Reclamă

Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă

Dacă adori perele de toamnă și dorești să te bucuri de gustul lor și în deserturi, încearcă o rețetă de chec cu ciocolată și pere. Te vor încânta atât gustul, cât și aspectul acestuia.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 20 septembrie 2023, 6:13

Aluatul pentru acest chec este deosebit pentru că se adaugă și ciocolată în compoziție. Textura va fi mai densă și ușor umedă, iar gustul va fi peste așteptări de delicios. Cât despre pere, acestea se combină armonios cu ciocolata și scorțișoara.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă nu dorești să adaugi ca aromă scorțișoara, poți opta pentru vanilie sau pentru alte arome preferate. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un astfel de chec delicios.

Chec fantezie de toamnă – Ingrediente

  • 3 ouă de mărime medie
  • 100 gr de zahăr
  • 150 gr de ciocolată amăruie
  • 150 gr de unt cu 82% grăsime
  • 50 ml de lapte
  • 150 gr de făină
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 1/2 linguriță cu scorțișoară
  • 1 praf de sare
  • 3-4 pere mari de toamnă.

Chec cu ciocolată și pere – Mod de preparare

Mai întâi, verifică lista de ingrediente și adună-le pe toate pe masa de lucru. Adună și ustensilele cu care vei lucra pentru pregătirea aluatului, dar și pentru coacerea checului.

Reclamă

Următorul pas constă în pregătirea ciocolatei pe care o topești, apoi o lași să se răcească, înainte de a o adăuga în compoziție.

Poți rupe ciocolata în bucăți mai mici sau o poți da pe răzătoarea mare. Apoi, o adaugi într-o crăticioară împreună cu untul și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate minimă și amestecă ingredientele din ea până când se topesc și se omogenizează compoziția.

Ridică crăticioara de pe flacăra aragazului și lasă compoziția de ciocolată să se tempereze pentru aproximativ 15 minute. În acest interval de timp, încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și prepară compoziția pentru aluatul de chec.

Reclamă

Pentru a pregăti aluatul de chec cu ciocolată, mai întâi separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le energic cu un tel sau cu mixerul până când devin spumoase și cristaline.

Adaugă puțin câte puțin zahărul, în timp ce amesteci energic. Te oprești din amestecat când obții o bezea foarte fermă. Pentru a adăuga celelalte ingrediente în compoziția pentru chec cu ciocolată și pere, folosește în continuare o spatulă.

În compoziția de ciocolată răcorită adaugă gălbenușurile și aromele. Omogenizează și adaugă compoziția treptat în bezeaua de albușuri. Amestecă ușor cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție. Apoi, încorporezi treptat făina, amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Folosește aceleași mișcări circulare, de jos în sus.

Cum formezi și coci chec cu ciocolată și pere

Pentru a coace checul, folosește o forma clasică de chec în care așezi hârtie de copt. Întinde aluatul pentru chec cu ciocolată în ea și nivelează-l uniform la suprafață.

Opțional, poți decoji perele, dar nu le îndepărta codițele. Dacă au coaja moale și sănătoasă, nu le-o îndepărta. Înfige-le din loc în loc în aluatul de chec cu ciocolată.

Tavă cu aluatul de chec cu ciocolată și pere
Perele se pot curăța de coajă, opțional / Shutterstock

Coace checul pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Porționează-l doar după răcirea completă.

Femeie porționând checul cu pere și ciocolată
Checul se va porționa frumos după răcirea completă / Shutterstock

Îl poți decora cu zahăr pudră, dar îl poți glazura și cu ciocolată. Dacă mai dorești să prepari și un alt desert cu pere, îți recomandăm o rețetă de cheesecake cu mere și pere.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×