Reclamă

Cele mai sănătoase fructe. De ce specialiștii recomandă să le consumi zilnic

Specialiștii spune că fructele sunt destul de ușor de mâncat zilnic, dar obiceiurile de consum nu le susțin afirmațiile. Pe lângă faptul că sunt sănătoase, majoritatea fructelor sunt dulci, hidratante și, în general, delicioase. Cu toate acestea, foarte puțini oameni mănâncă fructe în fiecare zi zi, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Care sunt cele mai sănătoase fructe află din rândurile de mai jos.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 iulie 2024, 6:57

Consumul de fructe în mod regulat te ajută să obții cantitatea de vitamine și minerale esențiale, antioxidanți și fibre. În cea mai mare parte, persoanele care mănâncă mai multe fructe au un risc redus de atacuri de cord, accident vascular cerebral și cancer.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai sănătoase fructe

Sigur și tu știi că nu e nimic greșit să consumi fructe zilnic. Cu toate acestea, unele tipuri de fructe se remarcă ca adevărate adjuvante pentru sănătatea organismului. Ai mai jos o listă cu fructe despre care specialiștii în nutriție spun că ar trebui să le mănânci în fiecare zi.

Mere

Merele sunt o sursă excelentă de fibre, în special pectină, o fibră solubilă care este deosebit de utilă pentru intestin și inimă. Ele oferă mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi să ajute la scăderea colesterolului.

Un mic studiu din februarie 2020 de la American Journal of Clinical Nutrition a constatat că două mere pe zi timp de 8 săptămâni au redus colesterolul total, colesterolul LDL, trigliceridele și alți markeri ai bolilor de inimă la persoanele cu niveluri ușor ridicate de colesterol.

Reclamă

Mango

Acest fruct tropical dulce este extrem de popular în întreaga lume. O cană de mango are 2,6 grame de fibre, 67% din doza zilnică recomandată de vitamina C și 60% din doza zilnică recomandată pentru vitamina A.

Mango este una dintre cele mai bune surse de carotenoizi, care se găsesc în pulpa și coaja acestuia. Carotenoizii joacă un rol important în reducerea riscului de cancer și în protejarea vederii.

Reclamă

Cireșe

Sunt un fruct delicios și hrănitor care este plin de nutrienți care promovează sănătatea. Ele conțin antioxidanți și compuși antiinflamatori, care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației și a stresului oxidativ.

Căpșune

Căpșunile sunt un fruct versatil și sănătos. Deși sunt cât se poate de dulci, ele reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele cu diabet sau care urmează o dietă săracă în carbohidrați.

O cană de căpșuni conține 15 grame de carbohidrați și trei grame de fibre, ceea ce face din aceasta o alegere bună pentru persoanele cu diabet.

Afine

Afinele sunt gustoase și sunt extrem de ușor de consumat. Din fericire, afinele sunt la fel de sănătoase, pe cât sunt de delicioase. Afinele sunt pline de antioxidanți, iar consumul de fructe de pădure de cel puțin două ori pe săptămână reprezintă un ajutor pentru funcțiile creierului.

Afinele sălbatice conțin beneficii antiinflamatorii și au de două ori mai mulți antioxidanți care ajută la sănătate decât afinele de cultură.

Consumul regulat de afine sălbatice ajută la îmbunătățirea memoriei și la încetinirea îmbătrânirii creierului.

Banane

În timp ce unii specialiști au susținut în trecut că bananele au un conținut prea mare de zahăr, ele sunt de fapt fructul perfect pentru a furniza energia de care ai nevoie pentru o zi aglomerată. Sunt ușor de digerat. O banană medie are 27 de grame de carbohidrați. E cantitatea de care ai nevoie pentru a susține un antrenament de sport.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×