Reclamă

Cine este Moza bint Nasser, soția șeicului Qatar-ului. Femeia are 63 de ani și e o fashionistă convinsă

Moza bint Nasser, în vârstă de 63 de ani, soția fostului emir al Qatarului, acum Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani, și mama actualului emir Tamim bin Hamad Al Thani, atrage atenția oriunde apare. Motivul pentru aceasta nu este doar statutul ei, ci și frumusețea ei naturală și stilul vestimentar elaborat. Acest lucru a fost confirmat și în 2015. Ea a fost declarată una dintre cele mai bine îmbrăcate femei din lume.

Publicat: 1 decembrie 2022, 12:01

Sheikha Moza bint Nasser Al-Missned este mama a șapte copii. Ea e a doua soție a celui de-al treilea emir al Qatarului, șeicul Hamad bin Khalifa al Thani. Ei s-au căsătorit în 1977.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cine este Moza bint Nasser, soția șeicului Qatar-ului

Este cunoscută ca o femeie modernă care urmează religia islamică, dar îmbină regulile și cu un mod de viață occidental. Educată și încrezătoare în sine, Moza este cunoscută pentru că a vorbit public despre opoziția ei față de poligamie și violența împotriva femeilor. De-a lungul timpului s-a remarcat și pentru munca ei în domeniul sănătății și al educației.

Viața ei este marcată de lux și glamour. Lui Moza nu îi este rușine să arate publicului cadourile cu care o răsfață soțul ei. Având în vedere că i-a născut șapte copii, ea așteaptă doar tot ce este mai bun de la soțul ei. Ea apare adesea în public cu el la misiunile diplomatice și ea însăși îndeplinește multe roluri în organizații internaționale. Are și două doctorate onorifice.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă

Detalii despre viața ei personală

Moza s-a născut pe 8 august 1959 în nordul Qatarului, și anume în orașul Al Khor și în tribul Al-Missned. Tatăl ei Nasser bin Abdullah Al-Missned a fost un om de afaceri proeminent, dar și liderul opoziției în timpul domniei șeicului Khalifa bin Hamad bin Abdullah Al Thani. Și-a petrecut copilăria în Kuweit și Egipt înainte de a se întoarce în Qatar în 1977. A revenit pentru a studia sociologia la universitate.

A absolvit în 1986, dar educația ei nu s-a oprit aici. În cele din urmă, ea a obținut și o diplomă de master în politici publice în Islam la Universitatea Hamad bin Khalifa. De asemenea, a primit titluri de doctor onorific de către Virginia Commonwealth University, Texas A&M University, Carnegie Mellon University, Imperial College London și Georgetown University.

Reclamă

În timp ce studia la Universitatea din Qatar, șeicul Hamad bin Khalifa Al-Thani, pe atunci prințul moștenitor al Qatarului, a văzut-o și a cerut-o în căsătorie. Unele surse susțin că s-au întâlnit când a încercat să intervină în întoarcerea familiei în Qatar. La începutul anului 1977, cei doi s-au căsătorit și Moza a devenit a doua dintre cele trei soții ale sale. Mariam bint Muhammad Al Thani și Noora bint Khalid Al Thani sunt celelalte soții. De-a lungul timpului, ea a avut mai multă influență asupra soțului ei.

În ce acțiuni s-a implicat de-a lungul timpului

În cei 45 de ani de căsnicie, ei au avut șapte copii. Cel mai mare dintre fiii lor, Jasim bin Hamad bin Khalifa Al Thani, trebuia să fie inițial moștenitorul la tron ​​al tatălui său. Acesta a fost înlocuit în 2003 de fratele său mai mic, Tamim Hamad Al Thani.

Moza este cunoscută pentru că a introdus reforme majore în sistemul de educație și sănătate din țara ei. Spre deosebire de soțiile conducătorilor din Orientul Mijlociu, Moza nu a rămas între cele patru ziduri ai palatului. Și-a reprezentat țara la multe evenimente internaționale, adesea singură.
Concentrată, energică și muncitoare, și-a obținut diploma universitară după nouă ani de la căsătorie.

De la vârsta de treizeci și șase de ani, ea a ocupat funcția de președinte al Fundației Qatar pentru Educație, Știință și Dezvoltare Comunitară. E o organizație pe care a fondat-o împreună cu soțul ei, care se străduiește să facă din Qatar un lider în educație și sănătate.

O altă femeie despre care se vorbește acum în Qatar, la Campionatul Mondial, este Larissa Riquelme. Află cum arată acum aceasta.

E o fashionistă convinsă

Felul în care se îmbracă atunci când se întâlnește cu lideri mondiali și membri ai altor familii regale face cu adevărat din Sheikha Moza o icoană a modei. Ținutele ei se potrivesc întotdeauna cu turbanele elegante pe care le folosește pentru a-și înfășura părul, pe care le poartă ca alternativă la hijab.

De fapt, garderoba ei impresionantă include branduri internaționale de designer precum Chanel, Hermès, Ralph & Russo, Stephane Rolland, Jean Paul Gaultier și Valentino.

Și când vine vorba de mărcile de bijuterii pe care le poartă, ea își arată adesea predilecția pentru nume mari precum Cartier, Van Cleef & Arpel, Harry Winston, Buccellati, David Webb, Diamond Diadem și Chatila, deoarece se laudă cu o colecție extravagantă de la fiecare dintre aceste brand-uri de lux. Mai presus de toate, se îmbracă modest, dar elegant, întorcând privirile la nivel internațional.

Întotdeauna își completează look-ul cu o pereche superbă de pantofi. Iar marca ei preferată de designer de pantofi este nimeni altul decât Christian Louboutin. Ea este, de asemenea, un avocat al susținerii designerilor locali pentru a-și promova creațiile.

Deține case foarte mari

Sheikha Moza bint Nasser are trei case adiacente în Londra. Le-a cumpărat cu 191 de milioane de lire sterline în 2014. Ulterior, le-a transformat într-un mare palat, cu facilități cu care sunt obișnuiți regalii.

Ea deține diverse mașini de lux și un pachet de 100% din Le Tanneur & Cie. E o celebră companie franceză de articole din piele, devenind astfel proprietara acesteia. Nu e de mirare că a fost adesea numită una dintre cele mai puternice femei de către revista Forbes.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×