Reclamă

Cum păstrezi bananele proaspete ținându-le departe de acest loc din bucătărie. Secretul cunoscut de toate gospodinele

Bananele pot fi destul de pretențioase. Când vine vorba de depozitarea lor, trebuie să fii atentă la o mulțime de aspecte pentru a te asigura că vor putea rezista cât mai mult timp pentru a te bucura de gustul lor delicios. Cum păstrezi bananele proaspete ținându-le departe de acest loc din bucătărie. Specialiștii au dezvăluit unde nu ar trebui depozitate dacă vrei să rămână proaspete.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 aprilie 2024, 6:44

Bananele pot avea o durată destul de scurtă de valabilitate. Aceste fructe se pot coace rapid și la fel de repede își pot schimba gustul plăcut. Bananele sunt de obicei depozitate în bolurile cu fructe, dar acestea este de fapt unul dintre cele mai nepotrivite locuri în care le poți pune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum păstrezi bananele proaspete ținându-le departe de acest loc din bucătărie

Katherine Kyle, expertă în alimentație, a spus că unul dintre „secretele„ de depozitare pe care „nimeni nu ți le spune” este că bananele trebuie ținute întotdeauna departe de alte fructe.

Dacă vrei să le păstrezi proaspete pentru cât mai mult timp atunci este recomandat să le depozitezi într-un loc unde pot sta ferite de alte fructe.

Fructele eliberează etilenă atunci când încep să se coace. Această substanță acționează direct asupra fructelor care se află în apropiere și poate să grăbească procesul de coacere.

Gazul de etilenă este un fel de hormon care se găsește în anumite fructe. Acest gaz le ajută să crească, dar poate accelera procesul de coacere mai ales dacă bananele sunt depozitate lângă fructele producătoare de etilenă. Gazul acesta este produs de zona în care se află coada bananelor.

Reclamă

Dacă vrei să împiedici răspândirea petelor maronii de pe banane este recomandat să acoperi codița bananelor cu puțin folie de aluminiu.

Prin acoperirea tulpinilor vei încetini procesul de coacere al fructelor.

Descoperă mai multe despre modul corect de depozitare al bananelor pentru a le păstra proaspete o perioadă cât mai lungă de timp.

Reclamă

Cum depozitezi bananele în mod corect

Prima greșeală pe care trebuie să o eviți este să depozitezi bananele în fructier, alături de alte fructe. Alege să depozitezi bananele separat, astfel încât să nu interacționeze cu alte fructe sau chiar cu alte banane. Separă fiecare banană, iar mai apoi înfășoară tulpina bananelor în folie alimentară.

Specialiștii recomandă să nu scoți folia de plastic până când nu sunt gata de mâncare. Alege să scoți folia doar când bananele s-au copt.

Bananele ar putea rezista până a două săptămâni dacă sunt depozitate în mod corect. De asemenea, bananele se vor păstra proaspete atunci când sunt depozitate la temperaturi scăzute, cu mult flux de aer. Este recomandat să nu depozitezi bananele lângă aparate electrocasnice care ar putea produce căldură.

Dacă vrei să păstrezi bananele pentru o perioadă mult mai lungă de timp, atunci poți încerca să le congelezi. Tot ce trebuie să faci este să feliezi bananele și să le depozitezi în pungi de plastic la congelator.

Poți să folosești bananele congelate în rețete delicioase de banana bread sau în rețete răcoroase de smoothie. Se apropie vara și le poți consuma cu încredere pentru un plus de energie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×