Chiar dacă ai stăpânit arta de a face cafea, cu siguranță te-ai confruntat cu un moment în care aparatul de cafea nu mai a mai funcționat sau cafeaua nu avea deloc un gust bun. Indiferent de situația în care te-ai aflat, cu siguranță nimănui nu-i place să rămână fără ceașcă de cafea de dimineață.
Dă un gust mai bun cafelei cu un singur ingredient
Din fericire, există o soluție rapidă pe care o poți încerca data viitoare când ai nevoie să îmbunătățești gustul cafelei tale: amestecul de ciocolată caldă.
Adaugă un amestec de ciocolată caldă pentru a schimba gustul cafelei atunci când nu e în preferințele tale.
Deși, de obicei, e recomandat să încerci să eviți orice excesul de zahăr sau grăsime în doza zilnică de cafea, uneori, o cafea de slabă calitate nu îți va da de ales și va trebui să-i maschezi aroma. Cu toate acestea, după cum probabil ai descoperit, adăugarea unei cantități de zahăr nu va putea acoperi gustul slab calitativ al boabelor de cafea sau al unui lot ars. Mai degrabă, transformarea cafelei cu ajutorul acestui truc nu necesită aproape deloc timp suplimentar și nici efort.
Adaugă ciocolată caldă în cafea
Indiferent dacă te afli la un bar al unui hotel sau la o casă depare de magazine și centre comerciale, există șanse mari să găsești un pachet de ciocolată caldă în apropiere.
Pur și simplu adaugă conținutul plicului de ciocolată caldă care se poate dizolva în apă și ea va acoperi aromele amare. Mai mult decât atât, va trasforma cafeaua ta într-o băutură cremoasă, mai bine echilibrată. Tot ce trebuie să faci este să golești amestecul de pudră în cană și să amesteci.
Chiar dacă ai acces la o ceașcă de cafea bună, proaspătă și de calitate, este posibil să folosești totuși acest truc rapid pentru atunci când nu ai chef să mergi la cea mai apropiată cafenea.
Cum să cureți o cafetieră
Curățarea acestui aparat în mod regulat necesită de fapt foarte puțin efort. Carolyn Forté, director executiv al Good Housekeeping Institute Home Care & Cleaning Lab, spune că cu puțină apă, săpun și oțet, scapi rapid de murdărie. Forté a mai menționat că cel mai bine este să verifici instrucțiunile de curățare de la producătorul aparatului de cafea, deoarece aparatele sunt ușor diferite. Urmează instrucțiunile din manualul de utilizare împreună cu acești pași simpli:
De ce vei avea nevoie
- apă;
- lichid de vase;
- oțet alb;
- burete;
- filtre de cafea din hârtie.
Pasul 1: spală părțile detașabile cu lichid de vase după fiecare utilizare.
Acest lucru este important pentru că ajută la îndepărtarea picăturilor de cafea și a resturilor care au rămas în urmă. Poți spăla manual piesele la chiuvetă în apă caldă cu lichid de vase. Adesea piesele pot fi spălate și în mașina de spălat vase, ceea ce face sarcina și mai ușoară.
Pasul 2: Curăță aparatul cu oțet la fiecare trei luni.
De-a lungul timpului, mineralele apei dure se pot acumula pe componentele interioare ale cafetierei. Este posibil să observi că durează mai mult să prepari cafeaua. Pentru ca lucrurile să funcționeze, trebuie să decalcifiezi aparatul. Majoritatea aparatelor de cafea au un indicator luminos care se aprinde atunci când are nevoie de o curățare profundă. Forté recomandă să nu aștepți să se aprindă lumina.
- Scoateți filtrul de apă din rezervor, dacă există.
- Umple rezervorul cu părți egale de oțet alb și apă.
- Pune un filtru de hârtie în coșul gol al aparatului.
- Poziționează vasul la loc. Lasă soluția să acționeze până când lumina care spune că nu mai are apă se aprinde.
- Toarnă amestecul de oțet și apă și lasă aparatul să stea timp de 30 până la 60 de minute.
- Golește, spală, clătește și umple rezervorul cu apă curată.