Reclamă

Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde

Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de un răsfăț moale și dulce, consumi un fruct amar și tare. Află ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 1 decembrie 2023, 8:04

În acest articol afli care sunt celelalte mai mari diferențe dintre bananele verzi și galbene în afară de gust.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde

Magazinele alimentare stochează adesea banane verzi, deoarece ajung necoapte în depozitele lor. Sunt cultivate departe de majoritatea piețelor în care sunt vândute, așa că alegerea și expedierea lor atunci când nu sunt coapte crește șansele ca bananele să ajungă întregi înainte de a se deteriora.

Bananele încep să elibereze hormonul vegetal etilenă, care face ca amidonul din ele să înceapă să se transforme în zaharuri și determină banana verde să devină galbenă.

Bananele verzi pot avea 80% amidon. Aceste amidonuri au un gust și o textură neplăcute pentru mulți oameni. Pe măsură ce acele amidonuri se transformă în zaharuri, acele cifre scad până când cantitatea de amidon dintr-o banană coaptă este mai mică de 1%.

Unul dintre cele mai mari lucruri la care trebuie să fii atentă atunci când mănânci banane verzi este dacă ai probleme digestive. Amidonul rezistent care alcătuiește o banană verde este o sursă bună de fibre alimentare, deoarece este greu de digerat de oameni.

Reclamă

Bananele verzi conțin și multă pectină, care este unul dintre motivele pentru care rămân atât de tari până se coc. Pectina este un alt tip de fibre alimentare. Atât amidonul rezistent, cât și pectina pot provoca tulburări digestive la anumite persoane. Cu toate acestea, există și cercetări care arată că fibrele alimentare precum pectina pot îmbunătăți de fapt sănătatea intestinală.

Deci, indiferent dacă banana pe care vrei să o consumi este verde sau galbenă, primești o gustare plină de nutrienți de care organismul tău are nevoie. Fii atentă însă la disconfortul digestiv. Dacă întâmpini probleme, trebuie să știi că poate fi necesar să aștepți până când bananele se coc pentru a le mânca.

Bananele verzi pot ajuta la scăderea în greutate

Reclamă

Bananele verzi sunt foarte sățioase, în mare parte datorită conținutului lor ridicat de fibre. Alimentele bogate în fibre oferă volum și pot promova sațietatea.

Atât amidonul rezistent, cât și pectina au fost legate de o senzație crescută de sațietate după mese. Aceste tipuri de fibre pot încetini, de asemenea, golirea stomacului și te pot determina să consumi mai puține alimente.

Acest lucru poate determina de asemenea să mănânci mai puține calorii. Acest lucru ar putea ajuta la pierderea în greutate, dacă acesta este scopul tău.

Bananele verzi sunt în general considerate a fi sănătoase. Cu toate acestea, au existat câteva informații scrise despre oameni care se confruntă cu disconfort după ce le-au mâncat.

Printre simptome digestive raportate s-au numărat balonarea, gazele și constipația.

În plus, specialiștii recomandă să ai grijă la bananele verzi dacă ești alergică la latex.

Ele conțin proteine care sunt similare cu proteinele care cauzează alergii la latex, care pot provoca reacții pentru persoanele alergice la latex. Această afecțiune este cunoscută sub numele de sindromul fructelor latex.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×