Reclamă

Rețeta de Banana Bread care a devenit virală. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

O felie de chec cu banane sau Banana bread, pufos, dens și aromat, este rețeta ideală pentru un desert delicios. Alege rețeta care urmează, devenită virală pe Internet, dacă vrei să oferi o surpriză savuroasă familiei. Se prepară rapid, cu doar câteva ingrediente obișnuite, are o aromă intensă de banane și acea textură perfectă, fină. Checul pufos cu banane este o rețetă extrem de simplă și nu presupune foarte multe ingrediente. Află din acest articol care este rețeta de banana bread care a devenit virală.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 28 ianuarie 2024, 8:30

Checul cu banane poate fi un desert elegant, dacă îl servești cu sos de caramel, bucățele de ciocolată sau o cupă de înghețată. Gustul acestui desert este minunat. Deși denumirea sa este cea de chec, acest desert poate fi copt și într-o tavă rotundă, sub forma unei prăjituri. Încearcă această rețetă ușoară de chec cu banane și fulgi de ciocolată și nu vei regreta, notează Delish.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta de Banana Bread care a devenit virală

Folosește banane foarte coapte. Un chec cu banane reușit trebuie să aibă un gust intens al acestui fruct. Gustul de banană va fi mai pregnant dacă folosești banane bine coapte.  

Amestecă-le bine. Consistența bananei trebuie să fie cât mai fină posibil înainte de a fi mixată în aluat. Mizează pe zahăr brun și vanilie. Notele profund caramelizate ale zahărului brun și vanilia foarte dulce amplifică și accentuează aroma de banană.

Dacă nu ai zahăr brun, poți opta pentru două linguri de melasă adăugată în aluat.

Ingrediente necesare

Reclamă
  • 1 cană de făină;
  • 1/2 cană cacao;
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
  • 1 linguriță sare;
  • 3 – 4 banane bine coapte, făcute piure;
  • 1/2 baton de unt (1/4 cană), topit;
  • 1/4 cană ulei;
  • 3/4 cană zahăr brun;
  • 2 ouă mari;
  • 2 linguri de extract de vanilie;
  • 1 cană fulgi de ciocolată neagră.

Modul de preparare

Amestecă într-un bol ingredientele uscate: făină, cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Reclamă

În alt castron adaugă piureul de banane, untul topit, uleiul, zahărul brun, oul, vanilia și fulgii de ciocolată. Aluatul va fi ușor grunjos. Amestecă-le până se omogenizează bine.

Combină ingredientele uscate cu cele umede și amestecă-le bine, până când compoziția se omogenizează.

Toarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Acoperă compoziția cu 1/4 cană fulgi de ciocolată.

Coace checul într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ o oră sau până când scobitoarea iese curată. Lasă-l să se răcească aproximativ 10 minute, apoi poate fi scos din tavă și servit.

Multe rețete includ condimente, nuci sau cipsuri de ciocolată. Unele dintre cele mai interesante adaptări ale rețetei includ nuci și scorțișoară, sau combinații de fructe exotice cum ar fi stafidele sau feliile mici de kiwi.

Alte variante surprinzătoare de chec sunt sosul de caramel sau piureul de castane ca topping. Combinația acestor arome este pe cât de irezistibilă, pe atât de inedită.

Depozitare și congelare

Dacă intenționezi să mănânci acest desert în câteva zile, îl poți păstra într-un recipient ermetic la temperatura camerei, timp de 3 – 4 zile.

Dacă vrei să rămână perfect umed și să nu se usuce, așază un prosop de hârtie într-un recipient etanș (sau o pungă de depozitare) și pune checul deasupra. Apoi pune un alt prosop de hârtie deasupra, înainte de a sigila pentru a ține aerul departe. De asemenea, poți să-l bagi la congelator, împachetându-l în folie de plastic și folie de aluminiu. Poate fi păstrat până la 3 luni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×