Reclamă

Cine e Sam Heughan. Detalii mai puțin cunoscute despre actorul care îl interpretează pe Jamie Fraser din serialul Outlander

Sam Heughan este unul dintre cei mai apreciați actori la acest moment. În vârstă de doar 41 de ani, Heughan reușește să facă furori printre admiratoarele sale din întreaga lume. Deși a jucat în mai multe filme și seriale de televiziune de-a lungul timpului, rolul lui Jamie Fraser din seria Outlander i-a adus acestuia un real succes la nivel internațional.

Publicat: 21 martie 2022, 7:52 / Actualizat: 21 martie 2022, 9:57

Sam Heughan s-a născut pe data de 30 aprilie 1980 în Scoția.Acesta a fost crescut de mama sa, Chrissie Heughan, după ce tatăl său i-a părăsit familie actorul era încă un copil. De-a lungul timpului, actorul a declarat că este o persoană introvertită, iar acest lucru spune că se datorează în mare parte copilăriei sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum a început cariera lui Sam Heughan

Sam a urmat cursurile Conservatorului Regal din Scoția, cunoscut anterior ca Academia Regală Scoțiană de Muzică și Dramă. În timpul anilor de studii acesta a jucat în nenumărate piese de teatru printre care The Twits, The Seagull, Prometheus Bound și Romeo și Julieta.

Sam Heughan s-a făcut remarcat încă din timpul studenției pentru talentul său. Încă de pe băncile facultății acesta a început să accepte roluri în diferite serii televizate. Primul său rol cât încă era student a fost cel în Outlying Islands. Sam a fost nominalizat la Gala Laurence Olivier Award la categoria ”Cel mai promițător actor”.

Vezi mai multe imagini cu Sam Heughan în Galeria Foto!

Actrița Caitriona Balfe și actorul Sam Heughan în timp ce stau întini lângă un copac într-o scenă din serialul Outlander
Alături de colega sa de platou, Caitriona Balfe, acesta a filmat zeci de episoade în serialul care a reușit să strângă nici mai mult, nici mai puțin de șase sezoane / Profimedia Images
Reclamă

În 2004 Sam a apărut în primul său serial televizat în seria Island at War, o dramă a cărei acțiune se desfășura în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Încă de la începutul carierei sale, Sam Heughan a fost atras de interpretarea personajelor istorice.

Între anii 2006 și 2009 acesta a apărut în mai multe serii de televiziune și mini-serii produse de postul de televiziune BBC. Cariera sa a luat avânt în anul 2009 atunci când a interpretat un rol în Doctors produs de BBC.

În anii ce au urmat, Sam Heughan s-a concentrat mult mai mult asupra carierei sale și asupra modului în care va evolua viața sa. Actorul a interpretat nenumărate personaje istorice, inclusiv rolului lui Alexandru cel Mare.

Reclamă

Paralel cu personajele pe care le avea de interpretat în filme și seriale, acesta a ales să se întoarcă la teatru unde a apărut într-o serie de piese de teatru pe parcursul întregului an.

Rolul lui Jamie Fraser din serialul Outlander i-a schimbat complet viața

Însă ceea ce avea să fie cu adevărat un succes pentru Sam Heughan era serialul Outlander. În 2013 acesta a luat audiția pentru rolul lui Jamie Fraser.

Vestea că a primit rolul a fost făcută chiar de Diana Gabaldon, autoarea seriei. Aceasta a spus despre Sam la acel moment că ”s-a născut să-l interpreteze pe Jamie Fraser”. Alături de colega sa de platou, Caitriona Balfe, acesta a filmat zeci de episoade în serialul care a reușit să strângă nici mai mult, nici mai puțin de șase sezoane.

Pentru a-l interpreta pe Jamie Fraser, Sam a fost nevoit să treacă prin mai multe transformări. Puțini sunt cei care știu că Sam Heughan și-a vopsit părul în repetate rânduri pentru rolul din serial. Pentru mulți fani din întreaga lume seria Outlander este  o evadare într-un univers complet nou.

Sam Heughan spune că ține foarte mult la rolul său, motiv pentru care și-a dorit să ofere o interpretare autentică pentru cei de acasă. De-a lungul colaborării sale pentru realizarea seriei de succes, acesta a purtat mai multe discuții cu producătorii. Astfel, dialogul și scenele personajului său au rămâns consistente pe măsură ce serialul intra în al nouălea an de producție.

Dragostea lui Sam pentru personajul pe care l-a creat transcende micul ecran și are un efect vizibil asupra fanilor. Bărbatul de 41 de ani este îndrăgit de lumea întreagă pentru rolul lui Jamie. Evoluția personajului său, dar și a sa ca om se poate urmări pe parcursul celor șase sezoane pline de momente palpitante.

Detalii mai puțin cunoscute despre actorul care îl interpretează pe Jamie Fraser din serialul Outlander

În viața de zi cu zi Sam Heughan spun despre el că este o persoană introvertită care preferă să-și țină experiențele personale ferite de ochii curioșilor.

”Sunt o persoană introvertită și iubesc să fiu anonim. Nu-mi place să ies în față, cu toate acestea înălțimea mă pune uneori în dificultate.”

Pentru publicația US Magazine acesta a dezvăluit câteva detalii mai puțin cunoscute. Sam este fascinat de lucrurile abstract și este curios să afle ce se află dincolo de frontierele spațiului. Acesta spune că își dorește ca într-o zi să scrie propria carte pe care să o lanseze pentru admiratorii săi. Un alt detaliu mai puțin cunoscut este faptul că acesta adoră să poarte kilt. Actorul postează imagini cu el purtând kilt-uri pe contul de Instagram.

Sam spune că are multe experiențe de împărtășit. Pasiunea sa pentru arte a început de la o vârstă foarte fragedă. El a cântat în orchestra școlii la trompetă și trombon. Pasiunea pentru rolurile istorice a început încă din timpul facultății. Sam spune că adoră să-i petreacă timpul uitându-se la documentare.

Pentru rolul din Outlander acesta a trebuia să-și îmbunătățească fizicul. Sam a fost întotdeauna pasionat de sport. În timpul celui de-al patrulea sezon al seriei acesta a decis să alerge la două maratoane în mai puțin de patru săptămâni pentru a-și bate recordurile personale.

Mai mult, acesta a lansat campania My Peak Challenge în urmă cu câțiva ani. Scopul a fost acela de a strânge bani pentru persoanele bolnave de leucemie. Fundația sa a reușit să strângă 1.5 milioane de dolari și peste 10.000 de membri.

Atunci când nu aleargă la maratoane, acesta adoră să practice ciclismul în orașele din lume. Sam Heughan se declară a fi un bărbat activ, motiv pentru care spune că și-a luat permisul auto abia la 35 de ani. În ciuda detaliilor mai puțin cunoscute, când vine vorba de relația de iubire acesta este foarte în discret. Sam Heughan a declarat că este singur în prezent, însă a vorbit mult prea puțin despre fostele sale relații.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×