare radicală de look la 58 de ani: „Frumusețea e subiectivă”
Pamela Anderson, schimbare radicală de look la 58 de ani. Vedeta din Baywatch și-a luat din nou prin surprindere fanii, după ce, în urmă cu câțiva ani, a decis să renunțe definitiv la machiaj....
3
Amy Schumer după slăbire
Divertisment
Amy Schumer și Chris Fischer divorțează după 7 ani de căsnicie: „Este o despărțire amiabilă”
Amy Schumer și Chris Fischer divorțează după 7 ani de căsnicie. Deși au avut o relație departe de ochii presei, despărțirea lor e acum pe primele pagini ale tabloidelor internaționale. Actrița în vârstă de...
4
fasole din conservă pusă într-un recipient închis la culoare lângă roșii
Sănătate
Ce ar trebui să faci întotdeauna înainte de a consuma sau a găti fasole la conservă. Ce arată nutriționiștii
Experții au precizat că această practică nu afectează în rest valoarea nutrițională a fasolei din conservă. Ce ar trebui să faci întotdeauna înainte de a consuma sau a găti fasole la conservă. Ce arată...
5
Zendaya într-o rochie portocalie la Globurile de Aur 2025 unde și-a lăsat la vedere inelul de logodnă
Divertisment
Zendaya și-a surprins fanii după ce a apărut pe internet alături de alt bărbat. Care este adevărul despre „logodna” vedetei
Zendaya și-a surprins fanii după ce a apărut pe internet alături de alt bărbat. Vedeta a lăsat loc interpretărilor atunci când a anunțat „logodna” cu un altul decât Tom Holland. Fanii ei au reacționat...
PARTENERI
×