Reclamă

Pasta primavera. O rețetă în care poți aduna toată savoarea legumelor

Pasta primavera este denumirea unei rețete culinare din bucătăria americană. Este o rețetă simplă de paste cu multe legume proaspete, condimente și verdețuri.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 28 mai 2024, 6:41

Rețeta a fost creată de bucătarul Sirio Maccioni, un restaurator de origine italiană. Preparatul a fost servit mai întâi într-un restaurant din New York City, apoi rețeta a fost publicată câțiva ani mai târziu în New York Times și astfel acest preparat a ajuns faimos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta poate fi preparată nu doar primăvara, ci oricând, cu legume de sezon. Este o rețetă versatilă, pe care o poți adapta după propriul gust, folosind combinația de legume preferată. Descoperă și o rețetă de paste cu ciuperci și roșii cherry, simplă, delicioasă și foarte hrănitoare. În continuare, poți urmări rețeta detaliată pentru pastele cu legume de primăvară, pentru a o testa și tu.

Pasta primavera – Ingrediente

  • 300 gr de paste (fusilli, penne sau orice alt tip preferat)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 200 gr mazăre congelată
  • 350 gr buchețele de broccoli
  • 1 crenguță de roșii cherry
  • sare și piper după gust
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 linguriță de oregano
  • 30 gr de unt
  • 1 legătură de pătrunjel verde.
Reclamă

Rețeta de paste cu legume – Mod de preparare

Începe cu pregătirea legumelor, care necesită spălare și scurgere, apoi tocare în bucăți potrivite pentru a se asorta cu pastele folosite. Poți toca ardeiul în fâșii, în cuburi sau în rondele, dacă acesta este de mărime mai mică.

Toacă mărutnt ceapa și usturoiul, dă morcovul pe răzătoare, iar broccoli-ul desfă-l în buchețele mai mici. Când ai aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul pentru a găti pastele și legumele.

Cum prepari rețeta de pasta primavera

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, scurge-le și păstrează-le puțin deoparte.

Reclamă
Paste penne fierte și scoase din oală cu o sită
Pastele se fierb la modul al dente / Shutterstock

Pentru a prepara legumele, încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă usturoiul și ceapa și călește-le timp de aproximativ 2-3 minute, până când devin moi și își degaje aromele. Adaugă morcovul răzuit și amestecă-l puțin cu ceapa și usturoiul. Adaugă mazărea și mai călește-le timp de aproximativ 5-7 minute sau până când legumele sunt ușor fragede, dar încă crocante.

Apoi, adaugă broccoli, roșiile cherry și ardeiul. Amestecă ușor ca să nu strivești ingredientele și urmărește să treacă toate prin uleiul încălzit. Presară oregano, sare și piper și dacă mai necesită, mai poți adăuga puțin ulei.

Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă bine pentru a le combina uniform cu legumele. Gustă pastele cu legumele și mai adaugă condimente după propriul gust.

La final, adaugă parmezanul ras și untul tăiat în cuburi mici. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine combinate, iar untul este topit.

Transferă pasta primavera în farfurii și mai presară deasupra puțin parmezan ras. Opțional, poți adăuga și pătrunjel verde tocat sau alte verdețuri preferate.

Pasta primavera în farfurie neagră pe un ștergar în carouri roșii cu alb
Parmezanul aduce un plus de gust și consistență pastelor / Shutterstock

Această rețetă este o modalitate minunată de a te bucura de savoarea și prospețimea legumelor de primăvară într-un fel simplu și delicios.

Dacă mai dorești și alte rețete pe bază de paste, mai poți încerca și rețeta de spaghete milaneze. Este o rețetă de paste cu bacon și ciuperci, în sos de roșii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×