Bananele pot avea o durată destul de scurtă de valabilitate. Aceste fructe se pot coace rapid și la fel de repede își pot schimba gustul plăcut. Bananele sunt de obicei depozitate în bolurile cu fructe, dar acestea este de fapt unul dintre cele mai nepotrivite locuri în care le poți pune.
Cum păstrezi bananele proaspete ținându-le departe de acest loc din bucătărie
Katherine Kyle, expertă în alimentație, a spus că unul dintre „secretele„ de depozitare pe care „nimeni nu ți le spune” este că bananele trebuie ținute întotdeauna departe de alte fructe.
Dacă vrei să le păstrezi proaspete pentru cât mai mult timp atunci este recomandat să le depozitezi într-un loc unde pot sta ferite de alte fructe.
Fructele eliberează etilenă atunci când încep să se coace. Această substanță acționează direct asupra fructelor care se află în apropiere și poate să grăbească procesul de coacere.
Gazul de etilenă este un fel de hormon care se găsește în anumite fructe. Acest gaz le ajută să crească, dar poate accelera procesul de coacere mai ales dacă bananele sunt depozitate lângă fructele producătoare de etilenă. Gazul acesta este produs de zona în care se află coada bananelor.
Dacă vrei să împiedici răspândirea petelor maronii de pe banane este recomandat să acoperi codița bananelor cu puțin folie de aluminiu.
Prin acoperirea tulpinilor vei încetini procesul de coacere al fructelor.
Descoperă mai multe despre modul corect de depozitare al bananelor pentru a le păstra proaspete o perioadă cât mai lungă de timp.