Reclamă

Cine participă la funeraliile Prințului Philip

Cei patru copii ai Ducelui de Edinburgh vor merge alături de sicriul său, în cadrul înmormântării ce va avea loc sâmbătă, 17 aprilie 2021. Cei trei fii ai săi, Charles, Andrew, Edward, și fiica sa, Anne, dar și nepoții, William și Harry, vor fi în urma autovehicul funerar, în timpul procesiunii de la Capela St. George a Castelului Windsor. Lista participanților include 30 de persoane. Cine participă la funeraliile Prințului Philip.

Publicat: 16 aprilie 2021, 15:06

Participanții vor purta măști și se vor aplica normele de distanțare socială, în conformitate cu regulile pandemice. Detaliile legate de funeraliile regale ceremoniale au fost dezvăluite de Palatul Buckingham.

Cine participă la funeraliile Prințului Philip

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat că planurile legate de înmormântare au fost modificate pentru a ține cont de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, dar aspectele ceremoniale se află în continuare în concordanță cu dorințele Ducelui.

Serviciul va fi o reflectare a afilierilor militare ale Prințului Philip și a elementelor personale ale vieții sale.

– oficial al Palatului Buckingham

Printre persoanele care vor participa la funeraliile Prințului Philip se numără Ducesa de Cornwall și Ducesa de Cambridge, toți nepoții Ducelui și partenerii acestora, copiii surorii Reginei; Bernhard, Prințul ereditar al Badenului; Donatus, Prinț și Landgraf de Hessa; și Prințul Philipp de Hohenlohe-Langenburg.

Contesa Mountbatten din Birmania, cunoscută anterior ca Lady Romsey, și mai târziu drept Lady Brabourne, una dintre persoanele apropiate Prințului Philip, va fi, de asemenea, prezentă. Contesa, în vârstă de 67 de ani, este soția lui Earl Mountbatten, Norton Knatchbull – nepotul unchiului Prințului Philip, primul Conte Earl Mountbatten, ucis de IRA (Armata Republicană Irlandeză) în 1979.

Reclamă
Reclamă

Palatul Buckingham a declarat că Regina s-a confruntat cu „decizii foarte dificile” în alegerea participanților, din cauza regulilor pandemice restrictive. În planurile inițiale, la ceremonia de înmormântare erau pe listă peste 800 de persoane.

Tensiuni familiale

În cadrul modului de desfășurare al funeraliilor s-a ținut cont de doleanțele anterioare ale Ducelui. Singurul element ce nu a fost luat în calcul a fost tensiunea din sânul familiei.

Nepoții Ducelui, Prințul William și Prințul Harry, nu vor merge unul lângă altul în timpul procesiunii. Vărul acestora, Peter Philips, va sta între ei. Palatul Buckingham nu a comentat această decizie. Aceasta nu este însă prima înmormântare în care cei trei membri ai Familiei Regale, de vârste apropiate, însoțesc cortegiul de pe același rând.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Prințul Harry, Prințul William și vărul lor, îmbrăcați în costume negre, la o înmormântare
Prințul Harry, Prințul William și vărul lor au însoțit anterior cortegiul funerar al Reginei Mame, de pe același rând / Getty Images

Între cei doi frați ar exista tensiuni, în urma mărturisirilor pe care Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, le-au făcut despre discuții private de familie. Prințul William ar fi fost deranjat de gestul fratelui său de a vorbi în public despre chestiuni familiale, a relatat presa internațională.

Procesiunea va fi condusă de Garda Grenadierilor. Membrii Familiei Regale vor merge în spatele sicriului. Prințesa Anne și Prințul Charles vor merge pe primul rând, urmați de Prințul Edward și Prințul Andrew. În al treilea rând se vor afla Ducele de Cambridge și Ducele de Sussex, împreună cu vărul lor, Peter Philips.

Viceamiralul Sir Tim Laurence și Contele de Snowdon vor fi în rândul următor, urmați de membrii personalului gospodăriei Ducelui. Regina se va deplasa într-un Bentley și va intra în capelă pe o ușă laterală. Asocierea Ducelui cu Marina Regală se va reflecta în timpul slujbei, potrivit BBC News.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Selena Gomez alături de Cara Delevingne la un meci de baschet din New York
Divertisment
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Cum a fost surprinsă alături de Cara Delevingne
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Vedeta internațională s-a distrat alături de prietena sa, Cara Delevingne. Evenimentul a avut loc la arena Madison Square Garden din New York. Camerele de...
2
Selena Gomez într-o rochie portcalue cu părul negru lung dat pe spate la un eveniment public de la Hollywood din 2021
Divertisment
Selena Gomez este de nerecunoscut. Cum a apărut artista în aeroportul din New York
Selena Gomez este de nerecunoscut în cele mai recente imagini care au fost surprinse pe aeroportul din New York. Vedeta internațională s-a camuflat din cap până-n picioare într-un trening portocaliu. Pentru ca zborul să...
3
Kate Middleton de mână cu Prințesa Charlotte alături dePrințul Geroge care îl ține de mână pe Prințul William
Divertisment
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Ce spune Ducesa de Cambridge despre moștenitorul tronului regal
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Moștenitorul tronului regal are deja opt ani și se pregătește ca într-o zi să devină monarhul Marii Britanii. Părinții săi i-au...
4
Celine Dion într-o rochie argintie pe scenă în fața unui microfon în timpul unui concert din Germania
Divertisment
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Ce mesaje i-au transmis fanii pe rețelele sociale
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Vedeta internațională a fost nevoită să-și anuleze o parte din concerte din cauza unor ”spasme musculare severe și persistente”. Fanii au reacționat rapid în secțiunea...
5
Casey și Ben Affleck, îmbrățișați, pe covorul roșu, în 2016
Divertisment
Casey Affleck se sărută cu actrița Caylee Cowan. Diferența de vârstă dintre ei e de 23 de ani
Se pare că fratele lui Ben Affleck și-a găsit o nouă iubită după ce s-a despărțit de actrița Floriana Lima, cu care forma un cuplu de ceva timp. Casey Affleck se sărută cu actrița...
PARTENERI
×