Cele mai frumoase castele din Europa. Destinații de basm pentru anul 2022

Dacă ți-ai propus să vizitezi câteva locații cu adevărat speciale, atunci îți propunem să nu pierzi din vedere cele mai frumoase castele din Europa. Aceste construcții au fost martorele secolelor de istorie, iar zidurile lor ascund povești pline de mister.

Publicat: 29 iunie 2022, 7:19
Dacă ți-ai propus să vizitezi câteva locații cu adevărat speciale, atunci îți propunem să nu pierzi din vedere cele mai frumoase castele din Europa / Shutterstock

Vara aceasta te poți relaxa într-o vacanță de vis. Noi îți propunem câteva destinații desprinse parcă din basme. Castelele pe care ți le-am pregătit au de oferit peisaje de poveste, dar și o istorie demnă de auzit de miile de turiști.

Cele mai frumoase castele din Europa

Unele din cele mai frumoase orașe din Europa găzduiesc în același timp unele din cele mai impresionante castele care s-au construit de-a lungul timpului. Impunătoare, construite în stiluri diferite, acestea spun poveștile multor generații.

Aceste construcții au reușit să facă față cu succes trecerii timpului, iar în prezent servesc ca atracții turistice, dar și dovezi ale genialității strămoșilor noștri.

Castelele au fost de-a lungul timpului surse de inspirație pentru nenumărați artiști, de la scriitori, la artiști plastici.

Iată care sunt cele mai frumoase castele din Europa și de ce merită să se afle pe lista ta de locuri pe care trebuie să le vezi vara aceasta.

Castelul Chenonceau

Castelul Chenonceau este situat în Franța în apropiere de satul Chenonceaux, fiind unul din cele mai celebre castele de pe Valea Loarei. Acesta a fost construit pe locul unei mori fortificate de pe râul Cher, iar prima mențiune a acestuia datează din secolul al XI-lea.

De-a lungul timpului acesta a fost locuit în special de personaje feminine motiv pentru care este supranumit ”Castelul femeilor”. Acestea și-au lăsat amprenta asupra frumuseții castelului vreme de secole. Castelul a fost renovat în 1513 de Thomas Bohier și soția sa.

De-a lungul timpului acesta a fost locuit în special de personaje feminine motiv pentru care este supranumit ”Castelul femeilor” / Shutetrstock

După ce aceștia s-au stins din viață, Castelul i-a revenit regelui Francisc I, iar mai apoi fiului acestuia, Henric al II-lea al Franței. Henric i l-a dăruit cadou favoritei sale, Diane de Poitiers, Acesta s-a implicat în îmbunătățirea aspectului întregului ansamblu.

Aceasta a cerut construirea podului suspendat care se află peste râul Cher și construirea grădinilor castelului. De la Diane, la Caterina de Medici și la strămoșii lui George Sand, castelul a trecut printr-o mulțime de îmbunătățiri înainte de a ajunge la frumusețea sa actuală.

Castillo de Coca

Castelul de Coca este situat în comuna Coca, în centrul Spaniei. Acesta a fost construit în jurul secolului al XV-lea. Dintre cele aproximativ 6.000 de castele de pe teritoriul Spaniei, acesta este unul dintre cele mai impresionante.

Castelul este un amestec de stiluri printre care mudejar și gotic. Materialele folosite în construirea acestuia îi dau aspectul unui castel de nisip. Acesta a fost construit cu scop defensiv, însă în prezent bucură turiștii din lumea întreagă.

Castelul de Coca este situat în comuna Coca, în centrul Spaniei / Shutterstock

Acesta are o mulțime de camere și pasaje secrete care să faciliteze evacuarea sa cu ușurință în caz de atac. Se spune că cei mai buni arhitecți din Toledo au fost invitați pentru a lua parte la construirea planului castelului. Chiar și în prezent acesta este considerat unul din cele mai frumoase castele din Europa și se bucură anual de vizitele a mii de turiști.

Castelul De Haar

Deși Olanda este recunoscută pentru frumusețea sa, iar mulți o numesc ”țara lalelelor”, aceasta se bucură de un număr impresionant de castele care surprind datorită arhitecturii lor. Printre acestea se numără și Castelul De Haar.

Se spune că familia De Haar a primit moștenire acest castel, împreună cu teritoriile care se aflau în jurul său. Actualul Castel datează din 1892 și este construit în stil neogotic. Pierre Cuypers a lucrat la restaurarea acestuia pentru mai bine de 20 de ani.

Actualul Castel datează din 1892 și este construit în stil neogotic / Shutterstock

În jurul Castelului se află un parc superb. Se spune că în acesta se găsesc peste 7 000 de copaci care bucură anual privirile miilor de turiști. Grădinile au fost folosite în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru cultivarea legumelor, însă în prezent ele pot fi admirate revenind la gloria lor de odinioară.

Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein se află în Germania și a fost construit în stilul romantic renascentist spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Acesta este situat pe un deal greu de urcat, deasupra satului Hohenschwangau.

Construcția s-a făcut la cererea lui Ludovic al II-lea al Bavarei ca refugiu și omagiu adus compozitorului Richard Wagner. Construcția propriu-zisă a început în anul 1869 și nu a fost finalizată până la moartea lui Ludovic.

Se spune că Walt Disney a făcut o călătorie în Europa și a ajuns la acest castel fiind profund impresionat de arhitectura sa / Shutterstock

Se spune că Walt Disney a făcut o călătorie în Europa și a ajuns la acest castel fiind profund impresionat de arhitectura sa. Desenatorul ar fi folosit modelul castelului pentru realizarea celui din animația Cenusăreasa și Frumoasa Adormită.

Castelul este o destinație ideală pentru o vacanță planificată în Germania. În plus acesta este relativ aproape de Munchen, motiv pentru care este vizitat anual de mii de turiști.

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor reprezintă o bucată importantă din istoria Transilvaniei. Această regiune a fost de-a lungul timpului intens discutată de istoricii noștri, însă de prea puține ori s-a vorbit despre frumusețea Castelului sau despre poziționarea strategică a acestuia. Pe lângă Castelul Bran, Castelul Corvinilor  reprezintă un simbol al țării noastre.

Construit în stilul gotic, acesta se situează în clasamentul cu cele mai frumoase destinații turistice din România / Shutetrstock

Castelul mai este cunoscut și cu denumirea de Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei. Construit în stilul gotic, acesta se situează în clasamentul cu cele mai frumoase destinații turistice din România.

Construcția a fost ridicată încă din secolul al XV-lea, de către Iancu de Hunedoara, ban al Severinului. Castelul dispune de turnuri bastioane și un donjon care a servit vreme de secole ca punct de observație. Sute de mii de turiști îi trec anual pragul și se bucură de frumusețea sălilor frumos decorate.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI