Una dintre cele mai frumoase tradiții din dimineața de Crăciun este servirea unei cești cu ciocolată caldă. Întreaga familie se strânge lângă bradul de Crăciun și savurează o cană cu ciocolată fierbinte în timp ce descoperă surprizele lăsate peste noapte de Moș Crăciun.
Ciocolată caldă pentru dimineața de Crăciun
Această rețetă de ciocolată caldă este foarte simplă și rapidă. La final vei avea o băutură cremoasă, dulce și aromată. Vei avea nevoie de câteva ingrediente simple, pe care sigur le găsești deja la tine în bucătărie. Nu ai nevoie de foarte multe ustensile pentru a o putea prepara. În plus este o rețetă versatilă.
La final poți decora ciocolată caldă de Crăciun cu un topping, cu bezele sau frișcă. Imaginația este limita când vine vorba de servirea unei cești de ciocolată caldă. Nimeni nu are timp de rețete complexe în dimineața de Crăciun.
Prin urmare îți propunem o rețetă de ciocolată caldă care presupune doar cinci ingrediente simple și rapide.
Vei avea nevoie de lapte și smântână de gătit, chipsuri de ciocolată sau bucăți de ciocolată amăruie, extract de vanilie, lapte condensat îndulcit și un ingredient secret pe care o să-l descoperi în modul de preparare.
Cum prepari rețeta de ciocolată caldă pentru dimineața de Crăciun
Începe prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru. Nu vei avea nevoie de mai mult de 25 minute pentru a pregăti această rețetă. Lasă ingredientele pe masă pentru a ajunge la temperatura camerei.
Ai nevoie de patru căni de lapte, două cești de smântână pentru gătit (opțional), o cutie de lapte condensat, o cană de chipsuri de ciocolată, o linguriță de extract de vanilie, o linguriță de pudră espresso instant. Acest ultim ingredient este opțional. Poți renunța la el, mai ales dacă urmează să servești această rețetă și celor mici, scrie Delish.com.
Pune toate ingredientele într-o crăticioară și pune-o pe aragaz pe foc mediu. Lasă laptele să fiarbă și bucățile de ciocolată să se topească treptat. Amestecă în ciocolată caldă pentru a ajuta la procesul de topire al ciocolatei. Adu tot amestecul la punctul de fierbere și servește imediat după preparare.
Poți să decorezi ceașca de ciocolată caldă cu frișcă sau cu bezele dulci și aromate. Cicolata caldă este ideală pentru dimineața de Crăciun.
Servește-o alături de întreaga familie și bucură-te de gustul său minunat. Dacă vrei să te bucuri de savoarea sa, atunci poți să o servești alături de câteva fursecuri speciale de pe platoul cu prajituri festive. Îți recomandăm să servești ciocolata caldă alături de câteva ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie.
Rețeta este perfectă pentru perioada sărbătorilor de iarnă și se prepară simplu și rapid, fără prea multe ingrediente. Magia sărbătorilor de iarnă se va simți mult mai profund atunci când te vei relaxa în timp ce savurezi prăjiturile preferate și o cană plină cu o ciocolată caldă delicioasă.