Reclamă

Rețete delicioase și sănătoase de clătite cu banane. Sunt perfecte pentru o dietă low-carb

Să te răsfeți cu o farfurie de clătite cu banane pufoase și dulci poate fi un mic dejun de vis sau dulcele tău favorit în weekend. Aceste rețete se prepară rapid și ușor, având nevoie de numai câteva ingrediente. Dacă ești interesată de o nutriție echilibrată și optezi pentru rețete delicioase și sănătoase de clătite cu banane, citește acest articol.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 7 aprilie 2024, 8:10

Rețetele pe care ți le prezentăm în continuare sunt ideale pentru diete specifice cum sunt cele cu un conținut mic de carbohidrați. Află care sunt cele 5 rețete delicioase și sănătoase de clătite cu banane care lucrează în beneficiul sănătății tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele 5 rețete care urmează nu conțin făină albă și zahăr procesat, fiind o alternativă mai sănătoasă la rețetele clasice de clătite.

5 rețete delicioase și sănătoase de clătite cu banane

În vreme ce rețetele tradiționale includ adesea mai puține componente nutritive, aceste rețete exclud ingredientele mai puțin sănătoase. Astfel îți asiguri un aliment savuros, dulce și incredibil de sănătos.

Rețetă cu 4 ingrediente

Simplitatea este cheia. Această rețetă fără gluten și lactate are nevoie de numai 4 ingrediente, care se găsesc în aproape orice cămară și frigider. Este perfectă pentru un mic dejun sau o gustare dulce de weekend. Dacă vrei să-i îmbogățești gustul poți adăuga scorțișoară, vanilie sau chipsuri de ciocolată.

Reclamă

Ingrediente pentru o porție:

  • 1 banană coaptă de mărime medie;
  • 1 ou mare sau două albușuri de ou;
  • 1 lingură ulei de avocado;
  • 1/4 ceașcă făină de migdale.

Mod de preparare:

Reclamă

Zdrobește banana într-un vas special. Adaugă oul și uleiul de avocado, bătând bine cu telul. Adaugă făina de migdale și amestecă în continuare. În această etapă poți adăuga opțional scorțișoară.

Încălzește o tigaie, toarnă 1/4 din aluat și lasă clătita să se coacă până se rumenește. Întoarce-o pe cealaltă parte, pune-o pe o farfurie adaugând unt de calitate și savurează clătitele.

Conținut nutrițional pentru o porție: 363 calorii, 22 grame de grăsimi totale, 36 grame de carbohidrați, 5 grame de fibre dietetice, 18 grame de zahăr, 9 grame de proteine.

Dacă nu ți se par suficient de pufoase, poți adăuga ingrediente ca praf de copt, albușuri de ou bătute bine sau iaurt care face aluatul mai ușor, potrivit Fitwirr.

Clătite proteice

Pentru persoanele care doresc un aport de proteine mai mare, această rețetă este lozul câștigător. Cu numai 3 ingrediente, este perfectă ca parte a dietelor low-carb. O porție furnizează 16 grame de proteine și 32 grame de carbohidrați – dintre care 4 grame de fibre – (numai 11% din aportul zilnic recomandat de carbohidrați pentru o dietă de 2.000 de calorii).

Această rețetă este o gustare excelentă, fiind foarte sățioasă. Constituie o opțiune bogată în proteine, mai sănătoasă față de banana bread. În plus, se prepară uimitor de ușor.

Ingrediente pentru două porții:

  • 2 banane coapte;
  • 4 ouă întregi;
  • 2 linguri de unt de arahide;
  • 1 lingură de ulei de cocos pentru gătit.

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele până se omogenizează.

Încălzește o tigaie, adaugă ulei de cocos, toarnă aluatul și gătește până când clătita se rumenește. Întoarce-o pe cealaltă parte, pune-o pe o farfurie și adaugă un topping cu chipsuri de ciocolată.

Conținut nutrițional pentru o porție: 321 de calorii. Asigură în proporție de 144% valoarea zilnică recomandată de vitamina A. Dacă ești îngrijorată că aluatul s-ar putea lipi de tigaie, află ce ingredient secret folosesc gospodinele ca să evite lipirea clătitelor.

Clătite pufoase

Pentru cei care adoră clătitele ușoare, pufoase, această rețetă fără gluten, vegetariană este obligatorie. Cu numai 5 ingrediente, inclusiv făina de orez care nu conține gluten, aceste clătite se apropie mult de textura și gustul clătitelor în stil american.

Ingrediente pentru 3 porții:

  • 2 banane coapte;
  • 1 ou întreg;
  • 3/4 ceașcă făină de orez;
  • 1 lingură praf de copt;
  • 50 ml lapte de migdale;
  • 1 lingură ulei de cocos pentru gătit;
  • 1 lingură extract de vanilie (opțional);
  • 1.5 linguriță zahăr brun (opțional);
  • 1 lingură smântână (opțional).

Mod de preparare:

Amestecă făina și praful de copt într-un vas. Într-un alt vas, zdrobește bananele și adaugă oul, laptele și vanilia. Adaugă făina în aluat. Las-o să se coacă în tigaie până când se rumenește.

Așază pe rând clătitele în farfurie și savurează-le cu unt.

Clătite cu banane și ovăz

Dacă vrei să te bucuri de o rețetă de clătite fără ouă, dar la fel de densă, încearcă această versiune cu ovăz și lapte de cocos. Este complet vegană, dar și sățioasă grație laptelui de cocos și fulgilor de ovăz.

Îndulcită natural, fără zahăr adăugat sau carbohidrați simpli, această rețetă este foarte utilă în cadrul dietelor de slăbit.

Ingrediente pentru două porții:

  • 1 banană coaptă mare;
  • 1 ceașcă lapte de cocos;
  • 1 ceașcă fulgi de ovăz;
  • 1/2 lingură praf de copt;
  • 1 lingură esență de vanilie (opțional).

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele până când se omogenizează.

Unge o tavă cu ulei, toarnă aluatul și lasă la prăjit până se rumenește. Întoarce clătita până când se rumenește și cealaltă parte și bucură-te de ea.

Clătite cu ovăz

Vegetarienii au la rândul lor parte de un festin cu această rețetă de clătite cu ovăz fără lapte de cocos și fără gluten. Această rețetă cu ouă este o încântare. Deși este una simplă, gustul ei e delicios. În plus, abundă în fibre, proteine, potasiu și vitamine.

Ingrediente:

  • 2 banane;
  • 2 ouă mari;
  • 3/4 ceașcă fulgi de ovăz;
  • 1/2 linguriță praf de copt;
  • Un vârf de sare.

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele și lasă aluatul să se omogenizeze. Prăjește clătitele până când se rumenesc pe ambele părți.

Aceste clătite cu banane sunt la fel de aromate ca cele clasice, însă au ingrediente mult mai sănătoase. Dacă totuși dorești un răsfăț fără limite la o masă de duminică, poți încerca aceasta miraculoasă rețetă de tort de clătite cu cremă de zmeură.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×