Reclamă

Pasta primavera. O rețetă în care poți aduna toată savoarea legumelor

Pasta primavera este denumirea unei rețete culinare din bucătăria americană. Este o rețetă simplă de paste cu multe legume proaspete, condimente și verdețuri.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 28 mai 2024, 6:41

Rețeta a fost creată de bucătarul Sirio Maccioni, un restaurator de origine italiană. Preparatul a fost servit mai întâi într-un restaurant din New York City, apoi rețeta a fost publicată câțiva ani mai târziu în New York Times și astfel acest preparat a ajuns faimos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta poate fi preparată nu doar primăvara, ci oricând, cu legume de sezon. Este o rețetă versatilă, pe care o poți adapta după propriul gust, folosind combinația de legume preferată. Descoperă și o rețetă de paste cu ciuperci și roșii cherry, simplă, delicioasă și foarte hrănitoare. În continuare, poți urmări rețeta detaliată pentru pastele cu legume de primăvară, pentru a o testa și tu.

Pasta primavera – Ingrediente

  • 300 gr de paste (fusilli, penne sau orice alt tip preferat)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 200 gr mazăre congelată
  • 350 gr buchețele de broccoli
  • 1 crenguță de roșii cherry
  • sare și piper după gust
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 linguriță de oregano
  • 30 gr de unt
  • 1 legătură de pătrunjel verde.
Reclamă

Rețeta de paste cu legume – Mod de preparare

Începe cu pregătirea legumelor, care necesită spălare și scurgere, apoi tocare în bucăți potrivite pentru a se asorta cu pastele folosite. Poți toca ardeiul în fâșii, în cuburi sau în rondele, dacă acesta este de mărime mai mică.

Toacă mărutnt ceapa și usturoiul, dă morcovul pe răzătoare, iar broccoli-ul desfă-l în buchețele mai mici. Când ai aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul pentru a găti pastele și legumele.

Cum prepari rețeta de pasta primavera

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, scurge-le și păstrează-le puțin deoparte.

Reclamă
Paste penne fierte și scoase din oală cu o sită
Pastele se fierb la modul al dente / Shutterstock

Pentru a prepara legumele, încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă usturoiul și ceapa și călește-le timp de aproximativ 2-3 minute, până când devin moi și își degaje aromele. Adaugă morcovul răzuit și amestecă-l puțin cu ceapa și usturoiul. Adaugă mazărea și mai călește-le timp de aproximativ 5-7 minute sau până când legumele sunt ușor fragede, dar încă crocante.

Apoi, adaugă broccoli, roșiile cherry și ardeiul. Amestecă ușor ca să nu strivești ingredientele și urmărește să treacă toate prin uleiul încălzit. Presară oregano, sare și piper și dacă mai necesită, mai poți adăuga puțin ulei.

Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă bine pentru a le combina uniform cu legumele. Gustă pastele cu legumele și mai adaugă condimente după propriul gust.

La final, adaugă parmezanul ras și untul tăiat în cuburi mici. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine combinate, iar untul este topit.

Transferă pasta primavera în farfurii și mai presară deasupra puțin parmezan ras. Opțional, poți adăuga și pătrunjel verde tocat sau alte verdețuri preferate.

Pasta primavera în farfurie neagră pe un ștergar în carouri roșii cu alb
Parmezanul aduce un plus de gust și consistență pastelor / Shutterstock

Această rețetă este o modalitate minunată de a te bucura de savoarea și prospețimea legumelor de primăvară într-un fel simplu și delicios.

Dacă mai dorești și alte rețete pe bază de paste, mai poți încerca și rețeta de spaghete milaneze. Este o rețetă de paste cu bacon și ciuperci, în sos de roșii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
O femeie care se privește în oglindă și se îmbrățișează în timp ce își spune o afirmație puternică
Horoscop
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă. Care este cel mai nou trend în manifestare
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă, așa sună cel mai recent îndemn al experților în manifestare. Trendul a devenit viral în mediul online și nu...
3
Eiza Gonzalez ia masa alături de noul ei iubit
Divertisment
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Cine este bărbatul care a ajuns la inima superbei actrițe
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Actrița a fost fotografiată în Notting Hill alături de bărbatul care se pare că i-a câștigat inima frumoasei actrițe. Partenerul ei actual este modelul Guy Binns. Vedeta de...
4
Pietrele zodicale aranjate pe un calendar al zodiilor pentru a ilustra puterea acestora
Horoscop
Cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Sfaturi simple și utile
Semnele zodiacale pot avea un impact major asupra noastră. Descoperă cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Aceste sfaturi te vor ajuta să manifești în Univers tot ceea ce îți dorești....
5
Porție de ciorbă de dovlecei cu borș în bol
Rețete
Ciorbă de dovlecei cu borș, delicioasă și răcoroasă
Această ciorbă de dovlecei cu borș este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară, având un gust acrișor plăcut datorită borșului. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele comune preparatelor...
PARTENERI
×