Blaturile de prăjituri cu iaurt în aluat au o textură ușor umedă. Acest aspect le face mai interesante și mai apetisante. Iaurtul adăugat, dar și umiditatea fructelor din interior, fac ca aceste prăjituri să fie și răcoroase. Sunt printre cele mai populare deserturi vara, dar nici în celelalte anotimpuri nu sunt de refuzat. Sunt interesante chiar și blaturile de tort cu iaurt în compoziție. Ies umede și nu mai necesită însiropare.
Mai poți înlocui iaurtul și cu cu chefir sau sana, dar și cu smântână. Există și rețete în care iaurtul se înlocuiește și cu brânză cremoasă. Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu afine și caise, care are brânză în compoziție.
Chec cu iaurt și prune – Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie
- 150 gr zahăr
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 125 gr iaurt cremos
- 250 gr făină
- 10 ml esență de vanilie
- 5 gr de copt
- 1 praf de sare
- 7-8 prune
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta checului umed cu prune – Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de chec, pregătește prunele. Sortează prunele să fie sănătoase, îndepărtează codițele, apoi spală-le bine și șterge-le. Secționează-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii din ele. Nu opta pentru prune foarte coapte, pentru a nu forma sirop în interiorul aluatului de chec. Mai secționează jumătățile de prune încă odată, dacă sunt mari. Pe cele mai mici lasă-le așa.
După ce ai pregătit toate prunele, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari aluatul pentru chec cu iaurt și prune
Amestecă untul moale cu zahărul, folosind mixerul, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle unul câte unul, în timp ce amesteci energic pentru omogenizarea compoziției.