Rețetele de chec stau la baza multor prăjituri mai simple sau mai complexe. Poți prepara diferite blaturi de prăjituri sau de torturi folosind rețeta clasică de chec. O poți adapta și în funcție de celelalte elemente care alcătuiesc prăjitura. Poți reduce cantitatea de zahăr, poți adăuga cacao, dar poți adăuga și fructe proaspete sau uscate.
Descoperă aici și o rețetă de chec cu caise, foarte aromat și ușor de preparat. În continuare, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea checului economic.
Chec economic – Ingrediente
- 2 ouă mari
- 200 gr zahăr
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 250 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 4 ml esență de vanilie
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta checului economic – Mod de preparare
Avantajul preparării acestei rețete de chec, pe lângă reducerea numărului de ouă, este acela că aluatul se pregătește într-un timp mai scurt. Și aceasta se datorează faptului că nu mai trebuie să separi albușurile de gălbenușuri. În plus, scapi și de teama că bezeaua de albușuri s-ar putea să nu-ți reușească.
De cele mai multe ori, bezeaua de albușuri nu devine fermă din diferite motive. Fie ouăle nu sunt proaspete, fie sunt prea reci atunci când sunt amestecate. Amestecându-le întregi, nu vei mai ține cont de aceste apsecte.
Cum prepari chec economic
Înainte de a începe procesarea ingredientelor pentru aluatul de chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pregătește și o tavă clasică de chec, pe care o ungi cu ulei la interior și o presari cu făină. Poți apela și la hârtia de copt.