Reclamă

Funeraliile Prințului Philip: când vor avea loc și cum se vor desfășura

Pregătirile pentru înmormântarea soțului Reginei Elisabeta a II-a sunt în curs. Prințul Philip a decedat vinerea trecută, pe 9 aprilie 2021, la doar două luni distanță de aniversarea împlinirii a 100 de ani. Din cauza pandemiei de COVID-19, acesta va avea parte de o înmormântare „fără funeralii de stat”, așa cum își dorea. Să trecem în revistă câteva detalii despre funeraliile Prințului Philip.

Publicat: 16 aprilie 2021, 8:15 / Actualizat: 9 martie 2022, 17:29

Înmormântarea va avea loc la Capela St. George de la Castelul Windsor, sâmbătă, 17 aprilie, la ora 17:00 (ora României).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ducele de Edinburgh va avea o înmormântare ceremonială, și nu una de stat. În ziua înmormântării sicriul va fi mutat la capela Castelului Windsor.

Detalii despre funeraliile Prințului Philip

Restricțiile pandemice din Marea Britanie prevăd ca doar 30 de persoane să participe la o înmormântare. Acest număr exclude clericii și pe cei care poartă sicriul.

Prințul Harry se numără printre membrii familiei care vor participa la slujbă. Medicul i-a recomandat soției sale însărcinate, Meghan, să nu călătorească în această perioadă. Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat că nu va participa la înmormântare pentru a lăsa spațiu membrilor Familiei Regale.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Regina Elisabeta și Prințul Philip, imagine din tinerețe, în primii ani de căsătorie
În timpul unei vizite pe care Elisabeta a făcut-o împreună cu părinții și sora sa, Margaret, la Colegiul Regal de Marină, Prințul Philip a fost cel care s-a ocupat de ei / Profimedia Images

Asistentul ducelui, Archie Miller Bakewell, va fi unul dintre puținele persoane invitate la înmormântare, care nu fac parte din Familia Regală.

ITV News va televiza înmormântarea în cadrul unui program special, prezentat de Tom Bradby și Julie Etchingham, potrivit BBC News.

Reclamă

Doliu național în Marea Britanie

În Marea Britanie a fost declarat doliu național, ce va ține până când înmormântarea va avea loc. Familia Regală va purta doliu pentru încă două săptămâni. Navele Marinei Regale au tras 41 de salve de tun în amintirea Ducelui, care a servit ca ofițer de marină în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Publicul a fost rugat să stea departe de castel. În mediul online a fost deschisă o carte a condoleațelor, informează presa internațională.

Programul Duke of Edinburgh Award a anunțat că va lansa un nou fond în memoria Prințului Philip, care va oferi șansa unui milion de tineri să participe la programul pe care acesta l-a înființat.

Omagiile aduse de Prințul Harry și Prințul William bunicului lor, pe rețelele de socializare au fost înduioșătoare. Prințesa Eugenie i-a adus de asemenea un omagiu „bunicului ei cel mai drag”, angajându-se pe viitor să aibă grijă de „bunica”. Prințesa Eugenie, este fiica Prințului Andrew, Duce de York, și a mondenei Sarah Ferguson. Aceasta este foarte apropiată Prințului Harry, fiind găzduită în prezent alături de soțul ei, chiar în reședința Frogmore, locuită anterior de Ducii de Sussex.

Marți, Regina a îndeplinit prima îndatorire regală după moartea soțului ei. O viață întreagă l-a avut aproape pe Ducele de Edinburgh în cadrul evenimentelor oficiale. Un oficial regal a declarat că membrii Familiei Regale vor continua „să întreprindă angajamente adecvate circumstanțelor”.

Ducele de Edinburgh a fost internat în spital de mai multe ori în ultimii ani. În luna februarie acesta a fost internat la un spital din centrul Londrei. În luna martie a suferit o intervenție chirurgicală din cauza unei afecțiuni cardiace. Povestea sa de viață este una remarcabilă, iar publicul și apropiații își vor amintit cu drag de acesta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×