Reclamă

Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde

Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de un răsfăț moale și dulce, consumi un fruct amar și tare. Află ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 1 decembrie 2023, 8:04

În acest articol afli care sunt celelalte mai mari diferențe dintre bananele verzi și galbene în afară de gust.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde

Magazinele alimentare stochează adesea banane verzi, deoarece ajung necoapte în depozitele lor. Sunt cultivate departe de majoritatea piețelor în care sunt vândute, așa că alegerea și expedierea lor atunci când nu sunt coapte crește șansele ca bananele să ajungă întregi înainte de a se deteriora.

Bananele încep să elibereze hormonul vegetal etilenă, care face ca amidonul din ele să înceapă să se transforme în zaharuri și determină banana verde să devină galbenă.

Bananele verzi pot avea 80% amidon. Aceste amidonuri au un gust și o textură neplăcute pentru mulți oameni. Pe măsură ce acele amidonuri se transformă în zaharuri, acele cifre scad până când cantitatea de amidon dintr-o banană coaptă este mai mică de 1%.

Unul dintre cele mai mari lucruri la care trebuie să fii atentă atunci când mănânci banane verzi este dacă ai probleme digestive. Amidonul rezistent care alcătuiește o banană verde este o sursă bună de fibre alimentare, deoarece este greu de digerat de oameni.

Reclamă

Bananele verzi conțin și multă pectină, care este unul dintre motivele pentru care rămân atât de tari până se coc. Pectina este un alt tip de fibre alimentare. Atât amidonul rezistent, cât și pectina pot provoca tulburări digestive la anumite persoane. Cu toate acestea, există și cercetări care arată că fibrele alimentare precum pectina pot îmbunătăți de fapt sănătatea intestinală.

Deci, indiferent dacă banana pe care vrei să o consumi este verde sau galbenă, primești o gustare plină de nutrienți de care organismul tău are nevoie. Fii atentă însă la disconfortul digestiv. Dacă întâmpini probleme, trebuie să știi că poate fi necesar să aștepți până când bananele se coc pentru a le mânca.

Bananele verzi pot ajuta la scăderea în greutate

Reclamă

Bananele verzi sunt foarte sățioase, în mare parte datorită conținutului lor ridicat de fibre. Alimentele bogate în fibre oferă volum și pot promova sațietatea.

Atât amidonul rezistent, cât și pectina au fost legate de o senzație crescută de sațietate după mese. Aceste tipuri de fibre pot încetini, de asemenea, golirea stomacului și te pot determina să consumi mai puține alimente.

Acest lucru poate determina de asemenea să mănânci mai puține calorii. Acest lucru ar putea ajuta la pierderea în greutate, dacă acesta este scopul tău.

Bananele verzi sunt în general considerate a fi sănătoase. Cu toate acestea, au existat câteva informații scrise despre oameni care se confruntă cu disconfort după ce le-au mâncat.

Printre simptome digestive raportate s-au numărat balonarea, gazele și constipația.

În plus, specialiștii recomandă să ai grijă la bananele verzi dacă ești alergică la latex.

Ele conțin proteine care sunt similare cu proteinele care cauzează alergii la latex, care pot provoca reacții pentru persoanele alergice la latex. Această afecțiune este cunoscută sub numele de sindromul fructelor latex.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×