Globurile de Aur pot fi o rampă de lansare pentru designerii tineri sau o reconfirmare a talentului, în cazul celor cu cariere durabile.
Începuturile Globurilor de Aur se identifică prin celebritățile și talenteșe care au rămas un reper în istoria cinematografiei și a culturii pop.
În 1957, Elizabeth Taylor a atras toate privirile cu o rochie brodată, o tiară și o pereche de cercei cu ciocănitori. Mai târziu, în 1962, Marilyn Monroe și-a acceptat Premiul Henrietta într-o rochie cu paiete negre.
Apoi, în anii ’70 și ’80, ținutele extravagante au devenit norma. În 1987, cântăreața Melba Moore s-a afișat într-o rochie roșie, cu o blană albă pe umeri. Ținuta ar putea apărea cu ușurință astăzi pe podiumurile Valentino.
Mai târziu, în anii ’90, siluete proeminente,minimalismul și liniile simple au dominat Globurile de Aur.
În 1999, Angelina Jolie a purtat o rochie simplă acoperită cu paiete argintii și sandale cu vârful pătrat, o noutate la acel moment. La începutul anilor 2000, celebritățile au început să abordeze un stil fluid și romantic.
Până la sfârșitul anilor 2000,alegerile vestimentare au devenit mai îndrăznețe. Beyoncé a purtat o rochie aurie sclipitoare, semnată de designerul Elie Saab, în 2007.
În 2018, toți actorii care au participat la festivitatea de premiere a Globurilor de Aur au purtat ținute negre în onoarea mișcării #TimesUp,un protest împotriva hărțuirii sexuale și a inegalității de gen la Hollywood.
Cele mai spectaculoase rochii din istoria Globurilor de Aur
Publicația Vogue a curatoriat o listă a celor mai spectaculoase rochii purtate de celebrități la ceremoniile de decernare a Globurilor de Aur.
Julia Roberts
Julia Roberts a câștigat un trofeu în 1991 la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj, musical sau comedie pentru performanța din „Pretty Woman”. Producția este considerată unul dintre cele mai importante filme ale carierei sale.
Jennifer Lopez
Jennifer Lopez a fost nominalizată pentru prima oară la Globurile de Aur în anul 1998, la categoria cea mai bună actriță într-un musical sau comedie, pentru interpretarea rolului Selenei în filmul cu același nume.
Charlize Theron
Charlize Theron a fost premiată în 2004 la categoria cea mai bună actiță într-un lungmetraj pentru rolul ei din producția „Monster”.
Nicole Kidman
În 2005, Nicole Kidman a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj pentru apariția în filmul „Birth”.
Beyonce
Beyonce a obținut două nominalizări la Globurile de Aur în 2007. Cântăreața a concurat la categoriile cea mai bună actriță într-o comedie sau musical pentru „Dreamgirls” și cel mai bun cântec original pentru piesa „Listen”.
Tilda Swinton
Tilda Swinton a fost nominalizată în 2012 la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj dramă pentru „We Need to Talk About Kevin”.
Dakota Johnson
Dakota Johnson a fost îmbrăcată într-o creație Chanel la ceremonia de premiere a Globurilor de Aur în 2015.
Lady Gaga
Lady Gaga a câștigat un trofeu în 2016 la categoria cea mai bună actriță într-o mini-serie sau lungmetraj televizat pentru interpretarea ei din „American Horror Story”.
Viola Davis
Viola Davis a impresionat juriul Globurilor de Aur cu performanța ei din filmul „Fences” și a căștigat un trofeu la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj în 2017.
Lupita Nyong’o
Lupita Nyong’o a fost nominalizată în 2014 la Glorburile de Aur. Numele său s-a regăsit la categoria cea mai bună actriță în rol secundar într-un lungmetraj pentru „12 Years a Slave”.