Reclamă

Chec șah cu ciocolată și zmeură. Rețeta unui desert spectaculos

Dacă adori rețetele de chec și dorești să ieși puțin din zona preparatelor clasice, încearcă rețeta de chec șah cu ciocolată și zmeură. Te va cuceri contrastul de gusturi, arome și culori.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 14 decembrie 2023, 6:52 / Actualizat: 18 decembrie 2023, 11:16

Rețetele de chec sunt printre cele mai des preparate, atunci când ne este poftă de un desert simplu și ușor. Nu necesită ingrediente multe și nici tehnici complexe de gătire. Se pot prepara simple, cu adaos de cacao sau îmbogățite cu fructe proaspete sau fructe uscate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, poți adăuga o mulțime de alte ingrediente pentru a obține gusturi delicioase, texturi deosebite sau diferite culori.

Descoperă aici o rețetă interesantă de chec în trei culori, preparat cu ingrediente naturale. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării checului sub formă de șah.

Chec șah cu ciocolată și zmeură – Ingrediente

Pentru prepararea checului în formă de șah vei prepara, de fapt, două checuri colorate diferit. Urmărește mai jos lista de ingrediente pentru prepararea acestora.

Reclamă

Pentru checul cu cacao:

  • 2 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 50 gr făină
  • 50 gr unt topit
  • 15 gr pudră de cacao.

Pentru checul cu zmeură:

  • 2 ouă
  • 50 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri de gem de zmeură
  • 100 gr făină
  • 1/4 linguriță cu praf de copt.
Reclamă

Pentru umplutură:

  • 175 gr gem de zmeură.
  • Pentru însiropat:
  • 200 ml apă
  • 25 gr zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • lichior de zmeură.

Pentru glazură și decor:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 150 ml frișcă lichidă
  • ciocolată răzuită
  • cireșe confiate.

Mod de preparare pentru chec șah cu ciocolată și zmeură

Chiar dacă folosești câteva ingrediente diferite pentru ambele checuri, modul de preparare este același. Compoziția pentru checul cu zmeură conține gem de zmeură, iar pentru al doilea chec se folosește pudră de cacao.

Poți opta pentru a prepara compozițiile separat, dar poți prepara și o singură compoziție pe care o împarți în două.

Înainte de a începe să amesteci ingredientele, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pregătește două tăvi de chec clasice, în care așezi hârtie de copt.

Cum prepari chec cu cacao și chec cu zmeură

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri atât pentru un chec, cât și pentru celălalt. Presară sare peste albușuri și bate-le spumă. Apoi, adaugă puțin câte puțin din zahăr și amestecă energic până când bezeaua capătă fermitate. Amestecă gălbenușurile cu untul topit și răcit, apoi încorporează-le în bezea. Omogenizează bine compozițiile.

Pentru checul cu cacao, trece prin sită făina cu pudra de cacao și încorporează treptat amestecul în compoziția de chec. După omogenizare, întinde compoziția în tava pregătită.

Pentru checul cu zmeură, în amestecul de bezea cu unt și gălbenușuri încorporează treptat gemul de zmeură. Apoi, adaugă făina amestecată cu praful de copt. Întinde compoziția obținută în tava pregătită. Acest chec necesită ajutat cu puțin praf de copt să se dezvolte în timpul coacerii, pentru că gemul de zmeură trage aluatul în jos.

Pune tăvile în cuptor și coace checurile pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Colaj de poze cu pașii de preparare chec cu cacao și chec cu zmeură
Checurile se prepară în același timp / Profimedia Images

După coacere, lasă-le să se răcească. Prepară între timp un sirop aromatizat cu rom, prin fierberea apei cu zahărul și adăugarea la final a esenței.

Cum formezi deliciosul chec șah cu ciocolată și zmeură

Pentru formarea checului în formă de șah, secționează părțile neuniforme de la ambele checuri, aducându-le la același nivel. Secționează apoi fiecare chec în două părți pe verticală. Însiropează părțile de chec cu cacao cu siropul aromat și răcit. Părțile de chec cu zmeură însiropează-le cu puțin lichior de zmeură.

Unește cele patru secțiuni de checuri în formă de șah, lipindu-le între ele cu gem de zmeură.

Prepară și o glazură clasică de ciocolată, prin topirea ciocolatei în frișca lichidă, încălzită. Întinde glazura pentru checul în formă de șah și decorează-l cu elementele de decor menționate în listă. Lasă checul la rece pentru 2 ore, apoi îl poți porționa.

Colaj de poze cu pașii de formare chec șah cu ciocolată și zmeură
După formare, checul se glazurează cu o glazură simplă de ciocolată /Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×