Reclamă

Cum păstrezi bananele proaspete ținându-le departe de acest loc din bucătărie. Secretul cunoscut de toate gospodinele

Bananele pot fi destul de pretențioase. Când vine vorba de depozitarea lor, trebuie să fii atentă la o mulțime de aspecte pentru a te asigura că vor putea rezista cât mai mult timp pentru a te bucura de gustul lor delicios. Cum păstrezi bananele proaspete ținându-le departe de acest loc din bucătărie. Specialiștii au dezvăluit unde nu ar trebui depozitate dacă vrei să rămână proaspete.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 aprilie 2024, 6:44
O masă pe care se află un castron alb cu portocale, mere și banane
Cum păstrezi bananele proaspete ținându-le departe de acest loc din bucătărie. Specialiștii au dezvăluit unde nu ar trebui depozitate / Shutterstock

Bananele pot avea o durată destul de scurtă de valabilitate. Aceste fructe se pot coace rapid și la fel de repede își pot schimba gustul plăcut. Bananele sunt de obicei depozitate în bolurile cu fructe, dar acestea este de fapt unul dintre cele mai nepotrivite locuri în care le poți pune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum păstrezi bananele proaspete ținându-le departe de acest loc din bucătărie

Katherine Kyle, expertă în alimentație, a spus că unul dintre „secretele„ de depozitare pe care „nimeni nu ți le spune” este că bananele trebuie ținute întotdeauna departe de alte fructe.

Dacă vrei să le păstrezi proaspete pentru cât mai mult timp atunci este recomandat să le depozitezi într-un loc unde pot sta ferite de alte fructe.

Fructele eliberează etilenă atunci când încep să se coace. Această substanță acționează direct asupra fructelor care se află în apropiere și poate să grăbească procesul de coacere.

Gazul de etilenă este un fel de hormon care se găsește în anumite fructe. Acest gaz le ajută să crească, dar poate accelera procesul de coacere mai ales dacă bananele sunt depozitate lângă fructele producătoare de etilenă. Gazul acesta este produs de zona în care se află coada bananelor.

Reclamă

Dacă vrei să împiedici răspândirea petelor maronii de pe banane este recomandat să acoperi codița bananelor cu puțin folie de aluminiu.

Prin acoperirea tulpinilor vei încetini procesul de coacere al fructelor.

Descoperă mai multe despre modul corect de depozitare al bananelor pentru a le păstra proaspete o perioadă cât mai lungă de timp.

Reclamă

Cum depozitezi bananele în mod corect

Prima greșeală pe care trebuie să o eviți este să depozitezi bananele în fructier, alături de alte fructe. Alege să depozitezi bananele separat, astfel încât să nu interacționeze cu alte fructe sau chiar cu alte banane. Separă fiecare banană, iar mai apoi înfășoară tulpina bananelor în folie alimentară.

Specialiștii recomandă să nu scoți folia de plastic până când nu sunt gata de mâncare. Alege să scoți folia doar când bananele s-au copt.

Bananele ar putea rezista până a două săptămâni dacă sunt depozitate în mod corect. De asemenea, bananele se vor păstra proaspete atunci când sunt depozitate la temperaturi scăzute, cu mult flux de aer. Este recomandat să nu depozitezi bananele lângă aparate electrocasnice care ar putea produce căldură.

Dacă vrei să păstrezi bananele pentru o perioadă mult mai lungă de timp, atunci poți încerca să le congelezi. Tot ce trebuie să faci este să feliezi bananele și să le depozitezi în pungi de plastic la congelator.

Poți să folosești bananele congelate în rețete delicioase de banana bread sau în rețete răcoroase de smoothie. Se apropie vara și le poți consuma cu încredere pentru un plus de energie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×