Rețeta a fost creată de bucătarul Sirio Maccioni, un restaurator de origine italiană. Preparatul a fost servit mai întâi într-un restaurant din New York City, apoi rețeta a fost publicată câțiva ani mai târziu în New York Times și astfel acest preparat a ajuns faimos.
Rețeta poate fi preparată nu doar primăvara, ci oricând, cu legume de sezon. Este o rețetă versatilă, pe care o poți adapta după propriul gust, folosind combinația de legume preferată. Descoperă și o rețetă de paste cu ciuperci și roșii cherry, simplă, delicioasă și foarte hrănitoare. În continuare, poți urmări rețeta detaliată pentru pastele cu legume de primăvară, pentru a o testa și tu.
Pasta primavera – Ingrediente
- 300 gr de paste (fusilli, penne sau orice alt tip preferat)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 ardei gras roșu
- 1 morcov
- 200 gr mazăre congelată
- 350 gr buchețele de broccoli
- 1 crenguță de roșii cherry
- sare și piper după gust
- 100 gr parmezan ras
- 1 linguriță de oregano
- 30 gr de unt
- 1 legătură de pătrunjel verde.
Rețeta de paste cu legume – Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor, care necesită spălare și scurgere, apoi tocare în bucăți potrivite pentru a se asorta cu pastele folosite. Poți toca ardeiul în fâșii, în cuburi sau în rondele, dacă acesta este de mărime mai mică.
Toacă mărutnt ceapa și usturoiul, dă morcovul pe răzătoare, iar broccoli-ul desfă-l în buchețele mai mici. Când ai aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul pentru a găti pastele și legumele.
Cum prepari rețeta de pasta primavera
Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, scurge-le și păstrează-le puțin deoparte.