În acest articol afli care sunt celelalte mai mari diferențe dintre bananele verzi și galbene în afară de gust.
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Magazinele alimentare stochează adesea banane verzi, deoarece ajung necoapte în depozitele lor. Sunt cultivate departe de majoritatea piețelor în care sunt vândute, așa că alegerea și expedierea lor atunci când nu sunt coapte crește șansele ca bananele să ajungă întregi înainte de a se deteriora.
Bananele încep să elibereze hormonul vegetal etilenă, care face ca amidonul din ele să înceapă să se transforme în zaharuri și determină banana verde să devină galbenă.
Bananele verzi pot avea 80% amidon. Aceste amidonuri au un gust și o textură neplăcute pentru mulți oameni. Pe măsură ce acele amidonuri se transformă în zaharuri, acele cifre scad până când cantitatea de amidon dintr-o banană coaptă este mai mică de 1%.
Unul dintre cele mai mari lucruri la care trebuie să fii atentă atunci când mănânci banane verzi este dacă ai probleme digestive. Amidonul rezistent care alcătuiește o banană verde este o sursă bună de fibre alimentare, deoarece este greu de digerat de oameni.
Bananele verzi conțin și multă pectină, care este unul dintre motivele pentru care rămân atât de tari până se coc. Pectina este un alt tip de fibre alimentare. Atât amidonul rezistent, cât și pectina pot provoca tulburări digestive la anumite persoane. Cu toate acestea, există și cercetări care arată că fibrele alimentare precum pectina pot îmbunătăți de fapt sănătatea intestinală.
Deci, indiferent dacă banana pe care vrei să o consumi este verde sau galbenă, primești o gustare plină de nutrienți de care organismul tău are nevoie. Fii atentă însă la disconfortul digestiv. Dacă întâmpini probleme, trebuie să știi că poate fi necesar să aștepți până când bananele se coc pentru a le mânca.