Reclamă

Cine plătește pentru nunțile regale. Sumele se ridică la zeci de milioane de dolari

Mulți visează să se simtă prinți și prințese în ziua nunții lor. Pentru a aduce această idee la viață, cuplurile sunt adesea dispuse să cheltuiască mult pentru nuntă. Cu toate acestea, Familia Regală reală cheltuie considerabil mai mult pentru nunți decât noi, oamenii de rând. Dar iată cine plătește cu adevărat pentru nunțile regale.

Publicat: 11 februarie 2023, 7:49

La fiecare nuntă din Familia Regală britanică din ultimele decenii ai văzut numai rochii de designer, trăsuri trase de cai, castele și catering de top. De asemenea, există, de obicei, și o listă impresionantă de invitați celebri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cine plătește pentru nunțile regale

Când Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit în 2018, de exemplu, ceremonia lor a costat 45,8 milioane de dolari. Prințul William și Kate Middleton au cheltuit mai puțin, aproximativ 34 de milioane de dolari.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Ducii de Sussex se sărută la nunta lor în 2018
Prințul Harry și Meghan Markle au fost prezentați pentru prima dată unul altuia de un prieten comun / Getty Images

„Nunta secolului” dintre Prințul Charles și Prințesa Diana le-a depășit cu mult pe ambele. Evenimentul a costat 110 de milioane de dolari, potrivit Insider.

Reclamă

Dar cine plătește factura pentru aceste evenimente de lux? Răspunsul este puțin complicat.

Prințesa Diana în rochie de mireasă alături de Prințul Charles într-o trăsură în timp ce face cu mâna publicului la plecarea de la nunta sa, imagine ce va apărea și în documentarul Prințesei Diana
Documentarul despre Prințesa Diana promite să ofere imagini inedite de la momentul atât de așteptat de către cei din jur / Profimedia Images

Multe dintre articolele pe care te-ai aștepta să le vezi la o nuntă, un tort, îmbrăcăminte, decorațiuni, o locație și muzică, sunt plătite de membrii regali.

Reclamă

Ce costuri au acoperit membrii regali

Palatul Kensington a confirmat acest lucru atunci când Prințul Harry și Meghan Markle și-au anunțat nunta. Iată ce s-a spus într-o declarație oficială: „Familia Regală va plăti pentru nuntă”.

În mod similar, un oficial de la Clarence House a spus pentru The Globe and Mail că instituția ar plăti factura pentru orice detaliu „pe care le-ați asocia în mod normal cu o nuntă, cum ar fi flori, recepție, transport”, atunci când Prințul William și Kate Middleton s-a căsătorit. Oficialul a explicat: „Este plătit de Familia Regală cu o contribuție din partea familiei Middleton”.

Kate Middleton și prințul William în ziua nunții din anul 2011, sărutul pe balcon după ceremonei. Ea în rochie de mireasă, el în uniforma roșie.
Kate Middleton și Prințul William s-au căsătorit în aprilie 2011, într-un dintre cele mai urmărite ceremonii de nuntă din istorie / Getty Images

Familia lui Kate Middleton, care sunt proprietarii unei afaceri de succes cu articole de petrecere, a putut să contribuie financiar la nunta regală. Meghan Markle nu ar fi trebuit să facă același lucru, deoarece familia ei are putere financiară mai mică, potrivit Money.com. Cu toate acestea, Markle a fost probabil responsabilă pentru cumpărarea propriei rochii, după cum a scris Express la acea vreme.

Cu milioane cheltuite pentru fiecare nuntă, cineva s-ar putea întreba cum își pot permite membrii regali costurile mari. Anumiți membri de rang înalt ai familiei primesc bani prin Grantul Suveran, care este finanțat de guvernul britanic și de contribuabili. Alte diverse fluxuri private de venit ajută în mod natural la acoperirea facturilor.

Contribuabilii trebuie să plătească pentru securitate

Potrivit CNN Money, una dintre cele mai costisitoare cheltuieli asociate nunților regale este securitatea. La nunta Prințului William și a lui Kate Middleton, de exemplu, s-au plătit 8,7 milioane de dolari numai pentru securitate. În plus, majoritatea acestor costuri sunt finanțate din banii contribuabililor.

De fapt, Republic, o organizație anti-monarhie, a lansat o petiție înaintea nunții Ducelui și Ducesei de Sussex. S-a cerut ca Familia Regală să acopere toate costurile, inclusiv securitatea. „Serviciile locale și poliția sunt supuse unei greutăți financiare. Ideea că contribuabilul trebuie să plătească pentru nunta unui multimilionar este îngrozitoare. Prioritatea trebuie să fie pe serviciile locale și pe cei care au nevoie”, a argumentat CEO Graham Smith.

Un sondaj YouGov din 2018 a mai arătat că 57% dintre adulții britanici au considerat că instituția Familiei Regale ar trebui să plătească pentru toate cheltuielile de nuntă. 36% au considerat că guvernul ar trebui să plătească pentru securitatea necesară pentru astfel de evenimente. Costurile exorbitante ale protecției poliției sunt o problemă chiar și la evenimente relativ mai mici. Un exemplu este nunta Prințesei Eugenie din 2018.

Jack Brooksbank și Printesa Eugenie la nunta lor
Soțul Prințesei Eugenie, Jack Brooksbank, se trage dintr-o familie relativ normală / Getty Images

O estimare a sugerat că contribuabilii au plătit aproximativ 2 milioane de lire sterline pentru taxele de securitate ale nepoatei Reginei Elisabeta, potrivit The Mirror.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×